Bugün, 6 Temmuz 2024 Cumartesi

Çetinkaya yine proje yine öneri yok diyerek topu taca atti

Çetinkaya yine proje yine öneri yok diyerek topu taca atti

Esenler Belediyesi Kent Konseyi`nin 2013 yili 2`nci Olagan Genel Kurul Toplantisi yürütme kurulu ve baskani Çetinkaya yine proje yine öneri yok diyerek topu taca atti.

Haber Merkezi/Gazete Esenler

Çetinkaya yine proje yine öneri yok diyerek topu taca atti

Esenler Belediyesi Kent Konseyi’nin 2013 yili 2’nci Olagan Genel Kurul Toplantisi yürütme kurulu ve baskani Çetinkaya yine proje yine öneri yok diyerek topu taca atti.

Çetinkaya” buraya gelirken proje ve çözüm önerilerinizi getirin diyerek, Bu anlamda Esenlerdeki siyasi partiler STK, Odalar ve muhtarlarin ellerinde proje ve çözüm önerileri üretecek ne teknik kadrosu ve imkânlari olmadigini, Ancak bunu kamu kurum kuruluslariyla ve belediye imkânlariyla yapilabilecek bir durum oldugunu ifade ettiler. Eger çözüm öneriniz yoksa sorunlarinizda mi yok? Anlamina geliyor denildi.

Baskanligini Ömer Çetinkaya’nin yaptigi Esenler Belediyesi Kent Konseyi’nin 2013 yili 2’nci Olagan Genel Kurul Toplantisi 30 Eylül Pazartesi günü sabah saat 08.30’da gerçeklestirildi.

Belediyenin Konferans Salonu’nda gerçeklestirilen toplantiya Kaymakamlik Yazi Isleri Müdürü Medi Das, Müftü Halil Sekerci, MHP Ilçe Baskani Ahmet Fidan, Kizilay Sube Baskani Lütfü Kahveci, Ilçe Milli Egitim Vekil Sube Müdürü Feyzullah Sert, ESDEF Baskani Süleyman Kahveci, Verem Savas Dernegi Yöneticileri, bazi mahalle muhtarlari ve sivil toplum örgütü temsilcileri katildi.

Saygi durusu ve Istiklal Marsi’nin okunmasi ile baslayan toplanti Esenler Belediyesi’nin yaptigi faaliyetlerin anlatildigi 8 dakikalik slayt gösterisiyle devam etti.

Kent Konseyi bu zamana kadar basarili olmus degil

Toplantinin açilis konusmasini yapan Kent Konseyi Baskani Ömer Çetinkaya, yine her hangi bir öneri gelmedigini belirterek, “Kent Konseyi bu zamana kadar basarili olmus degil. Daha komisyondaki arkadaslar gündemlerindeki raporlarini getirmediler. Ama biz yine de arkadaslardan çalismalarini bekliyoruz.

Ancak Esenler’e dair bir proje üretmek zordur. Çünkü emek ister, gayret ister ve çalismak ister. Maalesef su zamana kadar her hangi bir proje gelmedi ama biz proje gelmesini bekliyoruz” diye konustu.

Köse baslarinda uyusturucu satan ve içen çocuklarin oldugu bir ilçedir

Milliyetçi Hareket Partisi Esenler Ilçe Baskani Ahmet Fidan ise toplantiya katilimin az olmasini elestirerek, sözlerine su sekilde devam etti;

 “Esenler Kent Konseyi’nin daha verimli geçmesini istiyorduk ama gördük ki, çokta fazla ilginin olmadigi ortaya çikti. Her zaman oldugu gibi Kent Konseyi bu anlamda ciddiye alinmadi. Simdi toplantidan önce Esenler’in yeni cazibe merkezi olduguna yönelik gösterilen sunumu hep beraber izledik.

Ben Esenler’de ikamet ediyorum ama bu zamana kadar Esenler’den Basaksehir’e gitmis olanlarin geri döndügünü duymadim. Yani Esenler cazibe merkezi oldu ve bende geri dönüyüm diyeni hiç duymadim. Simdi cazibe merkezi oldu denen Esenler’deki egitim ortada.

