Bugün, 23 Ekim 2024 Çarşamba

Çapulcu musun vay vay!

Çapulcu musun vay vay!

Metro`dan inerken bir alkis koptu ve `Her yer Taksim,her yer direnis!` sloganlari atildi. Bu bir gelenek haline gelmis. Alanda bu halka karsi yanlis yapan,suç isleyen herkese karsi bir hiciv,taslama,nefret var. Bu açikça görülüyor.

Çapulcu musun vay vay!

Metro`dan inerken bir alkis koptu ve `Her yer Taksim,her yer direnis!` sloganlari atildi. Bu bir gelenek haline gelmis. Alanda bu halka karsi yanlis yapan,suç isleyen herkese karsi bir hiciv,taslama,nefret var. Bu açikça görülüyor.
Taksim Meydani`nda platforma yakin bir yerde durduk,konusmalara kulak kesildik.
`Birlese birlese kazanacagiz!`
Yanimizdan ve arkamizdan geçen kitleden platformda konusan Mücella Yapici`ya karsi protesto sesleri geldi. Ne oldugunu ilkin anlayamadik.
CHP,TGB ve IP kitlesi,BDP`lilerin platform önünde yer alip Öcalan bayragi tasimalarina
son derece öfkeli oldugunu gördük. Sürekli bir yuhalama,Mustafa Kemal`in askerleriyiz,
Ne mutlu Türküm Diyene ve PKK`lilarin disari çikmasini isteyen sloganlar attilar.
Hatta daha ileri giderek BDP`lilerin oldugu tarafa dogru yöneldiler.
Bunun üzerine EMEP,ÖDP,Halkevleri gruplari bir baryer kurarak,onlari iknaya çalisti.
Yapilanin Taksim ruhuna uymadigini, burada her kesimden insanlarin bulundugunu,birlik için atilan sloganlara ters oldugunu anlattilar.
Platformdaki konusmacilarin karsilik vermemesi isabet oldu,tansiyon daha fazla yükselmedi. Gerilim sahne alan sanatçilarin sarkilariyla son buldu.

En çok sevilen sarkiya tüm kitle eslik etti ve Bogaziçi Caz grubu iki kere ayni sarkiyi tekrarladi. `Çapulcu musun vay vay!`

Çapulcu musun vay vay! Mektepli misin vay vay!

Çapulcu musun vay vay...

Bu bana daha öncesinde Surp Agop Mezarligi olan Topçu Kislasi`nda 31 Mart Olayi olarak sahneye çikan alaylilari hatirlatti.

Mesrutiyet’i korumak için Istanbul’a yerlestirilen bu Avci Taburlari "Din elden gidiyor" diye isyan ettirilir.
Avci Taburlari bir hafta boyunca Istanbul’da önlerine gelen ne varsa yakip yikarlar. Mekteplilere düsman olan alaylilar sokaktakilerin önünü keserek "Alayli misin, mektepli misin?" diye sorarlar.
 "Mektepliyim" diyen subaylari ve ögrencileri öldürür, "Alayliyim" diyeni birakirlar. Bu yüzden bir çok ögrenci ve subay öldürülür.

Alaylilar karsilarina çikan bir doktora `Alayli misin? Mektepli misin?` diye sorarlar. Bunun üzerine  doktor, `Siz hiç mektepli doktor gördünüz mü?`Diye cevap vererek kurtulur.

Istanbul`u yakip yikan bu vandallar okumaya,bilgiye karsi nefret kusmus,cehalete övgü ile saygiyi yüceltmislerdir. Sonucu biliyoruz. Hareket Ordusu bu olayi bastirdi.

Topçu Kislasi`ndan bosalarak Basbakanin `Vandal` sözcügünü en iyi hak etmis olanlari hatirlatacak bir projeye karsi çikanlari çapulcu olarak görenlerin tarihe bir daha bakmalari gerekir.

Topçu Kislasi`ndaki israr niye?

Istanbul`da her betonlasmis yerin altinda eski bir tarih yatiyor. Ama Basbakan`in tarihe nasil baktigini biliyoruz. Tarihi betonlasmaya engel olarak görürken; 3-5 çanak,çömlek,,, diyor.

Birisi çikip `Istanbul eskiden bizimdi` derse ne olacak?

`Hiç bir hak,hukuk disi yollarla aranmaz` diyen bir basbakan seçimle gelmis Misir,Libya,Suriye liderleri için ayni seyi düsünmüyor.

 Israil,Taksim olaylarina sevinmis!

Türkiye`nin Suriye konusundaki tavrina da çok sevinmsti.

 Taksim Gezi Direnisini itibarsizlastirmak için her türlü yalan,hile denenmektedir

 



  • Çarşamba 18.8 ° / 13.5 ° false
  • Perşembe 18.1 ° / 13.8 ° Güneşli
  • Cuma 17.6 ° / 13.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı