Bugün, 19 Mayıs 2024 Pazar

Cemaat AKP`liyi hangi smi sesk kasetiyle tehdit ediyor

Cemaat AKP`liyi hangi smi sesk kasetiyle tehdit ediyor

AKP`ye yakinligiyla bilinen Yeni Safak yazari Abdülkadir Selvi, Fethullan Gülen`e "Türkiye`ye dön" çagrisi yaptigi bugünkü yazisinda, kasetlerle cemaatin bazi isimlerinin AKP`li bir yetkiliyi tehdit ettigini söyledi.

Cemaat AKP`liyi Hangi Ismi Sesk Kasetiyle Tehdit ediyor

AKP`ye yakinligiyla bilinen Yeni Safak yazari Abdülkadir Selvi, Fethullan Gülen’e "Türkiye’ye dön" çagrisi yaptigi bugünkü yazisinda, kasetlerle cemaatin bazi isimlerinin AKP’li bir yetkiliyi tehdit ettigini söyledi.

Selvi cemaatin tehdit olayini söyle anlatti:

"Bugün kirli metotlarla ve kirli ittifaklarla karsi karsiyayiz. 

Aydinlik ve Sözcü`nün saldirilarina karsi sizi savunurduk. Simdi Basbakan`in dershaneler konusuna çözüm bulmak amaciyla görevlendirdigi yetkili kisiler Sözcü ve Aydinlik üzerinden tehdit edilir oldu. `Onurunla istifa et. Biz seni ortada birakmayiz` deniliyor. `Sen iyi bir insansin. Basbakan`in seni sevdigini biliyoruz. Basbakan`i sen ikna edebilirsin. Bu isi (dershaneler) birak, senin önün açik. Biz seni bakan yapariz. Ama seninle ilgili Sözcü ve Aydinlik`in elinde kasetler var. Biz onu ev, araba verir hallederiz` diye tehdit ediliyor. 

Kim bunlar hocam? Kasetle, Sözcü`yle, Aydinlik`la ne isleri olur? Sözcü`nün, Aydinlik`in elindeki kasetlerden bunlarin haberi nasil olur? Bu yapilarla kurulan iliskiler nedir? Hangi evle, hangi araba ile hangi kasetleri çözüyorlar? Resmi sifatlari nedir bunlarin? 

Bilin ki dershane tartismasi giderek farkli mecralara tasiyor. Arabuluculuk yapabilecek olan insanlar da bir mekanizma tarafindan kisa sürede tasfiye ediliyor. Bir güç iki tarafi kavga ettirmek için, elinden gelen her seyi yapiyor. Adim adim üzerimize dogru gelen dehsetli tehlikeyi görüyoruz. Sizin de gördügünüzden eminim. 

Haddime degil ama bu yara daha fazla enfekte olmadan bir mekanizma olusturulabilir. Ismi istismar konusu yapilmasin ama çözüm süreci gibi bir sey. Ismini siz koyun. 

Bu konuda uluslararasi bir unvani olan, nükleer görüsmelerde görev yapmis, çözüm sürecinin önemli ismi MIT Müstesari Hakan Fidan olabilir. 

7 Subat`tan dolayi Hakan Fidan ismi üzerinde bir çekinceniz olursa, su ya da bu olur demek bana düsmez. Siyasi, bürokrat ya da bir gönül adami. Onu siz belirlersiniz. Benim tek derdim bu isten cemaatin de AK Parti `nin de daha fazla zarar görmemesi. Aslinda birçok hamiyet sahibi gibi benim gönlümden geçen ne biliyor musunuz? 

Memleket denilince gözlerinizin doldugunu biliyorum. 

Aglamaktan gözlerinizin sistigi, `Her gün sirtimdan bir hançer yiyorum`diye hayiflandiginiz su günlerde, Peygamberimiz`in vefatindan sonra Hazret-i Ebubekir`in gösterdigi dirayete benzer bir sekilde dönüp basimiza gelseniz hocam. 

Sizin orada olmaniz bazi komplo teorilerine de yataklik ediyor. Ne olur hocam, gün bu gün. Is sirazesinden çikmak üzere. Türkiye`ye dönün artik."

FETHULLAH GÜLEN SÖYLEMISTI

Fethullah Gülen önceki gün yaptigi konusmada AKP`li üst düzey bir ismi kadinlar konusunda  uyardiklarini söyle anlatmisti: "Bir büyük zat, bir dönemde… Bana seneler evvel bir telefon geldi. Dediler ki nefsine uyarak bir yerde bir tane alüfte ( hayat kadini) ile bulusmaya gidiyor ve ayni zamanda birilerinin de komplosu da söz konusu olabilir. Gece yarisi Türkiye ’de onu taniyan bir arkadasa telefon ettim. Kalk dedim evine kos git, oraya gitmesin katiyen, hem kendisi o masiyete girmesin hem de hafazanallah bir komplo meselesi ise sayet günümüzde geldigi noktaya gelemezdi gelemez dedim. Ve o mevzudaki telefon sabit. Kendisine rica bulundugum o zat da hayatta ama ben bu güne kadar o meseleyi kimseye açmadim. Bize düsen sey odur, ayibini yüzüne vurmama. Ama belki de öyle birisi, benim öyle bir ayibini bildigimden dolayi simdilerde homurdaniyorsa sayet, keske benim ayibimi bilen bu insan nallari dikse gitse de ayibimi bilen kimse olmasa…"

Odatv.com

 


 



  • Pazar 22.5 ° / 13.8 ° false
  • Pazartesi 22.5 ° / 13.7 ° Güneşli
  • Salı 22.6 ° / 13.4 ° Güneşli