Bugün, 5 Mayıs 2024 Pazar

Çagri Merkezi`ne gelen ilginç talepler herkesi güldürdü

Çagri Merkezi`ne gelen ilginç talepler herkesi güldürdü

Vatandasa kaliteli ve hizli hizmet vermek için kurulan Bagcilar Belediyesi Çagri Merkezi, 6 yil içinde 1.5 milyon çagriya cevap verdi. Bu süre içinde çagri merkezini arayanlardan hem sasirtan hem de güldüren ilginç talepler de geldi.

Çagri Merkezi’ne gelen ilginç talepler herkesi güldürdü

Vatandasa kaliteli ve hizli hizmet vermek için kurulan Bagcilar Belediyesi Çagri Merkezi, 6 yil içinde 1.5 milyon çagriya cevap verdi. Bu süre içinde çagri merkezini arayanlardan hem sasirtan hem de güldüren ilginç talepler de geldi. Kimi yalniz oldugunu söyleyip köpek istiyor kimi “Neden kar yagmiyor?” diye isyan ediyor. Üniversitede kayit yaptiracagi bölüm için öneri isteyen de var ‘’ Evlenmek için es istiyorum’’ diyen de.

Bagcilar Belediyesi tarafindan vatandasa daha iyi hizmet verebilmek ve sorunlari zamaninda çözebilmek amaciyla 2012 yilinda Çagri Merkezi kuruldu. 7/24 hizmet veren merkezde 18 kisilik ekip, vatandaslara hem telefon hem de Whatsapp üzerinden yardimci oluyor.

“En çok aranan ay Haziran, gün ise Pazartesi”

6 yil içinde Çagri Merkezi’ne toplam 1 milyon 500 bin çagri geldi. En fazla görüsme 344 bin 236 kisiyle geçen yil gerçeklesti. Görüsmelerin dagilimina bakildiginda en yogun ayin Haziran en fazla çagrinin oldugu günün Pazartesi saatin ise 14.00 ile 15.00 arasinda oldugu ortaya çikti.

Ilçe sakinleri, kentsel dönüsüm çalismalarindan çevre temizligine; sahipsiz hayvanlarin toplanmasindan bank, oyun grubu ve spor aletlerinin tamirine kadar her türlü konuda ilgili birime yönlendirilerek sorunlar zamaninda çözülüyor.

Ancak çagrilarin bir kisminda ise ilginç talepler ve öneriler de oluyor. Yapilan bu görüsmelerdeki ilginç taleplerin kimi güldürüyor kimi de sasirtiyor.

Iste Çagri Merkezi’ne gelen o sira disi isteklerden bazilari:

“Benim dakikam yok MEB’in Whatsapp hatti var mi ögrenip bana bilgi verir misiniz?”

“Açik Ögretime kayit yaptiracagim hangi bölümü önerirsiniz?”

Gece saat 03.00’te arayan bir vatandas, “Çok yalnizim. Köpek sahiplenmek istiyorum. Bana bir köpek bulun”

Evlilik için arayan bir vatandas, “Mülteci kampinda yasayan bir kisiyle evlenmek istiyorum. Bunun için sizin yardiminiza ihtiyacim var. Ciddiyim”

“Ülkemizde neden kar yagmiyor? Neden havalar hep böyle gidiyor?”

Sürekli çagri birakan bir vatandas, kendisini arayan personele “Kontörüm bittigi için çaldirip kapattim. Görüsmek istedigim bir telefon numarasi var baglayabilir misiniz?”

“Üst katta oturan komsularimizin çocuklari çok simarik. Sessiz olmalarini söyler misiniz?”

Gece yarisi arayan vatandas, “Kafesteki kusum kaçip agaca kondu. Onu kondugu daldan indirir misiniz?”




  • Pazar 17 ° / 11.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 17.8 ° / 9.5 ° Güneşli
  • Salı 19.2 ° / 10.4 ° Güneşli