Bugün, 20 Mayıs 2024 Pazartesi

CEMAL KAYA, ADAY OLUSUNU BASINA DEGERLENDIRDI

CEMAL KAYA, ADAY OLUSUNU BASINA DEGERLENDIRDI

Cemal Kaya, CHP Esenler 11. Olagan Kongresi’nde Ilçe Baskanligina neden aday oldugunu yerel basina anlatti. Kaya; “Ben su anda Ilçe Baskanligimizi yürüten arkadasimizi desteklemistim.

Fakat CHP oylari Mart 2019 seçimlerinde ve 24 Haziran 2019 seçimlerinde % 12’lere kadar düstü. Partililerimizde CHP’nin Esenler’de iyi temsil edilemedigi ortak karari olustu. Ve Ilçe Baskanligi’na aday oldum.”

Cemal Kaya devamla; Uzun yillardir AKP yönetimde. AKP’nin yiprandigini, yolsuzluk batagina battigini, adam kayirmaciliginin alabildigine yogunlastigini görüyoruz.  Böyle bir ortamda hâlâ AKP’nin Esenler’de oy oraninin yüksek kalmasi kabul edilir bir sey degil. Oy düsüsü var ve bunun iyi degerlendirilmesi lazim. Bunu arkadaslarimizin iyi tahlil etmesi gerekirdi. Buna bir basari hikâyesi demek yanlis olur.
 
Eksikleri var. Yönetemedikleri oy oraninin düsüklügünden belli. Ben böyle düsünüyorum. Iyi yönetirsen oy oranlari yükselir. Iyi yönetmek için de anlatmak lazim. Bulundugu, oturdugu, yasadigi yerde eksikleri, Ak Partinin yapmis oldugu siyasi çalismalari, sosyal ve kültürel çalismalari seçmene anlatman lazim.
 
Demek ki anlatmiyorsun, millet de çok güzel yer zannediyor burayi. Nasilsa CHP’nin Ilçe Baskani da anlatmiyor. CHP Ilçe Baskani da anlatmayinca demek ki sokakta her sey çok güzel gidiyor, kendisine hizmet vermeye çalisan partiye tekrar oy veriyor.

Ben böyle bir ortamda CHP’nin Esenler’de oyunun artmasi gerektigini düsünüyorum. Bunun için adayim. Benim baska bir sebebim yok. Gidilmedik yer, bulusulmadik esnaf birakmayacagiz. Bu bir eksiklik, yapilmamislik. Bu çalismalar neticede sandiga oy olarak yansimiyor.

Partinin içerisinde beraber çalisabilecek, ayni seyi düsünebilecek ve hedefi ayni dogrultuda olan birçok insan disarida kalmis su an, bekliyor. Muhalefet olarak bekliyor. Cumhuriyet Halk Partisi’ne oy verecek halk da bekliyor.  Ancak onun sorunlarini çözecek bir ortam hazirlanirsa, o vatandaslarla konusulursa sana oy verir…”
 

 



  • Pazartesi 22.5 ° / 13.7 ° Güneşli
  • Salı 22.6 ° / 13.4 ° Güneşli
  • Çarşamba 24.1 ° / 14.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı