Bugün, 6 Temmuz 2024 Cumartesi

Cenk Akyol gerekçeyi açikladi

Cenk Akyol gerekçeyi açikladi

Gezi Direnisi sirasinda yayin politikasi nedeniyle elestirilen NTV`nin mikrofonunu yere atan Cenk Akyol, Ay - Yildizli ekibe alinmamasinin gerekçesinin kendisine `devlet` seklinde belirtildigini söyledi. Akyol`un kaynak gösterdigi Ulusal Takim Yardimci An

aksim Gezi Parki Direnisi sirasinda yayin politikasi nedeniyle elestirilen NTV’nin mikrofonunu kendisiyle yapilan bir röportaj sirasinda yere atan, ardindan ulusal takimin Avrupa Sampiyonasi kadrosuna alinmayan Cenk Akyol’dan sert açiklamalar geldi. Akyol, yaptigi yazili açiklamada, Ay - Yildizli ekibe alinmamasinin gerekçesinin kendisine ‘Devlet’ seklinde belirtildigini söyledi. Iste Cenk Akyol’un olay yaratacak açiklamalari:

* Tüm Türkiye’nin üzüntüyle takip ettigi Gezi Parki olaylari sirasinda sessiz kalan bir televizyon kanalina kendi özgür irademle konusmama hakkimi kullandim. Konusmak kadar bazen konusmamak da demokratik bir tepkidir.

* Milli Takim kadrosu açiklanmadan bir hafta önce teknik ekipten Ertugrul Erdogan ile yüz yüze, Nihat Izic’le de telefonda konusmam oldu. Kesinlikle kadroda oldugumu söylediler. Kadro bir hafta sonra açiklandi, yoktum. Izic’e telefonla ulastim, ‘Ne oldu da kadroda yokum?’ diye sordum. Bana sadece ‘Devlet’ dedi. Ardindan da ‘Senin kadroda olmayacagini ögrenince Tanjevic de rahatladi’ cümlesini kurdu.

* Ben bir sporcu olarak ‘Devlet’ seçenegine inanmiyorum, inanmak istemiyorum. Çünkü düsüncemiz ne olursa olsun hepimiz ayni bayrak adina mücadele ediyoruz. Nitekim Sayin Bakan Suat Kiliç da attigi tweet ile benim düsüncemi dogruladi. Devlet, milli takim seçimlerine karismazdi. Nihat Izic’in ‘Devlet’ derken neyi kastettigini izah etmesini bekliyorum.

* Spor hayatimin en verimli döneminde kadroya niçin alinmadigimi bir yandan siyasi faktörlere, diger yandan dedikodu düzeyindeki ‘istedigimi yapmadi’ biçimindeki izahlara dayandiran bir milli takim teknik kadrosuna saygi duymam mümkün degildir.

Cumhuriyet



  • Cumartesi 28.8 ° / 21.9 ° Güneşli
  • Pazar 30.6 ° / 22.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 31.3 ° / 22.9 ° Güneşli