Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Çanakkale Zaferi ve sehitlerimiz, türkülerle anildi

Çanakkale Zaferi ve sehitlerimiz, türkülerle anildi

Maltepe Belediyesi Türk Halk Müzigi Korosu, '18 Mart Çanakkale Zaferi ve Sehitleri Anma Günü' özel konseriyle Maltepe Belediyesi Prof. Dr. Türkan Saylan Kültür Merkezi’nde sahne aldi.

Haber/Elmas Aydogan

Büyük ilgi gören konser, saygi durusu ve Istiklal Marsi’nin okunmasiyla basladi. Konserin sunuculugunu üstlenen Nalan Höke Turan, Çanakkale Zaferi’nde vatan savunmasinin akil ve iman gücüyle destana dönüstügünü, Cumhuriyet’in temellerinin atildigini, tarihin kalemle degil kanla yazildigini animsatti. 


Turan “Bu kutlu yer Çanakkale, vatanimizin ve milletimizin kurtulusu için canlarini feda eden isimsiz kahramanlarin bizlere mukaddes emanetidir. Tarihin en ihtisamli direnis destani Çanakkale Zaferi, inancin, fedakarligin ve azmin sembolüdür. Bu muazzam zaferin yil dönümünde basta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaslari olmak üzere tüm sehit ve gazilerimize Allah’tan rahmet diliyorum.” dedi. 

DUYGULANDIRAN TÜRKÜLER

Koro sanat yönetmeni Bülent Yilmaz ve sef Turgay Demir yönetiminde sahne aldi. Çanakkale Destani’ni anlatan Anadolu'nun dört bir yanindan  derlenmis türküler , agitlar ve marslar dinleyicilere duygulu anlar yasatti. Sanatçi Ibrahim Can da  konuk sanatçi olarak katildigi konserde birbirinden güzel türküleri seslendirdi.



  • Cuma 18.7 ° / 12.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 13.1 ° / 10.8 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 17.7 ° / 9.5 ° Güneşli