Bugün, 18 Mayıs 2024 Cumartesi

Çevik Kuvvet Merkezine Saldiri

Çevik Kuvvet Merkezine Saldiri

Bayrampasa`da Çevik Kuvvet Sube Müdürlügü`ne saldiri düzenleyip kaçmaya çalisan 2 kadin terörist, kistirildiklari binada, polisin düzenledigi operasyonda ölü ele geçirildi.

Çevik Kuvvet Merkezine Saldiri 

Bayrampasa`da Çevik Kuvvet Sube Müdürlügü`ne saldiri düzenleyip kaçmaya çalisan 2 kadin terörist, kistirildiklari binada, polisin düzenledigi operasyonda ölü ele geçirildi.

Çevik Kuvvet Merkezine Saldiri Düzenleyen 2 Kadin Terörist Öldürüldü

Bayrampasa Çevik Kuvvet Sube Müdürlügü C Kapisi`na iki kadin terörist, el bombasi ve uzun namlulu silahla saldiri düzenledi. Saldirinin ardindan kaçan ve birinin yarali oldugu öne sürülen 2 kadin teröristin Bayrampasa Gazi Sokak`ta girdikleri binaya polis operasyon düzenlendi. 2 saldirganin etkisiz hale getirildigi bildirildi.

Olayla ilgili ilk resmi açiklama Istanbul Valisi Vasip Sahin`den geldi. Sahin, "2 terörist etkisiz hale getirildi. 1`i saldirida digeri operasyon sirasinda olmak üzere 2 polisimiz yaralandi. Saldirganlarin kimligi ve örgütleriyle ilgili arastirma sürüyor." dedi.

NELER YASANDI?

Sabah saatlerinde Çevik Kuvvet Sube Müdürlügü`ne saldiri gerçeklestiren 2 kadin terörist, bir binada sikistirildi. Bayrampasa Yenidogan Mahallesi Nur Sokak`ta polis tarafindan kistirilan kadin teröristlerin üzerinde el bombalari ve uzun namlulu silahlar oldugu bildirildi. Bölge polis ablukasina alindi. Sokak giris ve çikislara kapatildi.

 

POLIS OPERASYON DÜZENLEDI

Vatandaslarin disari çikisina izin verilmeyen sokaga özel hareket timler geldi. Polisbinadaki teröristlere "teslim ol" çagrisi yapti. Ancak cevap alamadi. Polis binaya operasyon düzenledi. Polis ekipleri operasyona baslarken, binanin bulundugu bölgeden silah ve patlama sesleri yükseldi. Operasyona polis helikopteri de havadan destek verdi.

 

 

PATLAMA ANI KAMERADA

Operasyon yapan polislere teröristler tarafindan el bombasi atildi. Patlama ani saniye saniye kameralara yansidi.


BIR ARAÇTA BOMBA ARAMASI YAPILDI

Çevik Kuvvet Sube Müdürlügü önünde bir süpheli araç tespit edildi. Polis saldirinin oldugu C Kapisi önünde siyah bir araçta bomba aramasi yapti.


Sahislarin kaçtigi ticari taksi sokakta terk edilmis halde bulundu.


POLIS YARALANDI

Saldirida bir polis memurunun kolundan yaralandigi ögrenildi.

ISTANBUL VALISI OLAY YERINDE

Istanbul Valisi Vasip SahinBayrampasa Çevik Kuvvet Sube Müdürlügü C kapisinda polise yapilan saldirinin ardindan olay yerine geldi. Bomba ihbari yapilan aracin yanina giden Vali Sahin, olay yerinde incelemelerde bulunarak polisten bilgi aldi.

 

 

"GÖRGÜ TANIGI: SALDIRGANLARI POLIS ZANNETTIK"

Saldiri ile ilgili bir görgü tanigi sunlari dile getirdi: "Iki tane bayan kosa kosa geldiler, biz onlari polis zannettik elleri silahli. Kosa kosa taksiye bindiler. Biz taksi plakasini aldik çevik kuvvet polisine bildirdik. Polisler geldi ama onlar kaçmis oldu. Biri yaraliydi yavas yavas hatta bir bariyere takildi az daha düsüyordu. 3-5 dakika sonra polis geldi ama onlar taksiye bindi kaçti. 2 kadin bir tanesinde siyah mont ve pantolon vardi." diye konustu.

kaynak Haberler.com

 



  • Cumartesi 22.1 ° / 13.7 ° Güneşli
  • Pazar 22.5 ° / 13.8 ° false
  • Pazartesi 22.5 ° / 13.7 ° Güneşli