Bugün, 19 Eylül 2024 Perşembe

? Çakallar Kuzunun Sahipsiz Kaldigi Yeri Seçer?

? Çakallar Kuzunun Sahipsiz Kaldigi Yeri Seçer?

Rumeli Balkan Federasyonu Baskani Ayhan Bölükbasi yaklasan seçimlere iliskin Ülke ve Esenler özelinde ciddi açiklamalar yapt

 BÖLÜKBASI; “ Çakallar Kuzunun Sahipsiz Kaldigi Yeri Seçer”

Rumeli Balkan Federasyonu Baskani Ayhan Bölükbasi yaklasan seçimlere iliskin Ülke ve Esenler özelinde ciddi açiklamalar yapt

“ Çakallar kuzunun bol oldugu yeri degil sahipsiz kaldigi yeri seçerler. Hemserilerimizin bu veciz sözü iyi anlamalari gerekir. Biz Dernek Ve Federasyon olarak hiçbir siyasi partinin ön ve arka bahçesi olmadigimizi gösterdik. Aday olduk, camiamizdan adaylarimiz oldu ama bizzat hiç oy istemedik. Tarafsizligimizi sözde degil eylemde gösterdik. Bizi Siyasi Partilerin renkleri ve amblemleri ilgilendirmiyor. Bizi sadece hemserilerimiz ilgilendiriyor. Siyaseti ise iki açidan degerlendiriyorum. Ülke genelinde adaylasan rumelili adaylarimiz ve Esenleri temsil edecek Adaylar. Iki açidan da degerlendirildiginde durum hemserilerimiz adina vahim bir tabloyu ortaya çikariyor.

24. Dönemde Mecliste hemserilerimizin temsil orani %4,5 oraninda idi. Önümüzdeki seçimde aday olacak hemserilerimizin gerek Istanbul Gerek Ülke genelinde üzerleri çizildi. Görülen odur ki bu oran daha da düsecek. Her zaman her firsatta dile getiriyoruz. Gerçekten en önce bizi camiamiz hemserilerimiz ilgilendiriyor. Bu seçimde de siyasi partiler camiamiza gereken ilgiyi gerektigince göstermedi. Kapisini gönül huzuruyla çalacagimiz yeterince Belediye Baskanimiz olmadigi gibi Milletvekili Adaylarimiz da yok. Birkaç tane vardi onlarda yok artik.

Gazi Mustafa Kemal Birinci Meclisi kurdugunda, Mecliste %66, Ikinci Mecliste ise %54 Rumeli Balkan Kökenli Vekil vardi. Gelinen nokta bu seçimlerde %2 veya %3 civarinda bir durumun gerçeklesebilecegi yönünde. Yani camia olarak bir önceki dönemi dahi yakalayamayacagiz. Birbirimizle ugrasmayi birakip bir kere becerebilsek her sey hallolacak. O yüzden herkes kendi nefsinden sorumlu. Ben de dahil camiamizin her bireyi önce kendi nefsi ile hesaplasmali. Halka genisledikçe hem dünyamiz hem de ahretimizi kaybetmemis olacagiz. Yoksa bizim için durum hep ayni kalacak. Rabbim bu anlamda önce bana sonra camiamiza hidayet versin.

Kimseye faydasi olmayacaklarin devamla söylem gelistirmesi sevgiyi ve saygiyi yok eder. Oysa biz birbirimizi sevmeye ve kenetlenmeye mecburuz. Siyaset hepimizi için çok önemli ama maalesef siyasette yokuz. Ama birkaç tane de olsa zorlama adayimizin da camia olarak arkasindayiz.

Esenler açisindan bir degerlendirme yapildiginda ise seçmen oranina bakildiginda 5 milletvekili çikartacak sayisal duruma karsin siyasi partilerin hiçbirinde Esenler’in bir tek milletvekili adayi dahi yoktur.
Esenler’de dogmus ve büyümüs birisi olarak bu olay beni çok üzdü. Ama bu durumun nedenlerini, nasil ve niçinlerini sorgulamaya da gerek yok. Suçlu aramaya da gerek yok. Önemli olan Esenler siyasetinde herkesin kendi kendini gözden geçirmesidir.

25’nci Dönem için Esenler’den Bir kisinin dahi milletvekili olacak sirada bulunmayisi Esenler’in maalesef siyaseten bitmis oldugunu gösterir. Beceriksiz siyasetçiler yüzünden Esenler`in önü tikanmistir.

2009 Yerel Seçimlerinde Esenler’den 9 aday adayi vardi. Aday Adayi tanitim programinda dönemin Ilçe Baskani Umut Özkan; “Esenler’de dokuz aday adayi var ama Ankara’dan kimi gösterirlerse oda bizim bas tacimizdir. Biz onu da kabul ederiz.” demisti. Bu Ifade tarzi Esenler’e Ve Esenler’deki herkese yapilan en büyük haksizliktir. Dönemin Ilçe Baskaninin bu açiklamasi 500 bin nüfusu ve 300 bin seçmeni olan Esenleri kendisi bir aday çikartamaz noktasina sürüklemistir.

Dönemin Ilçe Baskaninin açiklamalarinin ardindan Esenler’de hiç kimsenin siyaseten bir yere gelemeyecegini düsündügüm, gördügüm ve inandigim için ben de bagimsiz milletvekili adayi olmustum. Benim Bagimsiz Adayligimin engellenmesini dönemin ilçe baskani Umut Özkan iyi bilir. Çünkü kendisi benim bagimsiz adayligimi engellemistir.
Kendisi de aday adayi oldu ama Aday gösterilmedi. Nedenini sorguladiginda cevabini bulacaktir. Onun aday gösterilmemesine üzüldüm ama bu sonuca neden bizzat kendisidir. Bagimsiz Adayligimi engelleyen Umut Özkan ile mutlaka Mahserde hesaplasacagiz…”



  • Perşembe 22.5 ° / 19.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 24.2 ° / 19.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 22.7 ° / 20.5 ° Orta kuvvetli yağmurlu