Bugün, 6 Temmuz 2024 Cumartesi

Bütün Partiler Bölükbasi`ndan Tedirgin

Bütün Partiler Bölükbasi`ndan Tedirgin

Ankara`da masa basinda liste yapilmasina tepki olarak Istanbul 2. Bölgeden Bagimiz Milletvekili adayi oldugunu belirten RUBAFED Genel Baskani Ayhan Bölükbasi, ?Bu ilçede yillarca basarili bir sekilde Ilçe Baskanligi yapmis ve basarilari Türkiye kamuoyunca

Bütün Partiler Bölükbasi`ndan Tedirgin

Videolu Haber

Siyasi Partilerin Ankara’da masa basinda liste yapilmasina tepki olarak Istanbul 2. Bölgeden Bagimiz Milletvekili adayi oldugunu belirten RUBAFED Genel Baskani Ayhan Bölükbasi, “Bu ilçede yillarca basarili bir sekilde Ilçe Baskanligi yapmis ve basarilari Türkiye kamuoyunca görülmüs arkadaslarimiz olmasina ragmen milletvekilligi listesine bile konulmamalari büyük bir haksizliktir.” dedi.

Yavuz Selim Mahallesi’ndeki ofisinde bir basin toplantisi düzenleyen RUBAFED Genel Baskani Ayhan Bölükbasi, yaklasik 500 bin nüfusu ve 300 bini askin seçmeni olan Esenler’den bir kisinin bile seçilecek siradan milletvekili adayi olarak gösterilmemesine tepki için Istanbul 2. Bölgeden Bagimiz Milletvekili adayi oldugunu açikladi.



"Benim bu çikisim siyasette gençlerin önünü açacaktir" Diyen RUBAFED Genel Baskani Ayhan Bölükbasi sözlerine su sekilde devam etti;

“Üç kanaldan istifa dilekçemi vermeme ragmen 2011 yilinda bagimiz milletvekili adayligim bir siyasi partiye üye oldugum gerekçesiyle YSK tarafindan iptal edilmisti. Neden ve niçin iptal edildigi konularina girmek istemiyorum. Hatirlarsaniz ben o zamanda yaklasik 500 bin nüfusu ve 300 bini askin seçmeni olan Esenler’den bir kisinin bile seçilecek siradan milletvekili adayi gösterilmemesine tepki olarak bagimiz aday olmustum. Aradan 4 yil geçti ve hiç bir seyin degismedigini görünce yeniden aday oldum.



Ayhan Bölükbasi 1950’lerin basinda Esenler’e yerlesmis bir ailenin evladidir. Suan Esenler’in nüfusu 500 bin ve 300 binin üzerinde de seçmeni var. Esenler mecliste bulunan partilerin adeta oy deposudur ama ne hikmettense bu partiler 500 bin nüfusu ve 300 bin seçmeni olan Esenler’den milletvekili olabilecek birini bulamadilar. Dolayisiyla siyaset kurumu hangi ilçenin Ankara’da temsil edilecegine masa basinda karar veriyor. Benim bagimiz adayligimda bu duruma karsi bir durustur. Kimler adina? O ilçede yasan kardeslerim adina, sevenlerim adina, dostlarim adina ama en önemlisi de siyaset yapan kardeslerime karsilik yapilan haksizliklar adinadir. Bu ilçede yillarca basarili bir sekilde Ilçe Baskanligi yapmis arkadaslarimiz var. A partisinden B partisinden C partisinden. Ve bu arkadaslarimizin da basarilari Türkiye kamuoyunca görülmüs ama buna ragmen milletvekilligi listesine bile konulmamis. Bu arkadaslarimiza da yapilan büyük haksizliktir. Bundan dolayi son zamanlarda Türkiye’de siyasete olan ilgi fevkalade azaldi. Bakin gençler apolitik oldu.  Siyasetin s sini duymaz oldu. Bir ülkeyi en iyi sekilde yönetmek istiyorsaniz kendi içimizdeki siyasete ilgi duyan gençleri yetistirmemiz lazim. Bakin bir önceki seçimde de bu zamana kadar maddi manevi görev yapmis arkadaslarimiz listelere konulmadi.  Ve 1 Kasim seçimlerinde de bu ayni sekilde devam etti. Böyle sürerse büyük partiler Esenler gibi ilçelerde Ilçe Baskani ve ilçede görev yapacak kisileri bulamayacaklar. Neden? Ben maddi manevi her seyimi ortaya koyacagim ailemi ihmal edecegim ama Ankara’da masa basinda bu bölgelerle hiç alakasi olmayan insanlar listelere girecek. Ondan sonra siyasete girecek gençler arayacagiz. Böyle giderse bu gençleri bulmak mümkün olmayacak.



