Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Canan Kaftancioglu" "Arsizlar Istanbullularin malina çökmüsler"

Canan Kaftancioglu" "Arsizlar Istanbullularin malina çökmüsler"

Büyükada iskelesinin üst kati IBB'ye geçtikten sonra TÜGVA çalisanlari ile zabitalar arasinda kisa süreli arbede yasandi. Canan Kaftancioglu'da 39 ilçe baskaniyla birlikte Büyükada'da duruma tepki gösterdi.

Haber/Elmas Aydogan

Büyükada iskelesinin üst kati mahkeme karariyla IBB'ye devredildi. Bugün IBB'ye bagli zabita birlikleri binanin tahliyesi için Büyükada iskelesine gitikten sonra Zabita ekiplerini engelleyen TÜGVA çalisanlari durumu polise bildirdi.Mahkeme kararina ragmen polis tahliyeyi gerçeklestirmek isteyen zabita ekiplerine engel oldu. Polisle zabita ekipleri arasinda küçük çapli arbede yasandi.

CHP ADALAR ILÇE BASKANI: "DARP EDILDIM"

CHP Adalar Ilçe Baskani Ali Ercan Polat, “Darp edildim. Bizim polisle sorunumuz yok. Ama polis TÜGVA’nin istegi üzerine bir yetki kullandi. Orasi IBB’nin” dedi.

"KAMUNUN MALINA ÇÖKME DÖNEMI BITTI"

CHP Istanbul Il Baskani Canan Kaftancioglu ise "Büyükada iskelesine çökenler, mahkeme kararina ragmen bosaltmayanlar,hukuk disi davrananlara müdahale etmek yerine halkin haklarini koruyanlari darp edenler! Kamunun malina çökme dönemi bitti!" dedi.

Kaftancioglu söyle konustu:

"Adalar Ilçe Baskanimiz Adalar halkinin hakkini savunmak için, hukuka uygun davranilmasini savunmak için, devletin polisi böyle bir sey yapmaz ama saniyorum TÜGVA'nin polisleri darp ettigi için su anda hastanede. Su anda Arastirma Hastanesi'nde gözetim altinda.

Arkamizda gördügünüz, bakmaya doyamadiginiz Ada iskelesi, 2015 yilinda bir protokolle IBB'ye devredilmis. Üst kisim ise 2018'de TÜGVA'ya 10 yilligina kiralanmis. 10 yilligina üstelik 2500 liraya kiralaniyor. Sonra ögreniyoruz ki burayi kiralayan vakif ilgili bölümü üçüncü kisilere kiralanmis. IBB protokole aykiri oldugu için tahliye tebligati yolladi ama tebligatin geregi yerine getirilmedi.

Istanbul 2. Idare Mahkemesi'nin 28 Mayis tarihli karariyla binanin tahliye edilmesi karari yargi eliyle de tescil edildi.

Adalar Kaymakami mi, TÜGVA kaymakami mi bilmiyorum, iki kez tahliye için tarih veriyor, sonra erteliyor. Sonrasinda ise kaymakam tatilde.

Devletin kamu görevlisi niye var, halka hizmet etmek için. Devletin polisi sizlerin hakki hukukunu korumak için var. Ancak burada muhattap yok, gerekçe yok.  CHP polise 3600 ek gösterge verilsin derken, devletin polisi demeyi ayip sayarim, TÜGVA'nin polisleri içerdeki üç kisiyi koruyor, kimden koruyor?"

Iddialarin ardindan IBB bir açiklama yapti.

Açiklamada, "Büyükada Iskelesinin üst bölümü, 2018 yilinda Türkiye Gençlik Vakfi’na (TÜGVA) 10 yilligina kiraya verildi. IBB, 7 Subat 2020 tarihinde Sehir Hatlari A. S’ye bir yazi yazarak Büyükada Iskelesinin üst katinin intifa sözlesmesine aykiri olarak 3’üncü kisilere devredildiginin tespit edildigini, kira sözlesmesinin fesih edilerek bu alanin IBB’ye teslim edilmesini istedi" ifadeleri kullanildi.

Tahliyeye iliskin hukuki bir engel olmadigi hatirlatilan açiklamada "Büyükada Iskelesinin üst kisminin tahliyesine iliskin Adalar Kaymakamligina yazilan 9 Haziran 2021 tarihli yazinin üzerinden 60 günün üzerinde süre geçti. Ilgili mahkeme kararlariyla, söz konusu alanin tahliyesine iliskin hukuki hiçbir engel kalmadi" denildi.

DEVLET KARSI KARSIYA

Mahkeme karariyla birlikte tahliye islemleri için iskeleye giden IBB'ye bagli zabitalari, polis içeriye sokmadi. Polis, iskelenin önüne barikat çekti. Ayrica yurttaslarin iskeleye sokulmadigi da gelen bilgiler arasinda.

 

 



  • Perşembe 19.4 ° / 14.2 ° Güneşli
  • Cuma 18.1 ° / 12.2 ° Güneşli
  • Cumartesi 19.1 ° / 12.7 ° Güneşli