Bugün, 22 Mayıs 2024 Çarşamba

Çetinkaya ? uygun degil?

Çetinkaya ? uygun degil?

Belediye Meclisi 1 Aralik Pazartesi günü birinci birlesimde AKP`li Meclis üyesi Ömer Çetinkaya? kamu kurumunun böyle küçük seyleri bize getirmeleri çok uygun degil? dedi.

 Çetinkaya “ uygun degil” 

Belediye Meclisi 1 Aralik Pazartesi günü birinci birlesimde AKP’li Meclis üyesi Ömer Çetinkaya” kamu kurumunun böyle küçük seyleri bize getirmeleri çok uygun degil” dedi.

Esenler Belediye Meclisi 1 Aralik Pazartesi günü belediye meclis salonunda toplandi.

CHP’li Belediye Meclis Üyeleri verdikleri 5 adet soru önergesi oy birligi ile kabul edildi. CHP Meclis üyelerinin verdikleri soru önergeleri oylanarak Baskanlik Makami`na havale edildi.

Belediye Meclisi gündemdeki raporlarin görüsülmesine geçildiginde, AKP’li Belediye Meclis Üyesi ve Baskan Yardimcisi Ömer Çetinkaya, “Fevzi Çakmak Mahallesi’ndeki Aile Sagligi Merkezi’nin talepleri hakkindaki 1 No’lu raporumuzda kararimiz uygun görülmemis olmasina ragmen yanlislikla komisyon raporuna uygun görülmüs seklinde yazilmistir. Bunun uygun görülmemistir seklinde oylanmasini talep ediyorum” dedi.


Usta, “Neden Hayir Diyorsunuz”
Çetinkaya’nin 1 No’lu raporu uygun görülmemistir seklinde oylanmasini istedi. Bunun üzerine söz alan CHP’li Belediye Meclis Üyesi
 Mustafa Usta, “Burada sosyal faaliyette bulunan Aile Sagligi Merkezi`nin su ve elektrik tesisatlarinda meydana gelen arizalarin onarilmasi ile ilgili bir talep var. Biz bir sürü bu tarz taleplere evet diyoruz. Ancak bu talebe neden hayir dendigine bir anlam veremedik” diyerek, neden hayir dendigi ile ilgili bilgi verilmesini istedi.

“Kamu kurumlari çok küçük talepleri de bize getiriyorlar” 
CHP’li Usta’nin sorusunu yanitlamak üzere söz alan AKP’li Çetinkaya, “Esenler’deki tüm kamu kurumlari bizlerden taleplerde bulunuyorlar ve bizde bu taleplerin epey bir kismini karsilamaya çalisiyoruz. Zaten bu ASM’de belediyemiz tarafindan yaptirilip dizayn edilmistir. Fakat bazen kamu kurumlari çok küçük talepleri de bize getiriyorlar. Yani bir okulun kapisinin kildi kirildi bunu yaptirin seklinde. Simdi bir kamu kurumunun böyle küçük seyleri bize getirmeleri çok uygun degil, buradaki talepte çok küçük ve kendilerinin yapabilecekleri bir taleptir. Biz de zaten bu ASM’ye daha önce gerekli yardimi yapmisiz ve her Meclis Toplantisi’nda da mutlaka bir ASM’ye yardimimiz ve katkimiz var. Bizde komisyon olarak küçük talebin uygun olmadigi kanaatine vardik” diye konustu.

Meclis Üyeleri’nin görüslerini beyan etmelerinin ardindan 1 No’lu raporun “Uygun degildir” seklinde oylanmasi oy çoklugu ile kabul edilirken, gündemdeki diger 2,3 ve 4 No’lu raporlar ise oybirligi ile kabul edildi. Meclis Baskani Murat Gülkiran, gündemde görüsülecek baska madde kalmadigindan Esenler Belediye Meclisi’nin 5. Seçim Yili 1. Dönem 2014 Yili Aralik ayi Meclis Toplantilari’nin 1 Aralik Pazartesi gününe ait birinci birlesimini 4 Aralik Persembe günü saat 15.00’de tekrar toplanmak üzere kapatti.



  • Çarşamba 24.1 ° / 14.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 23 ° / 14.8 ° Güneşli
  • Cuma 22.1 ° / 15.7 ° false