Bugün, 19 Mayıs 2024 Pazar

Canli yayinda “4 aydir issizim, 1 gündür açim” mesaji

Canli yayinda “4 aydir issizim, 1 gündür açim” mesaji

TV5’de yayinlanan “Ekonomi ve Ötesi” programinin sunucusu Akdemir’e issiz bir vatandasin canli yayinda gönderdigi “4 aydir issiz, 1 gündür açim” mesaji üzerine Ekonomist Kahveci, “Bu günahlarin vebalini kim ödeyecek? Bakin bu mesajlar geliyorsa, daha fazl

haber/Hasan Gürsoy

V5’de Hasan Basri Akdemir’in sundugu ve Ekonomist Ibrahim Kahveci’nin ekonomik durumu degerlendirdigi “Ekonomi ve Ötesi” programina issiz bir vatandasin gönderdigi mesaj, duygusal anlarin yasanmasina sebep oldu.

F.S. isimli vatandas, program esnasinda sunucu Hasan Basri Akdemir’in Twitter hesabinin mesaj kutusuna, “Abi, bi ricam olabilir mi, müsaitseniz?” mesaji gönderdi. Akdemir’in, “Yayindayim; ama yazin” diye karsilik verdigi vatandas, sunlari yazdi:

“Abi, 4 aydir issizim. Nerdeyse 1 gündür bi sey yemedim. Yanlis anlamayin, sadece alisveris ihtiyacim var. Yemek bile olabilir. Çevrenizde yardimsever varsa, yönlendirirseniz sevinirim Hasan Bey.”

Akdemir, F.S.’ye “Yayindan sonra konusalim kardesim” mesaji gönderdikten sonra, issiz vatandasin ismini vermeden mesajini okudu.

Bunun üzerine hayirsever vatandaslar, Akdemir’e ulasarak, issiz vatandasa yardimci olmak istediklerini bildirdiler. Akdemir, hayirsever izleyicilerden birini F.S.’ye yönlendirdi. Issiz F.S., “Tesekkürler Hasan Bey, arkadas ilgilendi” mesaji göndererek, ihtiyacinin karsilanacagini bildirdi.

Ekonomist Ibrahim Kahveci, issiz vatandas F.S.’nin mesajini dinledikten sonra, “Türkiye ekonomisi… Türkiye ekonomisi… ‘4 aydir issizim, yemek bile yemedim’. Vah ülkem vah, vah! Bitti, program bitti. Yani gerçekten yani söyleyecek söz… Biz, burada daha ne söyleyecegiz yani? Söyleyecek söz… Sözü bitiriyorlar.” dedi.

Kahveci, geçen hafta cebinde kalan son 12 lirayi esine verip intihar eden vatandasi hatirlatarak, söyle konustu:

“Bunlari simdi düsündügünüz zaman, yani… Tek bir sey söyleyecegim. Hasan Bey, bana birisi izah etsin; bu günahlarin kim vebalini ödeyecek? Bu günahlari kim ödeyecek? Bana birisi bunu söylesin. Bakin, ‘bu günahlar’ derken sunu ifade ediyorum: Bu krizin, bu ekonominin, bu ülkenin bu hâle gelmesine vesile olan, sadece yönetimle degil, o yönetimleri destekleyen, oy veren dahil herkes… Tek bir sey söylüyorum; Bu günahlari kim ödeyecek? Bu günahlari kim ödeyecek? Gerçekten merak ediyorum. Hepimiz sorumluyuz. Biz de sorumluyuz. Bakin, bu mesajlar geliyorsa, sen de sorumlusun, ben de sorumluyum. Daha fazla çalismak, daha fazla uyarmak, daha fazla ‘Yapmayin, etmeyin! Bakin, ülke bu halde. Ne olur yapmayin, Allah rizasi için. Yapmayin, etmeyin!’ (demeliyiz.) Liyakatsiz, adaletsiz, Hukuksuz, demokrasisiz bir ülke, bütün dünya endekslerinde ortaya çikiyor. 100-150 ülke arasinda seydeyiz yani…

Kaynak:TV5



  • Pazar 22.5 ° / 13.8 ° false
  • Pazartesi 22.5 ° / 13.7 ° Güneşli
  • Salı 22.6 ° / 13.4 ° Güneşli