Bugün, 17 Mayıs 2024 Cuma

Çemiskezek Ilçesi korku içinde

Çemiskezek Ilçesi korku içinde

Belediye baskaninin baskilari ve savciligin devreye girmesine karsin Çemisgezek`teki muhtarlarin çogunun sikâyetlerinin arkasinda durdugunu belirten avukat Cengiz Gülaç, "Küçük bir ilçe ve halki su an korku içinde" dedi. Aykut Küçükkaya

Cumhuriyet- Tunceli’ye bagli Çemisgezek ilçesinde AKP’li belediye baskani Metin Levent Yildiz hakkinda sikâyet dilekçesi vermek isteyince savci-polis marifetiyle evleri basilarak “suç delili” dilekçelere AKP Genel Merkezi’ne ulasmadan el konulan ve haklarinda “iftira ve hakaret” suçlamasiyla sorusturma baslatilan muhtarlarin büyük çogunlugu dilekçedeki imzalarina sahip çikiyorlar. AKP’li baskanin Alevi-Sünni ayrimciligi yaptigi iddiasiyla sikâyet dilekçesini hazirlayan Köy Muhtarlari Dernegi Baskani Ali Haydar Polat’in avukati Cengiz Gülaç,“Küçük bir ilçe ve halki su an korku içinde” dedi.

Cumhuriyet’in belgeler isiginda kamuoyunun gündemine tasidigi Çemisgezek’teki gelismeleri Köy Muhtarlari Dernegi Baskani Polat’in avukati gazetemize degerlendirdi. Gülaç’in açiklamalari özetle söyle:

 Iftira suçunda arama yapilmaz - Çemisgezek Cumhuriyet Savciligi’nin yürütmüs oldugu sorusturma kapsaminda müvekkilim olan Ali Haydar Polat’in evi, bilgisine basvurulan Ismail Öztürk’ün isyeri ile Sosyal Dayanisma ve Yardimlasma Vakfi, “iftira” suçu kapsaminda aranmistir. Iftira suçu TCK 267. maddesinde belirtilmistir. “Yetkili makamlara yap­­­ilmis bir ihbar veya sikâyette bulunarak” diye baslayan iftira suçunun belgesi için hiçbir medeni ülkede arama yapilamaz.

 Muhtarlar dilekçenin arkasinda - Çok ciddi siyasi baskilara ragmen birkaç muhtarin haricinde bütün muhtarlar elestirilerinin ve imzalanan metnin arkasinda durmustur. Belediye baskaninin ilçe halki arasinda Alevi-Sünni ayrimi yaptigini düsünen muhtarlar arasinda imzasi olanlar, fakli farkli mezheplerde olsalar bile aralarindaki kardesligi metne ortak imza atarak gösterdiler.

 Yapilmamis sikâyetin belgesini aradilar - Olay yargiya tasindigi için sorusturma dosyasi hakkinda detayli bilgi vermek istemiyorum. Artik, bir hukuk adami olarak, elestiri niyetinin baskinla karsilik buldugu bir ülkede, bir sorusturma dosyasinin konusunu ve taraflarini dahi belirtmenin TCK’nin hangi maddesini ihlal etmis olabilecegini öngöremiyorum.

Yazilmamis kitaptan örgüt üyeligi icat etmistik. Bugün ise yapilmamis sikâyetin “iftira belgesini” sabahin köründe insanlarin evinde ariyoruz. Yapilan hatadan dönülerek süpheliler hakkinda takipsizlik karari verilecegine olan inancimi her seye ragmen tasiyorum, tasimak istiyorum.



  • Cuma 23 ° / 13.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 22.1 ° / 13.7 ° Güneşli
  • Pazar 22.5 ° / 13.8 ° false