Bugün, 6 Temmuz 2024 Cumartesi

Çetinkaya Mecliste Meydan okudu!

Çetinkaya Mecliste Meydan okudu!

Esenler Belediye Meclisinin Mart ayi 1. birlesiminde Belediye baskan Yardimcisi Ömer Çetinkaya ?Cumhuriyet meydanin yapilacak etkinlikler bundan sonra Esenler belediyesinin iznine tabiidir? diyerek Kaymakamliktan alinan izinin geçerli olmadigini vurgu yap

 

Çetinkaya Mecliste Meydan okudu!     
 
Esenler Belediye Meclisinin Mart ayi 1. birlesiminde Belediye baskan Yardimcisi Ömer Çetinkaya “Cumhuriyet meydanin yapilacak etkinlikler bundan sonra Esenler belediyesinin iznine tabiidir” diyerek Kaymakamliktan alinan izinin geçerli olmadigini vurgu yapti.
 
 CHP Meclis üyesi Yüksel Kiliç,  “insanin kisi, hak ve özgürlüklerine” degindi, AKP siralari gerildi, karsilikli sert tartismalar yasandi. Meclis baskani Murat Gülkiran Deniz Baykal’a tesekkür etti.
 


Gündem disi söz alan CHP’li meclis üyesi Mustafa Usta ‘8 Mart Dünya emekçi kadinlar günü’nü kutladi.  AKP’li Üye Osman Gökçebas bizde kutluyoruz dedi.

 

“Hak ve özgürlüklerimizin savunucusuyuz”
CHP Meclis üyesi Yüksel Kiliç Meclisi selamlayarak yaptigi konusmasinda,”Önümüzde bir referandum var. Bu konuda herkes kendi düsüncelerini halkimiza anlatmak için alan çalismasi yapiyor. Bizim partimizde bu dogrultuda bazi programlar yapmaktadir. Bakin bizler Almanya’nin yaptigi yanlisi kiniyoruz. Almanya bizim bakanlarimizi nasil konusturmadiysa, ne yazik ki ayni olayi bizlerde Esenler’de yasadik. Meydanda yapacagimiz bir etkinlikte, iznimiz olmasina ragmen Belediye Baskanimizin karsi çikmasiyla bir karisiklik yasandi. Neyse ki iki saat gecikmeyle ve araya sokulan hatirli kisilerin baskisiyla partimiz alana girebildi. Bu yapilan antidemokratik bir uygulamadir. Dünyanin neresinde olursa olsun, insanin kisi, hak ve özgürlüklerinin yasaklanmasina, kisitlanmasina yapilan girisimleri kabullenemeyiz. Hak ve özgürlüklerimizin savunucusuyuz, bizlere yapilan bu haksizliga siddetle karsi çikiyoruz” dedi.
 
“Bizler CHP ile herhangi bir sürtüsme içinde olmadik”
Kiliç’a cevaben konusan Baskan yardimcisi Ömer Çetinkaya,” Yüksel bey, insan hak ve özgürlükleri konusunda çok büyük laflar etti. Bakiniz CHP iki gündür meydanda etkinlik yapiyor ve kimsenin kendilerine bir sey dedigi yok. Fakat her hakkin kullaniminin bir prosedüre tabi oldugunu bilmeniz gerekir. Sizler meydanda bir etkinlik yapacaksaniz belediyeden izin isteyeceksiniz. Bizden izin almaniz lazim. Bizler meydanin müsait olup olmadigini biliyoruz. Meydanin kullanimi ile ilgili tasarruf bizlere aittir. Yani meydanda o gün bir etkinlik olabilir, bir çakisma olabilir. Bizler CHP ile herhangi bir sürtüsme içinde olmadik, diyaloglar iyi gidiyor. Böyle devam etmesini istiyorum. Bize son gün haber vererek etkinlik yapma talebinde bulunmasinlar. Bugüne kadar yaptiklari taleplere cevap verdik…” dedi.
 


  • Cumartesi 28.8 ° / 21.9 ° Güneşli
  • Pazar 30.6 ° / 22.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 31.3 ° / 22.9 ° Güneşli