Tarih: 01.01.2018 00:00

Cemaat görünümlü CIA operasyonu

Facebook Twitter Linked-in

Cemaat görünümlü CIA operasyonu: “Erdogan bavulu” iddialari dogrulaniyor mu?

 

Bugünkü operasyon AKP etrafindaki kirli çikar aginin dügüm noktasi insaat sektörünü ve

bakani, müteahhiti ve kasasiyla büyük baslari hedef aldi. Yani operasyonun iktidarin tepesini hedef aldigi ve devaminin gelecegi görülüyor

Bir ay evvel kulaklara fisildanan iddia oydu ki; 
NSA, yani ABD Ulusal Güvenlik Dairesi, içinde yolsuzluk belgeleri ve seks kasetlerinin de oldugu binlerce veriyi içeren bir bavulu Türkiye’deki ilgililere teslim etti.”

“Bu bilgi-belgeler arasinda Tayyip Erdogan’in binlerce sayfa tutan telefon görüsmeleri ve Güney Kore ile otomotiv sirketlerinin yatirimlarina dair üst düzey yolsuzluk görüsmelerinin dinleme kayitlari da var.”

“AKP ve Cemaat’i içeren çok genis bir iliski aginin kirli çamasirlarini ortaya döken bu belgeler içinde, Erdogan ve çevresini etkileyip, sistemin geri kalanini sarsmayacak olanlar ayiklaniyor.”

Baransu öne sürüldü;
AKP ile Fethullah Gülen Hareketi arasindaki iplerin kopmasinin ardindan Kasim sonunda, beklenen operasyonel haberler basladi. Iki tarafin yillar boyu ABD-CIA korumasi ve tesviki altinda süren ortakliklari boyunca, iktidar içi hasimlarina ve muhalefete karsi kullandiklari taktikler simdi birbirlerine döndü.

Cemaate yakinliklariyla bilinen Emre Uslu ve Mehmet Baransu gibi daha önce AKP lehine askerin siyasi etkisinin bertaraf edilmesinde rol alan operasyonel kalemler simdi maharetlerini AKP’ye karsi kullanmaya basladi.

Klasör açildi
Açilis niyetine 28 Kasim günü Agustos 2004 MGK belgesini yayimlayan Baransu, bunun daha baslangiç oldugunu ve devaminin da gelecegini açikladi. Balyoz belgeleri kendisine bavul ile teslim edildigi için “bavulcu” diye de anilan Baransu, Emre Uslu ile twitter üzerinden yaptigi sohbetinde “Daha evdeki bavulu açmadim. Bu klasörde olan belgeydi” diye yazdi.

NSA göz kirpti
Ayni gün basinda ABD Ulusal Güvenlik Dairesi’nin (NSA) özel görüsmelerini dosyaladigi isimler arasinda Tayyip Erdogan’in da yer aldigi bilgisi, bol ifsaatli günlerin habercisi olarak sizdirilmisti.

Ayriliklar…
Ardindan Cemaat ile AKP arasindaki ayriligi açik hale getiren fisleme belgeleri yayimlanmaya basladi.

AKP’nin AB ile yeniden yakinlasma sovuna hazirlandigi 16 Aralik günü için baska sovlar da hazirlanmisti. Idris Bal’in beklenen istifasindan sonra, AKP Hakan Sükür’ün beklenmeyen ve sembolik önemi büyük istifasi ile yüz yüze geldi.

Cemaat Sükür üzerinden kitlelere “Ayrilik” mesajini verdi ve büyük operasyon günü Zaman, “Üzgünüm ayriliyorum” manseti ile çikti.

16 Aralik’ta bir baska ayrilik da egemen siyasetin önemli isaret fiseklerinden Hürriyet Gazetesi’nde yasandi. AKP ile arayi iyi tutma döneminin adami Ankara temsilcisi Metehan Demir görevden alindi ve yerine merkez sola yakinligiyla bilinen Deniz Zeyrek getirildi.

Büyük operasyonda ilk adim, arkasi yarin…
Bugünkü operasyon AKP etrafindaki kirli çikar aginin dügüm noktasi insaat sektörünü ve bakani (sektörde bakanlarin akçeli islerini ogullar ve yegenler idare ediyor), müteahhiti ve kasasiyla büyük baslari hedef aldi.

Ayrica Halk Bankasi Genel Müdürü Süleyman Aslan’in gözaltina alinma nedenleri arasinda, daha önce ABD’nin tepkisini çeken Iran’a altin ihraci meselesinin de yer aldigi yine Hürriyet tarafindan yazildi.

Yani operasyonun iktidarin tepesini hedef aldigi, ABD-CIA baglantili olarak ilerledigi ve devaminin gelecegi açik.

Sendika.Org

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —