Tarih: 10.11.2013 14:54

Cemaat yazarlarindan hükümete tepki

Facebook Twitter Linked-in

Cemaat yazarlarindan hükümete tepki

 

Gülen Cemaati`ne bagli Zaman gazetesinde yazan Hüseyin Gülerce ve Ihsan Dagi, hükümetin dershaneleri kapatma hamlesine tepki gösterdi. Gülerce, "bu karar vicdanlara sigmaz" derken, Dagi, "insanlarin isyerlerini nasil kapatirsiniz" diye sordu.

(soL - Haber Merkezi) Zaman gazetesi yazarlari Hüseyin Gülerce ve Ihsan Dagi`nin gündeminde, hükümetin dershaneleri kapatmaya dönük hamlesi var. Köse yazilarinda bu konuyu isleyen ve hükümete tepki gösteren yazarlar, AKP için simdiye kadar kullanmaktan kaçindiklari bazi ifadelere de yazilarinda ilk kez yer verdiler.

Gülerce: `AKP`yi anlayamiyorum`
Gülerce yazisinda, dershanelerin kapatilmasiyla birlikte imam-hatiplilerin tip, mühendislik gibi alanlarda basarili olamayacagini söyledi. Gülerce su ifadeleri kullandi:

"AKP hükümetinin pek çok kararini anlamaya, izaha çalistim. Amma su dershaneler konusundaki israri anlamadim, anlayamiyorum. Böylesine büyük bir yanlisi, haksizligi nasil göremez, nasil anlayamazlar? Darbe dönemlerinde, hisimla bu kurumlarin üzerine gidilmesini anliyorum. Ülkeye, egitime hizmet eden insanlarin, imam hatip liselerinin önünün kesilmesi için dershanelerin hedef seçildigini hepimiz biliyoruz. Amma bu hükümet, dershaneler kapatilirsa, imam hatip liselerinin, hem de katsayi adaletsizliginden daha vahim bir sekilde önünün kesilecegini nasil göremiyor, anlamiyorum, anlayamiyorum. Dershaneye gitmeyen bir imam hatip ögrencisi için tip, mühendislik, isletme, ekonomi, hukuk, siyasal tahsili yapmak, özellikle Türkiye’nin en gözde üniversitelerine girmek adeta imkânsiz hale gelecek."

`Ben de dershanecilik yaptim`
"Kendi dershanemizde dershanecilik yaptim. Masanin her tarafinda bulundum" diyen Gülerce, "Dershaneler konusuna, önyargilarla hasmane yaklasmak ne vicdana sigar, ne sorumluluk duygusuyla bagdasir. Ben egitim ve ögretimin çesitli kademelerinde, hem de ortaokuldan sonra ögretmen olma heyecani ile yetismis biri olarak bulundum" dedi. "Dershaneler bütün bu açiklari kapatan, aslinda ögretimdeki ayiplari örten, aksakliklari, esitsizlikleri olabildigince kisa sürede gideren su andaki en dogru kurumlardir" diyen Gülerce, Dershanelerin kapatilmasi büyük bir yanlis olur. Ögretmeni yetistirin, bütün ülke sathinda ögretimde kalite esitligini saglayin, yillara yayarak isterseniz dershanelere olan ihtiyaci ortadan kaldirarak -ki bu asla mümkün olmaz- hedefinize ulasmaya çalisin. Degilse, tesebbüs hürriyetine, demokrasiye, kendinize, ülkeye, çocuklarimiza da yazik edeceksiniz…" ifadeleriyle yazisina son verdi.

Ihsan Dagi: `Is yerlerini nasil kapatirsiniz?`
"Devletin egitim sektöründeki basarisizligini telafi etmek üzere toplumun ve piyasanin buldugu çözümü zorla ortadan kaldirmaya çalisan devlete ne denir?" diye soran Ihsan Dagi, "Dershaneler özellikle orta-alti gelir gruplarinin çocuklarinin yukari dogru tirmandiklari birer merdiven. Insanlarin elinden böyle bir imkâni zorla almak çok sorumsuzca bir girisim. Üstelik dershaneleri kapatmak da mümkün degil. Nasil insanlarin isyerlerini kapatabilirsiniz ki? MEB ismini kullaniyorlarmis. Zorunlu olmaktan çikarirsiniz onlar da kullanmazlar. Dershanecilerin devletten istedikleri sadece ‘gölge etmemeleri’." dedi.

`Devletin her alani kapladigi bir süreç`
"Dershane kapatma meselesinde beni en çok rahatsiz eden o bildik, ceberut, her seye karisan eski devletin yüzünü görmek" diyen Ihsan Dagi, "Bu proje egitimi devletlestirme projesi. Tevhid-i Tedrisat yasasindan beri de böylesine bir devletlestirme yapilmadi. ‘Artik devlet benim’ deyince böyle oluyor demek ki. Devletin hakim oldugu, her alani kapladigi bir süreçteyiz; ‘yeni devlet’ diyorlar. Biz biliyoruz ki devlet devlettir, yenisi, bizim olani, bizim yönettigimiz fark tmez. Devlet ‘dev’lesiyorsa korkun!" diye yazdi




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —