Bugün, 6 Temmuz 2024 Cumartesi

Bunun vebalini ödeyemezsiniz

Bunun vebalini ödeyemezsiniz

Çevre ve Sehircilik Bakani Erdogan Bayraktar`in "can ve mal kaybina yol açma riski tasidigi"ni açikladigi bölgede yüksek yogunluklu binalarin temelini attigi ortaya çikti.

Bunun vebalini ödeyemezsiniz

Çevre ve Sehircilik Bakani Erdogan Bayraktar`in "can ve mal kaybina yol açma riski tasidigi"ni açikladigi bölgede yüksek yogunluklu binalarin temelini attigi ortaya çikti.

CHP Genel Baskan Yardimcisi Sezgin Tanrikulu`nun soru önergesine yanit veren Çevre ve Sehircilik Bakani Erdogan Bayraktar Gaziantep`te 33 mahallenin riskli oldugunu açiklamisti.Bakan Bayraktar Gaziantep merkez Sahinbey Ilçesi için zemin yapisi veya üzerindeki yapilasma sebebiyle can ve mal kaybina yol açma riski tasidigi tespit edilerek, riskli alan ilan edilen yere iliskin bilgi vermisti. Bakanin "riskli" ilan ettigi bölgeye Sahinbey Belediyesi-TOKI isbirligi ile yüksek yogunluklu binalar yapildigi görüldü. Bakan Bayraktar`in da buranin temel atma törenine katildigi ortaya çikti.

Çevre ve Sehircilik Bakani Erdogan Bayraktar; "Gaziantep Ili, Sahinbey ilçesi, Kurtulus, Saçakli, Oguzlar, Senyurt, Ismetpasa, Aydinbaba, Gündogdu, Sultanselim, Yavuzlar, Alibaba, Kilinçoglu, Delbes, Daracik, Ulucanlar ve Ünaldi mahalleleri sinirlari içerisinde yer alan yaklasik 79.04 hektarlik alan ile Cemalgürsel, Çamlica, Dumlupinar, Etiler, Gültepe, Gümüstekin, Hosgör, Kahvelipinar, Kibris, Kolejtepe, Kurtulus, Nuripazarbasi, Özdemirbey, Saçakli, Sakarya, Savcili, Süleymansah ve Yukaribayir Mahalleleri de sinirlari içerisinde yer alan yaklasik 316.53 hektarlik alan Bakanlar Kurulunun 2013/4441 sayili karari ile zemin yapisi ve alan üzerindeki yapilasmanin can veya mal kaybina yol açma riski tasimasi gerekçesiyle `Riskli Alan` ilan edilerek, söz konusu riskli alanlarda 6306 sayili Kanunda belirtilen uygulamalara iliskin Sahinbey Belediye Baskanligi geçici olarak yetkilendirilmistir." demisti.

Bakanin bu açiklamasina karsin Gaziantep`in Merkez AKP`li Belediyesi tarafindan ayni bölgeye yüksek yogunluklu binalar yapilmasi dikkat çekti.

 

Dün toplanan Gaziantep Büyüksehir Meclisi’nde konuyu dile getiren CHP`li meclis üyesi Hursit Yildirim “Bakanlar Kurulu karariyla 31 mahalle zemin yapisinin can ve mal güvenligi açisindan risk teskil ettigi için bu mahalleler riskli alan ilan ediliyor, ancak bu mahallelere yüksek yogunluklu konutlar yapilacak, rant saglanacak. Vicdanen söyleyin hatamiz varsa yutariz. Bu çok önemli bir konu. Bu konunun vebalini sorumlululara atiyorum." dedi.

(Kaynak: Gaziantephaberler)

 

Odatv.com

 


 



  • Cumartesi 28.8 ° / 21.9 ° Güneşli
  • Pazar 30.6 ° / 22.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 31.3 ° / 22.9 ° Güneşli