Bugün, 3 Temmuz 2024 Çarşamba

Canpolat ? IBB`den Hesap Soracagiz?

Canpolat ? IBB`den Hesap Soracagiz?

CHP Istanbul Il Baskani Cemal Canpolat, 3. düzenlendigi Istanbul Il Baskanligi degerlendirme toplantisinda CHP Meclis Üyelerine talimat vererek IBB Bütçesinde zarar ve rantlarin Hesap soracagiz, bu paralar kimlere peskes çekildi ve bunlari ortaya çikaraca

 Canpolat ” IBB’den Hesap Soracagiz”

CHP Istanbul Il Baskani Cemal Canpolat, 3. düzenlendigi Istanbul Il Baskanligi degerlendirme toplantisinda CHP Meclis Üyelerine talimat vererek IBB Bütçesinde zarar ve rantlarin Hesap soracagiz, bu paralar kimlere peskes çekildi ve bunlari ortaya çikaracagiz. Desifre etmenin zamani geldigini sert sözlerle ifade etti.

3. düzenlendigi Istanbul Il Baskanligi degerlendirme toplantisinda IBB Bütçesi konusuldu. IBB. Istirakleri olan 29 sirketin  9 tanesinin ciddi zarar ettigi, bütçe açiklarinin oldugu ve yandaslara peskes çekildigini yaptigi konusmada söyleyen CHP Istanbul Il Baskani Cemal Canpolat ” ISPARK para keser ve 9 ayda 162 trilyon hasilat elde etmis buna karsilik 2 trilyon zarar etmis. Simdi buradan söylüyorum IBB’ye seçilen arkadaslarim bu ve bunun gibi kar etmesi gerektigi halde zarar eden bu sirketlerin takipçisi olacaksiniz ve bunlarin kimlerle baglantisi oldugunu, kimlere nerelerde hangi yollarla rant saglandigini tespit ederek desifre edeceksiniz” diyerek CHP belediye meclis üyelerine ve CHP örgütüne talimat verdi.

“Hesap soracagiz, bu paralar kimlere peskes çekildi”

Canpolat,”AKP 1994den bu yana Istanbul’u yönetiyor. IBB’nin bütçesi 36,8 milyar liradir, yani 12,5 milyar dolardir. IETT’nin 735 milyon395 bin dolar, ISKI’nin 1 milyar 986 bin dolardir. Dolar bazinda istiraklerin bayi ise 4 milyar 334 milyon dolar, yani toplami 12 milyar 500 milyon dolar olarak gözüküyor. Bizler bu bütçenin denetimini normal olarak yaptigimiz söylenemez. 2015 yilinin 9 ayinda IBBnin 29 sirketinin 9 tanesinin çok önemli boyutta zarar ettigini görmekteyiz. Yapilan zarar 79 milyon 400 bin liradir. Bakiniz ISPARK para keser ve 9 ayda 162 trilyon hasilat elde etmis buna karsilik 2 trilyon zarar etmis. Simdi buradan söylüyorum IBB’ye seçilen arkadaslarim bu ve bunun gibi kar etmesi gerektigi halde zarar eden bu sirketlerin takipçisi olacaksiniz ve bunlarin kimlerle baglantisi oldugunu, kimlere nerelerde hangi yollarla rant saglandigini tespit ederek desifre edeceksiniz. Artik hesap sorma zamanidir. Yine belediyenin ISTAÇ hafriyat sirketi 7.6 trilyon zarar etmis, bu sirketlerin birçogu mafyanin elindedir. Hesap soracagiz, bu paralar kimlere peskes çekildi ve bunlari ortaya çikaracagiz.

“210 Milyar Dolarla, bir degil 10 tane Istanbul yapilirdi”

22 yilda Istanbul’a harcanan para 210 Milyar Dolar, bu para ile bir degil 10 tane Istanbul yeniden yapilirdi. Bunun hesabini elbette soracagiz. Marmara Denizi aritmasi için ilk çalismayi biz baslattik. Bu projenin mimari biziz, ancak bunlar 22 yilda yaptiklari çalismalarla Marmara’yi aritamadiklari gibi kirlettiler. Marmara’da Denize girilecek yer yok. Istanbul’un olumsuzluklarini anlatmakla bitiremiyoruz. Biz önümüze bakacagiz, bundan sonra neler yapabiliriz ona kafa yoracagiz. Bu 22 Yillik sürede harcanan 210 Milyar dolar aslinda kendi yandaslarina rant sagladilar. Bu yapilanlari sokak sokak dolasarak halka anlatacagiz. Yesil alanlari imara açarak emsali yükselterek elde ettikleri rantin hesabini soracagiz. Istanbul’u yasanmaz hale getirdiler, yesil alanlari su havzalarini tahrip ettiler talan ettiler. Bu yasa ve hukuk tanimayan bu anlayisa hazirlayacagimiz denetim raporlari ile ve belgelerle hesap soracagiz. Yaptiklari yanlislari bir bir desifre edecegiz.

“Sorumluluk bilinci ile mücadele etmenizi bekliyorum”

konusmasinin sonunda Canpolat "Artik birlik olma zamanidir tüm Meclis üyelerimiz, Ilçe baskanlarimiz ve örgüt emekçilerimizle el ele vererek yapilan bu talan, soygun ve ranti sokak sokak dolasarak Halkimiza anlatmak görev ve sorumlulugunuzdur. Ülkeyi yasanmaz hale getiren, Cumhuriyet degerlerini yok etmeye çalisanlardan ve bu gericilerden hesap soracagiz. Sizler Cumhuriyeti kuran Atatürk’ün Partisinin neferlerisiniz yani halki temsil ediyorsunuz. Bu sorumluluk bilinci ile mücadele etmenizi bekliyorum” dedi.     



  • Çarşamba 33.6 ° / 23.3 ° Güneşli
  • Perşembe 29.6 ° / 22.3 ° Güneşli
  • Cuma 28.7 ° / 22.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı