Bugün, 20 Mayıs 2024 Pazartesi

?Bunu Esenler`de ilk dillendiren bizdik ve bizden çaldilar?

?Bunu Esenler`de ilk dillendiren bizdik ve bizden çaldilar?

Gazete Esenler`in ilçede faaliyet gösteren siyasi partilere yönelik düzenledigi kahvaltili sohbetin bu haftaki konugu Saadet partisi Esenler Ilçe baskani Tugrul Yalçinkaya ve Saadet Partisi Esenler Belediye Baskan Adayi Erol Urhan idi. Kahvaltida Gazete E

Özay Sali-Serkan Basut/Gazete Esenler

“Bunu Esenler’de ilk dillendiren bizdik ve bizden çaldilar”

Gazete Esenler’in ilçede faaliyet gösteren siyasi partilere yönelik düzenledigi kahvaltili sohbetin bu haftaki konugu Saadet partisi Esenler Ilçe baskani Tugrul Yalçinkaya ve Saadet Partisi Esenler Belediye Baskan Adayi Erol Urhan idi. Kahvaltida Gazete Esenler yazarlarinin sorularini yanitlayan Belediye Baskan adayi Urhan, kentsel dönüsüm çalismalarini elestirerek; “Projeyi bizden çaldilar. Onlarinki rant ugruna yapilmis projelerdir” dedi.

Gazete Esenler’in davetine, 29 Mart’ta yapilacak seçimlerle ilgili yaptiklari ve yapacaklari çalismalari anlatmak için icabet ettiklerini belirten Yalçinkaya; “Gazete Esenler çalisanlarina tesekkür ediyoruz. Mart ayindan baslayarak yaptigimiz temayül yoklamalarin sonucunda Erol Urhan Bey,  Genel Merkezin de onayiyla kamuoyuna belediye baskan adayimiz olarak açiklandi. Adayimizi açikladigimiz günden beri arazide çalismaktayiz. Biz seçim koordinasyon merkezi olarak alti aylik seçim sürecini üçe böldük. Birinci dönem süreci iyi sekilde tamamladik. ikinci dönem sürecinde bizi daha yogun çalismalar bekliyor.  Meclis üyesi adaylarimizi da belirleyip arazide yogun bir çalismanin içerisine girecegiz. Üçüncü dönemde ise en yogun seçim yasaklarinin yasandigi bir dönem olacak. Insallah o dönem sonunda, seçimi kazanmis bir parti olarak belediyeyi alacagiz.  Sunu net olarak ifade ediyorum Esenler’in Saadet Partisi ve Milli Görüs belediyeciligi disinda kurtulusu yok” dedi.

“Israf belediyeciligine geri dönüldü”

Saadet Partisi Esenler Belediye Baskan Adayi Erol Urhan da kahvaltili toplantida aday olma süreci ile bundan sonra yapacagi çalismalari anlatti.  Konusmasina yerel basinin sorunlarindan bahsederek baslayan Urhan; “Esenler’de basinimiz imkânsizliklara ragmen, zor sartlar altinda çalisiyor. Yerel basinimiz halkin sesi olmustur. Bu manada onlara tesekkür ediyoruz” diye konustu.

Ilçe teskilatinin ve genel merkezdeki halkin kanaat önderlerinin teveccühü neticesinde aday oldugunu ifade eden Urhan, adaylik süreci ve sonrasini söyle anlatti;

“ Görev verilir verilmez, ilk basta kaymakamimizi, birim müdürlerini okul müdürlerini ve sivil toplum kuruluslarini ziyaret ediyoruz. Biz görevi aldigimizda öncelikle ne yapariz diye SKM de meclis üyelerimizle birlikte projelerimiz ve seçim bildirgemizi hazirliyoruz. Zaten mecliste ana muhalif görevi görüyorduk. Yillik yüze yakin önerge verdik ve yüz elliye yakin soru sordular. Halkimizin derlerini sikintilarini ve sorunlarini mecliste önerge ve soru sordular. En güzel bir sekilde Esenler’de siyaset yaptik. Esenler halkimizi bu manada da taniyoruz. Ben STK’dan gelen birisiyim ve  bu anlamda hizmet asigi birisi olarak görüyorum kendimi. 1994 de Milli Görüs belediyeciligiyle göreve geldigimizde Türkiye de bir çigir açtik. Bildiginiz gibi üç Ç’den (çöp, çamur, çukur) Türkiye’mizi kurtardik. Ondan sonra gelen belediyeler, Milli Görüs’ün yükselttigi çitayi tasima noktasinda halkla iliskiler noktasinda ister istemez hizmet noktasinda kaldilar. Su an geldigimiz noktada adam kayirmacilik, iltimas, partizanlik, çevresine akrabasina rant saglamak büyük bir israf belediyeciligine geri dönmüs olundu. Biz bu dönemde ‘temiz siyaset, temiz yönetici, temiz belediye ve temiz toplum’ diyoruz. Temiz siyasetten anlayisimiz biz hiçbir zaman sahislarin biz zati kendileriyle ugrasmayiz. Biz onlarin zihniyetlerine yaptiklari faaliyetlerle islerle alakali elestirilerimiz olur. Biz temiz siyasetten bunu anliyoruz. Kim bu halkin yaninda bir çivi çakmissa tesekkür ediyoruz. Temiz toplumdan da önce ahlak ve maneviyat diyoruz. Her zaman bizim toplumumuzun öncüleri topluma örnek olmali toplumu yozlasmadan kirli siyasetten kirli iliskilerden kurtarma adina gayret gösterecektir.”

“Kentsel dönüsüm projesini bizden çaldilar”

Konusmasinda mevcut belediye yönetimini de elestiren Urhan,  mevcut Esenler Belediye Baskani Tevfik Göksu’nun kendi reklamini yaptigini öne sürdü. Kentsel degisim projesinin Saaddet Partisi’ne ait oldugunu da iddia eden Urhan söyle devam etti;

“Bunu Esenler’de ilk dillendiren bizdik ve bizden çaldilar. Esenler’de kentsel dönüsüm projesi Saadet Partisi’nin projesidir. AKP 10 yildan beri ülkeyi yönetiyor. 2012.yilana geldik, bunlar daha simdi kentsel dönüsüm projesini uygulamaya basladi. Türkiye 2012 yilinda Van depremini yasadi. Ama bunlar 10 yil bosa geçirdi ve kentsel dönüsümü simdi gündemlerine aldilar. Türkiye kentsel dönüsümde 10 yil kaybetmistir. Esenler’de de kentsel dönüsüm adina yapilan ve yapildigi söylenen bir sey yok. Bugün Esenler’e ne yapildiysa Büyüksehir ve TOKI tarafindan yapilmistir. Esenler’de Büyüksehir’in yapmis oldugu kentsel dönüsüm adi altinda, Turgut Reis’te 280’e yakin konut disaridaki müsterilere satilmak istenirken meclis üyelerimizin müdahalesi ile hatadan dönüldü. Burada halkin bir sikintisi oldugunu görmekteyiz. insanlarin tapularini alamadigini görmekteyiz ama bu yapilanlara ragmen  burada yine Saadet Partisi’nin mührü vardir.

 



  • Pazartesi 22.5 ° / 13.7 ° Güneşli
  • Salı 22.6 ° / 13.4 ° Güneşli
  • Çarşamba 24.1 ° / 14.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı