Bugün, 19 Eylül 2024 Perşembe

CEM UZAN BAGIMSIZ ADAY OLUYOR..

CEM UZAN BAGIMSIZ ADAY OLUYOR..

Cem Uzan, 7 Haziran`da yapilacak genel seçimlerde memleketi Sakarya`dan bagimsiz aday olmak için harekete geçti.

 Yillardir Paris’te yasayan firari isadami Cem Uzan’in, 7 Haziran’da yapilacak genel seçimlerde memleketi Sakarya’dan bagimsiz aday olmak için harekete geçtigi ögrenildi. Avukatlari araciligiyla Yüksek Seçim Kurulu’na basvuracagi belirtilen Uzan’in, olasi engellemeler ve spekülasyonlardan kurtulmak için resmi müracaatini son güne biraktigi ifade edildi.

 

 

Genç Parti Eski Genel Baskani ve firari is adami Cem Uzan’in, 7 Haziran 2015’te yapilacak milletvekilligi seçimlerinde memleketi Sakarya’dan bagimsiz aday olmaya hazirlandigi ve avukatlari araciligiyla müracaat yapacagi ögrenildi. Yüksek Seçim Kurulu’na verilmek üzere gerekli evraklarini simdiden hazirladigi ve resmi müracaat için son günü bekledigi ifade edilen Uzan’in, bu konuda yapilacak spekülasyonlardan uzak durmak için böyle bir karar aldigi ögrenildi. Uzun yillardir Fransa’nin baskenti Paris’te yasayan Uzan, hakkinda açilan davalar nedeniyle Türkiye’ye dönemiyordu. Uzan’in milletvekili seçilmesi durumunda dokunulmaz zirhi kazanacagi ve bu sayede Türkiye’ye dönebilecegi ifade ediliyor.

 

DOSYALAR YARGITAY’DA

 

Öte yandan Cem Uzan, Istanbul 8. Agir Ceza Mahkemesi‘nde görülen durusmada, Imar Bankasi’na ait toplam 1 milyar 468 milyon 240 bin 378 TL’yi zimmetin açiga çikmasini önleyecek hilelerle nitelikli biçimde kendisine ve diger Uzan aile mensuplarina aktardigini belirtti. Mahkeme miktarin büyüklügü, ülke ekonomisinde meydana getirdigi zararin çoklugunu dikkate alarak Uzan’a 19 yil hapis cezasi verdi. Dosyanin halen Yargitay’da oldugu ögrenildi.



  • Perşembe 22.5 ° / 19.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 24.2 ° / 19.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 22.7 ° / 20.5 ° Orta kuvvetli yağmurlu