Bugün, 8 Mayıs 2024 Çarşamba

`Cerattepe` Protestosu: 11 Gözalti

`Cerattepe` Protestosu: 11 Gözalti

Artvin`in Kafkasör yaylasi Cerattepe bölgesindeki olaylari Ankara`daki Cengiz Holding binasi önünde protesto etmek isteyen gruba, polis ekipleri biber gazi ve kalkanlarla müdahalede bulundu. Çikan olaylarda 11 kisi gözaltina alindi.

 Cengiz Holding Önünde `Cerattepe` Protestosu: 11 Gözalti

Artvin’in Kafkasör yaylasi Cerattepe bölgesindeki olaylari Ankara’daki Cengiz Holding binasi önünde protesto etmek isteyen gruba, polis ekipleri biber gazi ve kalkanlarla müdahalede bulundu. Çikan olaylarda 11 kisi gözaltina alindi. 

Cerattepe’deki olaylari protesto etmek isteyen bir grup Artvinli, ögle saatlerinde Cengiz Holding’in Ankara`daki binasi önünde toplandi. Toplanan kalabalik, ‘Cengiz defol bu insaat bizim’, ‘Artvin’i yok ettirmeyecegiz’, ‘Artvin’in üstü altindan daha degerlidir’ döviz ve pankartlari açip, ‘Her yer Artvin, her yer direnis’ sloganlari atti. 

Eylem nedeniyle emniyet güçleri holdingin bulundugu Kader Sokak üzerinde yogun güvenlik önlemi aldi. Bu sirada bazi holding yöneticilerinin araçla olay yerinden ayrildigi görüldü. 

Toplanan kalabalik basin açiklamasini holding binasi önünde yapmak istedi. Barikat kuran polis ekipleri, grubun geçisine izin vermedi. Yapilan görüsmeler sonucunda ekipler, yaklasik 3 metre geri çekildi. Barikatin geri alinmasinin ardindan grup adina basin açiklamasi yapildi. Açiklamada Artvin’de yasanan olaylara destek için toplanildigi ve Cerattepe’de baslatilmak istenen madencilik faaliyetlerinin durdurulmasi istendi. Grup, ayrica çikan olaylarda gözaltina alinanlarin serbest birakilmasini istedi. 

Açiklamanin ardindan protestocu grup, aksam saatlerine kadar oturma eylemi yapma karari aldi. Grup, bunun üzerine polis barikatinin önünde oturma eylemi baslatti. Emniyet güçleri ise anonsla yolun açilmasini istedi. Yapilan görüsmeler sonuç vermeyince, emniyet güçleri gruba biber gazi ve kalkanlarla müdahale etti. Kalkanlarin önünde oturmayi sürdüren bazi eylemciler gözaltina alindi. Diger eylemciler ise biber gazi ve polis kalkanlariyla buradan uzaklastirilmaya çalisildi.

Çikan olaylarda 11 kisi gözaltina alindi. Çevreye dagilan kalabalik ise müdahalenin ardindan buradan ayrildi.

Kaynak:CIHAN



  • Çarşamba 22.5 ° / 14.5 ° Güneşli
  • Perşembe 20.8 ° / 14.1 ° Güneşli
  • Cuma 17.8 ° / 13.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı