Bugün, 18 Mayıs 2024 Cumartesi

Çayda akil almaz sonuç!

Çayda akil almaz sonuç!

Rize Ticaret Borsasi Baskani Mehmet Erdogan, son 3 yilda yaklasik 15 bin ton kaçak çay ele geçirildigini söyledi, kaçak çaylarda hayvan diskisi ile böcek kani tespit edildigini açikladi.

Rize Ticaret Borsasi Baskani Mehmet Erdogan, son 3 yilda yaklasik 15 bin ton kaçak çay ele geçirildigini söyledi, kaçak çaylarda hayvan diskisi ile böcek kani tespit edildigini açikladi.

Dogu Karadeniz Bölgesi’nde 2012 yilinda yas çay rekoltesinin 1 milyon 150 bin ton dolayinda oldugunu vurgulayan, bundan da 220 bin ton civarinda kuru çay üretildigini kaydeden Erdogan, rekoltenin beklentilerin altinda kaldigini söyledi.

Rekoltenin ülkenin ihtiyacina yetmeyecegini belirten Erdogan, 2013 yilinda kaçak çayla gerektigi gibi mücadele edilmesinin önemine isaret etti.

Rize’de yil içerisinde kaçak çay ele geçirildigini hatirlatarak açiklamalarini sürdüren Rize Ticaret Borsasi Baskani Mehmet Erdogan, sunlari söyledi:

"Rize çevresinde kaçak çay yakalanmasi bölgede kaçak çay isi yapildigi anlamina gelmez. Çok önemli bir duyum aldik. Dogudan batiya dogru kaçak çay sirkülasyonu yapilacaksa küçük bir miktar bu tarafa gönderiliyor, jandarma ve polis bununla ugrasirken, kaçak çay baska taraftan götürülüyor. Bu bölgeye gelen kaçak çay kamyonlari, gönderen kisiler tarafindan bilinçli olarak ihbar ediliyor. Son 3 yilda 15 bin ton dolayinda kaçak çay yakalandi. Kaçak çay rakami, yillik 300 - 500 ton seviyelerinden bu rakama ulasti. Eger 15 bin ton kaçak çay yakalandiysa, ele geçirilemeyen kaçak çay miktari bunun en az 4 katidir."

KAÇAK ÇAYDA BÖCEK KANI TESPIT EDILDI

Yakalanan kaçak çaylarin yapilan analizlerinde, hayvan diskisi ve böcek kani niteligi tasiyan yapilara rastlandigini ifade eden Erdogan, "Insan sagligini tehdit eden kaçak çaylarin analizlerinde bulunan maddelere bunlarda eklendi. Siki bir kontrol oluyor ama önemli olan kaçak olarak yurda girerek dagilan çayin insan sagligini tehdit etmesi. Yakalanani bir sekilde imha edersiniz. Kaçak çay, kireç ve mazot karistirilarak gömülüyor ama asil önemli olan yakalanamayan kaçak çay" dedi.

 

 

muhalif gazete



  • Cumartesi 22.1 ° / 13.7 ° Güneşli
  • Pazar 22.5 ° / 13.8 ° false
  • Pazartesi 22.5 ° / 13.7 ° Güneşli