Yaklasik 65 ögrencinin ayni sinifi paylastigi ve gece sabahlara kadar köse baslarinda uyusturucu satan ve içen çocuklarin oldugu bir ilçedir Esenler. Yani biz cazibe merkezini görmüyorsak Allah askina kolumuzdan tutunda bizi bir gezdirin.

Siyasetçilerin ufuksuz ve vizyonsuz oldugundan bahsetmis Biz rantsal dönüsüme karsiyiz

Biz Esenler’e yapilan tüm hizmetlere destek olmusuzdur. Bakin ben 2004 yilindaki ilk Kent Konseyi Toplantisi’nda imarlarla ilgili bir konusma yaptim. Dedim ki, Esenler’e yazik oluyor.  Parseller üzerindeki imarlari durduralim, ada bazinda imar durumuna geçelim. En azindan bundan sonraki imar durumlarindan Esenler’i kurtarmis olalim dedim.

Ama Esenler Belediye Baskani bir televizyon programinda Esenler’deki siyasetçilerin ufuksuz ve vizyonsuz oldugundan bahsetmis. Bende bir siyasi parti ilçe bakaniyim. Her zaman söyledim yine söylüyorum biz Milliyetçi Hareket Partisi olarak asla kentsel dönüsüme karsi degiliz. Biz rantsal dönüsüme karsiyiz.

Ayrica geçen gün Sehircilik Bakani bir televizyon programinda (Rantin olmadigi yerde zaten biz olmayiz. Rant yoksa orada da bir dönüsüm olmaz) dedi.  Bu hakikatten bizlerin düsünmesi gereken bir konu oldugunu düsünüyorum. Tabi kentsel dönüsümle ilgili Sayin Belediye Baskani bizim vizyonumuzu ögrenmek istiyorsa biz kendisine gerekirse yazili olarak veririz.

Trafik Komisyonuna sordunuz mu?

Ayrica Esenler’de yapilan kaldirimlar ile ilgili sikâyetlerin ardi arkasi kesilmiyor. O caddelerde millet bir birine küfür eder durumda. Simdi sevgili Kenet Konseyi Baskani Trafik Komisyonu’ndan bahsetti. Esenler’deki yollar ve kaldirimlar genisletilip daraltilirken Kent Konseyi’nin Trafik Komisyonu üyelerine bir sey soruldu mu? Ben soruldugunu zannetmiyorum.

Bir baska mesele de bu yollar konusuldugunda Sayin Belediye Baskaninin (Kardesim bu kaldirimlarda millet bir birine sürterek gezmesin) gibi bir söz ettigini duydum. Ben ettigini zannetmiyorum ama ettiyse bu Esenler’e hakarettir. Sorarim o zaman caddede insanlar bir birine sürterek yürümesin diye genis cadde yapan Belediye Baskani Mustafa Ceceli’nin konserinde insanlarin durumunu gördü mü?

Tabi son olarak eger Kent Konseyi ciddiye alinmiyor ve bu konsey Esenler’e bir sey kazandirmiyorsa ne yapmak lazim? Ya fes etmek lazim, ya da bu isi gönüllülere devredelim ve onlarda geregini yapsinlar”

Bir siyasi partinin yanina gitsek siz bizden degilsiniz güle güle diyorlar

Dernek olarak Esenler’de çok sey yaptiklarini belirten OÇEM Dernek Baskani Bekir Sagiz ise sözlerine su sekilde devam etti;

 “Sabahtan beri engelliler engelliler diyorsunuz. Simdi bizim dernegimiz küçük gözükse de ben çok seyler yaptigimiza inaniyorum. Türkiye’de bir ilk olarak Yunus Emre Ilkögretim Okulu’nun bahçesine engelliler ile ilgili havuz yapilmasina vesile olduk. Ayrica Engelli Is Egitim Okulu da yine bizim baskimiz ve eski Kaymakamimizin katkilariyla yapildi. Ama Allah rizasi için yapilan okulun bahçesini bir gidip gezerseniz ne demek istedigimi anlarsiniz.

