Bugün, 20 Eylül 2024 Cuma

?ÇAGIRICI AVRUPA`YA KENTSEL DÖNÜSÜM PROJESI`NI ANLATTI?

?ÇAGIRICI AVRUPA`YA KENTSEL DÖNÜSÜM PROJESI`NI ANLATTI?

?11. Avrupa Bölgeler ve Sehirler Haftasi Açik Günler Etkinligi? Belçika`nin baskenti Brüksel`de düzenlendi. Program kapsaminda düzenlenen etkinliklere 30 ülkeden 200 kentin temsilcisi katildi. Brüksel`deki etkinliklerde ayrica 100`e yakin panel, sergi ve

 “ÇAGIRICI AVRUPA’YA KENTSEL DÖNÜSÜM PROJESI’NI ANLATTI”

 “11. Avrupa Bölgeler ve Sehirler Haftasi Açik Günler Etkinligi” Belçika’nin baskenti Brüksel’de düzenlendi.  Program kapsaminda düzenlenen etkinliklere 30 ülkeden 200 kentin temsilcisi katildi. Brüksel’deki etkinliklerde ayrica 100’e yakin panel, sergi ve çalistay düzenlendi.

“11. Avrupa Bölgeler ve Sehirler Haftasi Açik Günler Etkinligi”ne Belçika’nin baskenti Brüksel ev sahipligi yapti. Bu kapsamda düzenlenen Avrupa Birligi (AB)’nin önemli etkinliklerinden olan “11. Açik Günler Etkinligi Paneli”ne katilan Bagcilar Belediye Baskani Lokman Çagirici, “Kentsel Dönüsüm Projesi” ile ilgili ingilizce sunum yapti.

Brüksel’in Baden Württemberg Avrupa Birligi Temsilciligi binasinda düzenlenen ve moderatörlügünü Sehir Çevresi Yerlesim Yerleri Platformu Avrupa Genel Sekreteri Hilary Lowson’in yaptigi panele Çagirici ile Avrupa Komisyonu (AB) Kuzey Avrupa ve Kirsal ve Kentsel Gelisim Direktörü Charlina Vitcheva’nin da aralarinda bulundugu 11 konusmaci katildi.

”ÜÇ ALANDA KATILIM GERÇEKLESTIRDIK”

Çagirici, “Sinirlar Arasinda ve Içerisinde Kirsal Kentsel Alanlarin Konumsal Zorluklari Için Bölgesel Çözümler” konulu paneldeki sunumunda Bagcilar Belediyesi olarak Avrupa Açik Günler Haftasi’na üç alanda katilim sagladiklarini ifade etti. Bunlardan ilkinin, 1 Ekim 2013 tarihinde gerçeklestirilen “Kentsel Dönüsüm Paneli” oldugunu ifade eden Çagirici, sunlari söyledi:

“Düzenledigimiz panel ile yerel yönetimlerin Kentsel Dönüsüm konusunda üstlenmesi gereken roller tartisildi. Bununla birlikte bu konuyla baglantili birçok kurum bir araya getirilmistir. Ikinci etkinlik ise konusmaci olarak katildigim ‘Sinirlar arasinda ve Içerisinde Kirsal ve Kentsel Alanlarin Konumsal Zorluklari Için Bölgesel Çözümler” baslikli bu paneldir. Bagcilar Belediyesi olarak katildigimiz üçüncü etkinlik ise “100 EU Solutions” diye isimlendirilen “100 AB Çözümü” proje sergisidir. Bu sergide Belediyemizin 2012 yilinda tamamladigi ‘Ögrenmek Için Asla Geç Degil Projesi’ sergilenmeye layik görülmüs ve birçok kisi tarafindan ziyaret edilmistir.”

Çagirici’nin konusmasi Avrupa Komisyonu üst düzey yetkilileri tarafindan ilgiyle izlendi.

                        “PANEL, SERGI VE ÇALISTAYLAR DÜZENLENDI”

Brüksel’de düzenlenen “Avrupa Açik Günler Haftasi” etkinliklerine 30 ülkeden 200 sehrin temsilcisi katildi. 100’e yakin panel, sergi ve çalistay düzenlendi. Etkinliklerle özellikle sehir ve kirsal alan konusunda çesitli basliklarda tartisma gruplari olusturuldu. Etkinliklerde ayrica 2007-2013 yillari arasinda gerçeklestirilen IPA (Katilim Öncesi Mali Yardim) olarak bilinen programin etkinligi irdelendi. Elde edilecek sonuçlarin 2014 – 2020 yillari arasinda AB tarafindan takip edilecek politikaya kaynak olmasi hedefleniyor. Toplam 6 bin kisinin davetli olarak katildigi etkinliklerde ‘hibe verilmesi, basliklarin uygunlugu, projelerin AB’ye katkilari’ gibi konular ele alindi.

 



  • Cuma 24.2 ° / 19.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 22.7 ° / 20.5 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 25 ° / 20.1 ° Güneşli