Bugün, 6 Temmuz 2024 Cumartesi

CELALETTIN CAN ARAMIZDA

CELALETTIN CAN ARAMIZDA

Celalettin Can gözaltina gece 03.48`de evi aranarak alindi. Emir yukaridan oldugu gibi demokrasi ve özgürlük anlayis biçimi bir kisinin tekeline geçti dersek yanlis olmaz. O karar veriyor ve uygulamaya polisi ve savcisi, hâkimi geçiyor. TCK bu baglamda ra

 CELALETTIN CAN ARAMIZDA

Celalettin Can gözaltina gece 03.48`de evi aranarak alindi. Emir yukaridan oldugu gibi demokrasi ve özgürlük anlayis biçimi bir kisinin tekeline geçti dersek yanlis olmaz. O karar veriyor ve uygulamaya polisi ve savcisi, hâkimi geçiyor. TCK bu baglamda rafa kaldirildi.

Celalettin Can bir mücadele insanidir. Halklarin birligini ve kardesligini savunandir. Düsüncesini her zaman her yerde açiktan söylemistir.

Halklarin arasinda düsüncesini açiklarken, onlarin düsüncesini dinlemistir. Mantikli çözümler üretmis, yeri geldiginde bu düsünceler tartisilmistir. Sade vatandastir. Bizden birisidir.

"78`liler Girisimi Sözcüsü; 12 Eylül Darbesi`nde 20 yil hapis yatip, cezaevinden çiktiktan hemen sonra "12 Eylül Darbecileri`nin yargilanmasi" politik çalismasinin 1999`dan beri yürütülmesinde ve on yillardir sürdürülen Kirli Savasin son bulmasi; akan kardeskanlarinin durdurulmasi için Baris Süreci`nde etkin rol oynayan, 78`liler Girisimi yayin organi TÜKENMEZ DERGISI`nin genel yayin yönetmeni, gazeteci, yazar, insan haklari savunucusudur."

15 Temmuz 2016 darbe girisimi sonrasinda Erdogan ve AKP bunu kendi lehlerine çevirerek, tek adamligini saglamlastirmak için OHAL’i kendilerine kalkan yapti. Ardindan KHK’lerle kendilerine engel olacak olanlari islerine son verdirdiler. Bu kisiler agirlikli sendikalarda, siyasi partilerde yer alan kisilerdi. Daha dogrusu insanlara sinif bilinci götüren kisilerdi.

Simdide Suriye – Afrin’de kendi yerini saglamlastirmak için savas ortamina ülkeyi sokmustur. Nede olsa yakin ya da bir sene sonra seçim var. Seçimi garantilemenin yolu savastan geçer mantigi yatmaktadir.

Baski bu baglamda muhalif kesimlerin üzerinde daha çok yogunlasmistir. Çünkü istenileni almis degildir.

Gelelim Celalettin Can’a:

Çok yönlü ve etkin oldugu için ilk önce AKP kendince örgütlü yapilardan baslamistir. Celalettin Can’da bunlardan bir tanesidir.

Celalettin Can yalniz degildir ve özgürlügünü istiyoruz.

Düsünceye kelepçe vuramazsiniz, esir aldiginizi sanirsiniz oysa yanildiginizin farkinda degilsiniz. O kelepçe bir onurdur. Insanlik tarihini yazmaya 2018Türkiye’sinde devam ediyor.

Hüseyin Habip Taskin



  • Cumartesi 28.8 ° / 21.9 ° Güneşli
  • Pazar 30.6 ° / 22.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 31.3 ° / 22.9 ° Güneşli