Demek ki, engelli dernekleri ne yaparsa yapsin bazi seylere gücü yetmiyor ve bazi seylerde elinden çaliniyor. Suan yapilan okulun bahçesi ufacik. Biz gerekli girisimlerimizi yaptik ama daha fazlasi elimizden gelmiyor. Bu engelli derneklerinin her hangi bir geliri de yok. Bir yerlerin kapisini çalsak, kapilar hemen yüzümüze kapaniyor. Bir siyasi partinin yanina gitsek siz bizden degilsiniz güle güle diyorlar.

Ama herkes sunu iyi bilsin biz hiç kimsenin elami degiliz. Biz çocuklarimiz için bir seyler yapilmasini istiyoruz. Onun için engelli derneklerinin önü biraz daha açilirsa ve biraz daha destek görürlerse Esenler’e daha çok katki saglayacagimizi düsünüyorum”

Esenler’de bir Engelliler Meclisi’nin oldugu söyleniyor

Esenler’de engelliler için sosyal alanlarin olmadigini belirten Esenler Zihinsel Engelliler Dernek Baskani Ali Simsek ise, “Esenler Belediyesi’nin hazirlamis oldugu birçok filmlerde engelliler ile ilgili yapilan çalismalar anlatiliyor. Ve Esenler’de bir Engelliler Meclisi’nin oldugu söyleniyor. Ben bu Meclis’e bir kez katildim. Toplantida 13 tane soru önergesi verildi ama bir daha da Engelliler Meclisinin adi geçmedi.

Bunun yani sira Engelliler Komisyonu var deniyor ama bizler baskaninin dahi kim oldugunu bilmiyoruz. Tamam, bizler bu komisyona dâhil edilelim demiyoruz ama Komisyon Baskani kimse bize söylensin. Ayrica dikkate alinacaksa bir çalismada bizler yapalim. Çünkü degistigi söylenen Esenler’de engelliler ile ilgili hiçbir sosyal alan yok” diye konustu.

A takimlarimiz ligden çekilmeye basladi. Neden? Imkânsizliklardan.

Kentsel dönüsüm gibi sporda da dönüsüm yapilmasi gerektigini belirten Kulüpler Birligi Baskani Gültekin Kaya da, sözlerine su sekilde devam etti;

“Ben sporla alakali belediyemizin bir spor danismaninin olmasi gerektigini düsünüyorum. Çünkü Esenler’de sporla ilgili sikintilarimizi anlatacagimiz bir mekanizma yok. Bakin çok aci bir tablo söylemek istiyorum. Süper Amatör’de mücadele eden A takimlarimiz ligden çekilmeye basladi. Neden? Imkânsizliklardan.

Buna ragmen sesimiz çikmiyor ve çocuklara hizmet etmeye çalisiyoruz. Kemer Stadindaki eksikler ve aksakliklar nedeniyle federasyon bizim stadimizi kapatti. Sag olsun Bagcilar Belediye Baskan Danismani arkadasimiz ve kardesimiz Sayin Mehmet Sirkeci, Federasyonda da yönetici oldugu için sahamizin açilmasi ile alakali çok ciddi katki verdi. Ve kapanan stadimiz tekrar açildi.

Malzeme yardimi almadik

Suan ligler basladi ama takimlarimiz hala belediyeden malzeme yardimlarini alamadi. Bakin bu çocuklara sahip çikmazsak yarin Esenler’de oturanlar ve oturmayanlar büyük sikinti yasayacak. Çünkü bu çocuklari kaybediyoruz.

Bu çocuklarin nereye gittiklerini merek ediyor musunuz? Internet kafelere, köse baslarinda uyusturucu satan çocuklara, tinercilere ve ciddi anlamda sikinti yasanan bazi yerlere gidiyorlar. Buda Esenler’in yeni vizyonuna ve misyonuna yakismiyor. Kentsel Dönüsümü destekliyoruz ama sporda da dönüsümü bekliyoruz”

Bizleri çagirin ve fikrimizi sorun dedim.

Esenler’deki trafik sorunlari ile ilgili görüs belirtmek için söz alan Esenler Soförler Odasi Baskani Hasan Ayar ise, söyle konustu;

“Trafikle ilgili çok seyden söz edildi ve bende bununla alakali bir seyler söylemek istiyorum. Ben Kent Konseyi’nin Trafik Komisyonu Üyesiyim ve Esenler’de yaklasik 20 bine yakin üyesi olan bir Odanin da Baskaniyim. Ama Trafik Komisyonu Baskani’nin kim oldugunu bilmiyorum. Çünkü bu zamana kadar hiçbir toplantiya çagrilmadim.

Ancak defalarca Esenlerdeki trafikle ilgili çalisma yaptiginizda bizleri çagirin ve fikrimizi sorun dedim. Su caddeyi kapatiyorum veya sunu yapiyorum derken birde bizlerin görüsünü alin. Yani sizin illa her yaptiginiz dogru diye bir sey yok ki. Yanlisinizda olabilir. Bizde destek vermek istiyoruz ama ulasimla en fazla ilgilenen kurum olmamiza ragmen daha bu zamana kadar bir sefer bizleri çagirmadiniz.

Ayrica ben trafikle ilgili yaptiklarinizin da dogru olduguna inanmiyorum. Çünkü geçen gün Dörtyol Merkez Cami’nde bizim bir cenazemiz vardi ve ben Atisalani’ndan Dörtyol Meydani’na 25 dakikada zor geldim. Bakin 25 dakikada adam buradan Edirne’ye, Tekirdag’a gidiyor. Onun için trafikle ilgili bir seyler yaparken bizlerinde bir görüsünü alin.

Takimi ligden çekebilirim

Ayni zamanda biraz önce Kulüpler Birligi Baskani arkadasim Esenler’deki kulüplerin sorunlarini söyledi. Bende Esenler Spor Kulübü’nün Baskaniyim ve böyle devam ederse bende takimimi Süper Amatör Ligden çekecegim. Çünkü suan yasananlar Esenlerimize yakismiyor. Zevkinden mi bu kulüpler takimlarini liglerden çekiyor? Hayir, maddi imkânsizliklardan çekiyor.

Bu zamana kadar belediyemiz hangi spor kulübüne maddi yardimda bulundu? Biz kulüp olarak bu zamana kadar hiç bir maddi yardim almadik. Birakin maddi yardim almayi maça veya antrenmana giderken bile belediyemiz araç vermiyor. Belki Esenler’de siyasi olarak oyunuz pek yüksek olabilir ve hiç kimseye minnet etmiyor olabilirsiniz ama bu tür kuruluslara sahip çikmak mecburiyetindesiniz. Bu çocuklara biz sahip çikmazsak o çocuklar baska taraflara gider. Ayrica belediyeden spor kulüplerine neden katki yapilmadigini da anlamiyorum”

ESDEF Baskani niye çagrilmadi?

Erzurumlular Dernek Baskani Ömer Savas ise ESDEF Baskani Süleyman Kahveci’nin toplantiya çagrilmamasina tepki göstererek, “Esenler’de biz Kent Konseyi’nin benzeri olan Esenler Dernekler Federasyonu’nu kurduk. Amacimiz Esenler’de yasayanlar olarak Esenler’e sahip çikmaktir. Yani bizimde Esenler’de yapilacak projelere katkilarimiz olacagini düsünüyorum. Çünkü bizim düsüncemiz bagciyi dövmek degil, üzüm yemektir. 

Bizim bu olusumuzu Istanbul Valimiz Sayin Hüseyin Avni Mutlu Bey bile çok güzel karsiladi ve bizim Türkiye’de bir ilk yaptigimizi belirterek büyük deger verdigini söyledi. Ancak üzülerek söylemek istiyorum ESDEF Baskanimiz bu günkü toplantiya davet edilmedi. Bu konunun gerçekten açiklanmasi gerekiyor. Çünkü ESDEF Baskanimizin bu toplantiya davetsiz katilmasi bizleri yürekten üzdü. Bun konunun kesinlikle aydinlanmasini istiyoruz” diye konustu.

Esenler’in her tarafina hâkimiz ve 24 saatte görevimizi en iyi sekilde yapmaktayiz

Kent Konseyi Üyeleri’nin her köse basinda bir uyusturucu saticisi var demeleri üzerine söz alan Ilçe Emniyet Müdür Yardimcisi Hüseyin Altuntas, “Öncelikle Emniyet Müdürümüz baska bir programda oldugu için toplantiya katilamadi ama kendisinin sizlere selamlari var. Simdi her sokak basinda uyusturucu satildigina yönelik bazi konusmalar yapildi.

Esenler’de son iki ay içerisinde 437 kisiye içici, 11 kisiye ise ticari satici olarak islem yaptik. Hiçbir sokakta polisin müdahale etmedigi bir genç yoktur. Biz Ilçe Emniyet Müdürlügü olarak Esenler’in her tarafina hâkimiz ve 24 saatte görevimizi en iyi sekilde yapmaktayiz” dedi.

Suriyeliler sorunu var

Esenler’de Suriyeliler ile ilgili sorunlarin oldugunu dile getiren Din Görevlileri Dernek Baskani Mustafa Öge ise, “Esenler’in bir gerçegine dikkatinizi çekmek istiyorum. Malum savastan dolayi Suriye’den Esenler’e çok ciddi manada bir göç var. Bu göçün olusturdugu bir takimda sorunlar var.

Bu Suriyeli kardeslerimizin egitim, güvenlik ve saglik sorunlarini düsünüyor musunuz? Çünkü geçtigim günlerde bir kisi geldi ve pasaportu olmadigi için hastanelerin acil servislerinden yararlanamadigini söyledi. Yani bu Suriyeliler gerçegine dikkatlerinizi çekmek istedim” diye konustu.

Kentsel dönüsüm ne zaman baslayacak

Havaalani Mahallesi’ndeki kentsel dönüsümün ne zaman baslayacagini soran Bayburtlular Dernek Baskani Fuat Saka da, “Esenler Havaalani Mahallesi’nde yapilan kentsel dönüsüm alaninda benim üyem yogunluktadir. Onun için öncelikle buranin insaati ne zaman baslayacak?

Birde burada Esenler Belediyemiz her halde müteahhit statüsünde gözüküyor ve bu proje yapildiktan sonra belediyemize belli bir miktar daire kalacagi söyleniyor. Belediyemiz bu daireleri ne yapmayi düsünüyor ve bu daireleri nasil dagitacaksiniz? Ben bunu merak ediyorum” dedi.

Ayinesi istir kisinin lafa bakilmaz.

Kendisinin Kent Konseyi yürütme kurulu üyesi olugunu açiklayan Mustafa Kaplan

Gelinen süreçte tüm çalismalardan Baskan Ömer Çetinkaya`nin sorumlu oldugunu ifade etti.

Konusmasina söyle devam etti.

Kent Konseyi Yönetmeliklerinde ciddi bosluklar var. Bu hukuksal düzenlemeler yapilmadan Kent Konseylerinden bir sey beklemek bosunadir, bosa vakit harcariz. Ya düzenlemeler yapilacak ya da Yerel Yönetimler zihniyetlerini ve yaklasimlarini degistirecekler. Bildiginiz gibi Kent Konseyleri 2 dönem için seçilir. Ilk dönem 2 yilligina,2.dönem 3 yilligina görev yaparlar.

3.yilina son 5 ay kalan kent konseyi bu güne kadar hiç bir proje ve  çalisma getirmemistir.Baskan Ömer bey,topu taca atmak-tadir.Diyor ki Çalisma Gruplari hiç bir proje getirmediler.Böyle bir sey olabilir mi ?.Siz baskansiniz acil genel kurulu toplarsiniz.Çalismayan bu gruplari degistirirsiniz.Eger çalistirmak  istiyorsaniz. Ainesi istir kisinin ise bakilmaz.

(Bir önceki Kent Konseyinde okuyucularimiz hatirlayacaktir. Mustafa Kaplan  kürsüden acil olarak Kent Konseyi Baskani Ömer Çetinkaya`nin istifa etmesini istemis ve basina da STK’lar dan bir baskanin gelmesi gerektigini vurgulamisti. Ömer Çetinkaya`da istifa etmeyecegini ifade etmistiler.

 



  • Cumartesi 28.8 ° / 21.9 ° Güneşli
  • Pazar 30.6 ° / 22.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 31.3 ° / 22.9 ° Güneşli