Bugün, 20 Mayıs 2024 Pazartesi

Cemil Erkan, ?KHK`lere itirazlar dogru ve makul?

Cemil Erkan, ?KHK`lere itirazlar dogru ve makul?

CHP Istanbul 2. Bölge milletvekili aday adaylarindan Cemil Erkan, ?her vatandasin FETO mensuplariyla bir tutulmasi akla mantiga ve hukuka sigmayan davranislardir. Bu gerçekleri hatirlatarak suçlu ile suçsuzun saglikli bir sekilde birbirinden ayrildigi bir

 Cemil Erkan, “KHK’lere itirazlar dogru ve makul” 

CHP Istanbul 2. Bölge milletvekili aday adaylarindan Cemil Erkan, “her vatandasin FETO mensuplariyla bir tutulmasi akla mantiga ve hukuka sigmayan davranislardir. Bu gerçekleri hatirlatarak suçlu ile suçsuzun saglikli bir sekilde birbirinden ayrildigi bir sürecin hakim olmasini istiyoruz” dedi.
 
Erkan,”Hükümetin, OHAL süreci ve KHK uygulamasiyla binlerce kisiyi açiga almasi ciddi magduriyetler dogurdu ve verilen cezalarin da çok agir oldugunu düsünüyorum. Milli iradeye ve parlamenter sistemimize yönelik gerçeklestirilen 15 Temmuz hain darbe girisimi karsisinda hükümetin suçlularla mücadele etmesi ve hak ettikleri cezalari almalarini saglamaya çalismasi hakki ve görevi oldugunu elbette ki düsünüyoruz.
 
Vatandaslarimiza reva görülen bu alçak kalkismaya karsi halki ve ülkeyi korumak elbette ki hükümetin ve muhalefetin en tabii vazifesidir. Ancak KHK`lar ile binlerce kamu görevlisini `savunma Haklari’ni kullanmadan açiga almak ya da ihraç etmek hukuk ve toplum nezdinde çok agir cezalar olarak karsilanmaktadir. Sendikal faaliyetler hukuk sisteminde yeri olan, suç olmayan faaliyetlerdir. Sirf bir sendikaya üye olduklari için kamu görevlileri ve ögretmenlerin ihraç edilmesinin Anayasa`ya aykiri oldugunu düsünüyoruz.
 
 Türkiye cumhuriyeti devleti kanunlariyla kurulmus bir sendikaya üye olmak ya da bir sendikanin almis oldugu bir eylem kararina uymak, yine kanunlarla kurulmus ve kanunlarla faaliyet gösteren bir bankaya para yatirmak fiillerinin karsiligi olarak kisileri devlet memurlugunda ihraç etmek çok agir cezalar olmaktadir. Bununla birlikte tüm bunlar yapilirken memurlara kendilerini savunma hakkinin verilmemesi, ayrica bir hukuki sorun teskil etmektedir. Hukukun temel kaidesi olan `savunma hakki` verilmeden ihraç yapilmasi çok ciddi magduriyetlere neden olmaktadir. Açiga alinan veya ihraç edilen kisiler aileleriyle birlikte çok büyük bir sayiya tekabül etmektedir bu da olayin toplumsal boyutunu gözden kaçirmamiz gerçegini ortaya koymaktadir. Bu kisiler aileleriyle birlikte ekonomik ve psikolojik sorunlarla bas basa birakilmaktadir.
 
Isminde `adalet` kelimesi geçen daha önce FETO güdümünde Atabeyler, Balyoz, Ergenekon gibi davalardan sabikali olan AKP bu davalarin `savcisi` oldugunu unutmamak ve o dönem yapilan haksizca ve hukuksuzca uygulamalari tekrar hatirlatmak gerekir. Ayni hukuksuzca ve hirsla sirf kendinden degil diye her vatandasi FETO mensuplariyla bir tutmasi akla mantiga ve hukuka sigmayan davranislardir. Bu gerçekleri hatirlatarak suçlu ile suçsuzun saglikli bir sekilde birbirinden ayrildigi bir sürecin hakim olmasini bekledigimizi ifade ediyoruz. KHK’lere bu kapsamda itirazlari dogru buluyor, makul karsiliyoruz”



  • Pazartesi 22.5 ° / 13.7 ° Güneşli
  • Salı 22.6 ° / 13.4 ° Güneşli
  • Çarşamba 24.1 ° / 14.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı