Tarih: 01.01.2018 00:00

`Çapulcu Halk Partisi` kuruluyor

Facebook Twitter Linked-in

Sosyalist Yeniden Kurulus Partisi, dün hazirliklarini tamamlayip bugün Içisleri Bakanligi’na kurulus için basvurusunu yapti.

Partinin Esbaskani Tuncay Yilmaz, Gezi olaylarinin, partinin kurulusunu hizlandirdigini belirterek, “ Basbakan Erdogan ’in ‘ Çapulcu ’ dedikleri kisilerin, magduriyet yasayanlarin partisiyiz. Partimizin ismi Yeniden Kurulus Sosyalist Partisi, ama ironi olarak ‘Çapulcu Halk Partisi’ de diyebiliriz.” dedi.

Bakanliga yapilan basvurunun ardindan konusan Yilmaz, "Gezi olaylari, partinin kurulusunu hizlandirdi. Basbakan Erdogan’in ‘Çapulcu’ dedikleri kisilerin partisiyiz. Magduriyet yasayanlara hitap eden bir partiyiz. Partimizin ismi Yeniden Kurulus Sosyalist Partisi ama ironi olarak ‘Çapulcu Halk Partisi’ de diyebiliriz." ifadesini kullandi.

"GEZI OLAYLARI KURULUSUMUZDA TEMEL DINAMIK"
Partinin bir diger Esbaskani Nejla Kurul da, toplumunun arayislarina çözüm sunabilecek bir program önerisi ile partinin kuruldugunu söyledi. Kurulus sürecinde, Gezi Parki olaylarinin kendileri için temel bir dinamik oldugunu ifade eden Kurul, partilerinin kurulus amaçlari hakkinda su bilgileri verdi:

"Emek vurgumuz çok önemli. Bu çeliskiyi ortadan kaldirmak istiyoruz. Ayni zamanda kadin sorunlari, en ince ayrintisina kadar ele alinmasi gereken bir konu olarak karsimizda beliriyor. Gene Kürt sorunu, ülkemizin en önemli sorunlarinin basinda geliyor. Baris sürecinde de bu sürece destek veren bir partiyiz. Ülkemizde en çok ihmal konular arasinda gelen gençlige de yol açan, onlar için çözümler üreten bir olusumuz. Gene ekolojik meseleler de ilgilendigimiz konular arasinda. Sosyalist hareketler arasinda da kendisine özgün durusuyla yer alan bir olusum. Ayni zamanda diger vurgu yaptigimiz bir diger konu da enternasyonalist. Biz, bunu, Kürt sorunu ile birlikte ögrenmis bulunmaktayiz. Halkin sesi olabilmek için halka harekete geçirmek için öz yönetim olan bir yapiyi teskil ediyoruz."




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —