Bugün, 11 Mayıs 2024 Cumartesi

Çayan Birben yasamini yitirdi

Çayan Birben yasamini yitirdi

Yalova`da polisin ?ben astim hastasiyim, gaz sikmayin? yalvarislarina aldiris etmeden biber gazi sikarak komaya girmesine neden oldugu Çayan Birben tedavi gördügü hastanede hayatini kaybetti. Birben`in 2 gün önce beyin ölümünün gerçeklestigi iddia ediliyo

Yalova’da polisin “ben astim hastasiyim, gaz sikmayin” yalvarislarina aldiris etmeden biber gazi sikarak komaya girmesine neden oldugu Çayan Birben tedavi gördügü hastanede hayatini kaybetti. Birben`in 2 gün önce beyin ölümünün gerçeklestigi iddia ediliyordu.
 
AILE SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDU
Çayan’in dayisi Aykut Haberal polisin doktorlara baski yaptigini, bu nedenle doktorlarin kendilerine net bir açiklama yapamadigini söyledi. Haberal, polisler hakkinda suç duyurusunda bulunduklarini açikladi.

HEKIMLERE POLIS TEHDIDI
Polis, doktorlara “Çayan madde bagimlisiydi, biber gazi sikilmadi” yönünde rapor vermesi için baski yapiyor. Saglik ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikasi (SES) Yalova Sube Baskani Nezaket Ünal, “Bu dogru degil, madde bagimliligiyla ilgili testler negatif çikti, ölüm nedeninin biber gazi oldugu çok açik” diyor. Üstelik Ünal’in verdigi bilgilere göre, Çayan, Yalova’da son 3 gün içinde gaz bombasi nedeniyle komaya giren ikinci kisi!

3 GÜN IÇINDE IKINCI VAKA

Ünal`in hastane çalisanlarindan aktardigi bilgiye göre, Çayan son 2-3 gün içinde Yalova Devlet Hastanesi’ne biber gazi nedeniyle getirilen ikinci vaka: “Çayan’dan 2 gün önce polis yine bir kavgayi ayirmak için biber gazina sarilmis, seker hastasi bir kisi komaya girmis, durumunu ögrenemedik.”

HA KURSUN HA BIBER GAZI!

SES Yalova Sube Baskani Nezaket Ünal, Içisleri Bakani Idris Naim Sahin’in ve diger hükümet yetkililerinin “biber gazi zararsizdir” seklindeki açiklamalarina da sert tepki gösterdi. Ünal, söyle konustu: “Gaz bombasi zararsiz diye bir sey yok, sadece kan tetkiklerinde görülemiyor, ama ilk anda burun mukozasindan, agizdan ve dil altindan direk emiliyor ve akcigere gidiyor. Dolayisiyla insan hayatini direk tehdit eden bir silah bu. Teshis edilememis bütün vakalarda da direk ölüm nedeni. Bir hastaliginiz vardir bilmiyorsunuzdur, biber gazi bu hastaligi tetikler. Dolayisiyla ha bir insanin kafasina silah sikmissiniz, ha biber gazi, aslinda hiç farki yok”



  • Cumartesi 13.8 ° / 11.8 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 20 ° / 11.9 ° false
  • Pazartesi 18.8 ° / 12.6 ° Güneşli