Bugün, 19 Mayıs 2024 Pazar

Cami, kapisinda bekleyen kadini dilenci diye götürdüler..

Cami, kapisinda bekleyen kadini dilenci diye götürdüler..

 Cami, kapisinda bekleyen kadini dilenci diye götürdüler.

 

Kagithane Belediyesinde görev yapan dört zabita memuru dün Cuma namazi nedeniyle Cami önünde dilenci avina çikti. Ama görevli zabita memurlari yanlis av yaparak gaflete kapildilar ve cami önünde Cuma namazina giden esini torunu ile birlikte bekleyen kadini dilenci zannederek zabita müdürlügüne kadar götürdüler.

TELAFISI MÜMKÜN OLMAYAN HATA  NASIL OLDU?..

 

Olay Kagithane Ortabayir Mahallesi Aydinlar Camiinde meydana geldi.  Gazetemiz sahibi Osman Sahin’in yengesi olan A.Y. isimli  kadin 40 yildir Ortabayir Mahallesinde Bacadibi  Sair Çelebi sokakta ikamet etmektedir. Cuma günü nedeniyle esi  H.Y. Aydinlar camiine Cuma namazina gider. Esi ile sözleserek Cuma çikisi Caminin önüne gel Annemin mezarini ziyaret edecegiz der.  Esi A.Y. ise 3 yasindaki torununu yanina alarak caminin kapisinda esinin namazdan çikmasini bekler.

 

ZABITALARIN BASKININA UGRADI..

 

Cuma günü nedeniyle cami önünde dilenci avina çikan Kagithane Belediyesinden 4 zabita memuru çocukla bekleyen kadini görerek hemen resimlerini çeker ve dilenci diye apar topar zabita arabasina bindirirler. A.Y. isimli kadin durun, dilenci degilim, camide esimi bekliyorum der. Hatta çevreden bir iki mahalle komsusu “Bu kadin bizim komsumuz 40 yildir taniyoruz “ demeleri de zabitalarin ikna olmasina yetmedi.  Zabitanin bas sorumlusu “Atin arabaya” diyerek kadini zabita aracina bindirirler.

 

A.Y. isimli kadin neye ugradigini sasirir. Sok olur. Dili damagi tutulur. Ne söyleyecegini sasirir. Kucagindaki torunu çigliklar atar. Zabitalarin sitemlerini dinleyerek Kagithane zabita müdürlügüne kadar götürülür. Bir azar ve firça da orada adini bilmedigi zabita amirinden yer. Sonunda kendini ifade eder, esini çagirir ve olay tatliya baglanarak, zabita memurlari ve amirleri kadindan özür dileyerek esi H.Y. ile birlikte kadini gönderirler.

 

“PSIKOLOJIM BOZULDU, YASAL HAKKIMI ARAYACAGIM”

 

Basina gelen bu olaylari yasayan A.Y.  ise olayi anlatirken hala titreyerek bunalimda oldugu görülüyordu.  “Dünden bu yana psikolojim bozuldu. Dilim damagim kurudu, sekerim yükseldi. Beni komsularim ve toplum içersinde küçük düsürdüler, rezil ettiler. Dünden bu yana üzerimdeki soku hala atlatamadim.  3 yasindaki Torunum ise  iki gündür korkudan aglamaya devam ediyor. Zaten torunumda asilik gibi bir rahatsizlik vardi.   Eski adetlerden olan Cuma namazindan ilk çikan kisiye dua okutacaktim. Bu nedenle namaz dagilmadan biraz önce gittim, Cami önünde beklemeye basladim.  Daha sonra esimle ve torunumla birlikte kaynanamin mezarini ziyarete gidecektik. O kadar yalvardim, durumu izah ettim zabitalar dinlemedi. Bu bir haksizlik ve iskencedir. Namus ve gurur meselesidir. Bindigim aracin içersinde 9 tane daha dilencilik yapan kadinlar vardi. Bana ve onlara söylemedik söz yapmadik hakaretler birakmadilar. Beni sanki gerçek dilenciymis gibi onlarin sinifina koydular. Torunumun korkudan attigi çigliklar nedeniyle kimseyi aramak dahi aklima gelmedi.  Bu zabitalari Allaha havale ediyorum.  Esim gelerek gerçekler ortaya çikinca bütün zabita memurlari ve amiri benden nasil özür dileyeceklerini sasirdilar. Daha sonra olayi Mahalle muhtarimiz Erhan Özbak`a de anlattim. Fakat bu hata özürle asla af olunamaz. Yasal yollardan hakkimi arayacagim” diyerek adeta isyanlarini dile getirdi.

 

Öte yandan A.Y adli kadinin esi H.Y. ise emekli bir PTT. Memuru oldugu için Mahallede ve çevresinde kendisine dilenci muamelesi yapilarak gururu ile oynanmasinin bedelini Kagithane Belediye baskani Fazli Kiliç veya yetkililerin gerekeni yapacagina inaniyoruz.



  • Pazar 22.5 ° / 13.8 ° false
  • Pazartesi 22.5 ° / 13.7 ° Güneşli
  • Salı 22.6 ° / 13.4 ° Güneşli