Iste bende Ankara’da masa basinda liste yapilmasina karsi durus olarak Istanbul 2. Bölgeden bagimsiz adayligimi koymus bulunuyorum. Bu adaylik süreci içerisinde camiamizin ileri gelenleriyle ve Yönetim Kurulu Üyesi arkadaslarimizla istisare yaptik. Bu istisareler sonucunda hepsinin oy birligiyle aday oldum. Ve bana maddi manevi tüm desteklerini vereceklerini ifade ettiler.



Son olarak siyasette haksizliga ugramis tüm kardeslerimizin, agabeylerimizin ve gönül dostlarimizin oylarina talip oldugumu ifade ediyor ve çiktigimiz bu mesakkatli yolda hakkimizda ne hayirlisiysa o olsun diyorum” 



Ayhan Bölükbasi kimdir? 

18.02.1965 Istanbul Esenler dogumlu olan Ayhan Bölükbasi; M.Ü.Iktisat Fakültesinden mezun oldu.1992-2002 yillari arasinda Güngören ve Esenler ilçe meclis üyelikleri ile ayni zamanda Istanbul Büyüksehir Belediyesi Meclis üyeligi Esenler Belediyesi Baskan Yardimciligi ,Istanbul Büyüksehir Belediyesinde Plan,Bütçe,Tarifeler,Gençlik ve Spor Komisyonu Baskanliklarinda bulundu.2000 yilinda Istanbul Büyüksehir Belediyesi Spor A.S’ye Genel Müdür atandi.

Istanbul Büyüksehir Belediye Meclis üyesi ve Spor A.S Genel Müdürü olarak görev yaptigi 7 yil 5 aylik süre içerisinde Istanbul’un 39 ilçesinde özellikle gençlige 800 civarinda amatör spor kulüplerine ve Istanbul da yasayan insanlarin bedensel, zihinsel, ruhsal gelisimine katki yapacak milyar dolarlik yatirimlarin (Yüzme havuzlari, spor salonlari, fitness merkezleri, kosu ve yürüyüs parkurlari, UEFA Sampiyonlar Ligi Istanbul Finali, Formula, Avrupa Gençler Atletizim Sampiyonasi, Uluslararasi Istanbul Open Karate Turnuvasi, Avrasya Maratonu, Uluslararasi Satranç Turnuvasi ile birçok ulusal ve uluslararasi organizasyonlar vb. gibi) hayata geçirilmesinde Istanbul’un Olimpiyatlara aday ve spor kenti olmasinda önemli rol oynamis ve katkilarda bulunmustur.

Alti yil amatör kulüplerde futbol oynadi. 1985-2000 yillari arasinda profesyonel futbol liginde Milli Lig Futbol Hakemligi yapti. Futbol, basketbol, voleybol, hentbol ve yüzme branslarinda aktif sporculuk yapti. Birçok amatör spor kulüpleri ile federasyonlardaki yöneticilik ve Istanbul Olimpiyat Komitesi görevlerine ilaveten hala Türkiye Futbol Federasyonunda temsilci – gözlemci olarak görev yapmaktadir.
 
Sivil Toplum Kuruluslarinda aktif olarak yer aldi.(ALS hastalari, Görme Engelliler, Ortopedik Engelliler ve Otistik Engelliler Dernegi v.b.) Spor gençlik ve yerel yönetimler konularinda birçok uluslararasi seminere katildi.

03 Kasim 2002 Genel Seçimlerde 3.Bölge Milletvekili adayi oldu. 2004 Yerel seçimlerde Küçükçekmece ve 2009 Yerel seçimlerinde Esenler Belediye Baskan aday adayi oldu.
Halen Esenlerde ikamet etmekte ve yine merkezi Esenler Istanbul Caddesinde bulunan aile sirketimizin Yönetim Kurulu Baskanligi ve Sigorta eksperligi konulariyla isgal etmektedir.

Rumeli muhaciri bir ailenin evladi olan Ayhan BÖLÜKBASI üç kiz çocuk babasidir.

 


  • Cumartesi 28.8 ° / 21.9 ° Güneşli
  • Pazar 30.6 ° / 22.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 31.3 ° / 22.9 ° Güneşli