Bugün, 28 Eylül 2024 Cumartesi

Çarsi Grubu`na operasyon: Liderler gözaltinda

Çarsi Grubu`na operasyon: Liderler gözaltinda

Besiktas`in taraftar grubu Çarsi, bu sabah gözaltina alinan üyeleri hakkinda yapacagi açiklamayi Kartal heykeli yerine Abbasaga`da yapmaya karar verdi.

Besiktas Çarsi Grubu kurucularindan Sari Cem lakapli Cem Yakiskan ile Çarsi`nin pankartlarini yazan Deve Erol lakapli Erol Özil bu sabah polisler tarafindan evlerinden gözaltina alindi.  Yakiskan ile Özil gözaltina alinmadan önce polis evlerinde arama yapti. Bu arada Siyah-Beyazli taraftarlar saat 16.30`da yasananlari anlatmak için Besiktas Köyiçi’nde yer alan Kartal heykelinin önünde bir açiklama yayimladi.

Çarsi grubu yaptigi açiklamada, “22 arkadasimiz sabah saat 09.00 civarinda gözaltina alindi. Suçlama niteligiyle ilgili ayrintili bilgi edinemiyoruz. Açiklamamizi saat 19.03’te yineleyecegiz. Saglikli bilgi için zaman istiyoruz. Bize çete kurma suçlamasi yapildigi söyleniyor. Siddet ve illegal islerden yana degiliz. Sizleri sagduyulu davranislara davet ediyoruz” ifadeleri yer aldi. “Güvenlik güçlerine karsi eylemimiz olmayacaktir” denilen açiklamanin ardindan taraftara ve oturma eylemine katilan destekçilere “Çarsi’nin hakliligini haksiz duruma düsürmeyelim” uyarisi yapildi.

 

MÜDAHALE GELDI

Bu açiklamanin ardindan taraftarlar oturma eylemine geçti. TOMA`larla Besiktas`a gelen polisler oturma eylemi yapan Çarsi Grubu`na müdahale etti. Çarsi grubu, 19:03`te Besiktas`ta yapmayi planladigi basin açiklamasini, polisin Kartal heykeli etrafinda yapilan oturma eylemini dagitmasi sebebiyle, Abbasaga Parki`nda yapacagini duyurdu.

 

TOPKAPI IDDIASI

Bu arada Çarsi Grubu`nun üyeleri AKP `nin vatandaslara üzerinde Çarsi yazan flamalar dagittigini iddia etti. Twitter `dan yapilan açiklamada orjinal haliyle
"Topkapi`da Akpliler vatandaslara "Siyah, Beyaz ve Çarsi" yazili flama dagitiyor. HIÇ BIR ALAKAMIZ YOKTUR BUNLARLA!!!! " ifadesi kullanildi ve asagidaki fotograf paylasildi.

Radikal



  • Cumartesi 27.1 ° / 19.7 ° Güneşli
  • Pazar 26.3 ° / 20.3 ° Güneşli
  • Pazartesi 15.9 ° / 15.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu