ÇHD`li avukatlarin tutukluluguna itiraz

ÇHD`li avukatlarin tutukluluguna itiraz

Terör örgütü DHKP-C`ye yönelik sorusturma kapsaminda Çagdas Hukukçular Dernegi (ÇHD) Genel Baskani Selçuk Kozagaçli ve ÇHD Istanbul Sube Baskani Taylan Tanay`in da aralarinda bulundugu 9 avukatin tutuklanmasina, itiraz edildi. AA

Çaglayan`daki Istanbul Adalet Sarayi önünde toplanan Çagdas Hukukçular Dernegi Istanbul Subesi üyesi bir grup avukat, 9 meslektaslarinin tutuklanmasini protesto etti. ``Tutsak avukatlar serbest birakilsin``pankarti açan grup adina açiklamayi, operasyon sirasinda gözaltina alinan ve mahkemece serbest birakilan avukat Efkan Bolaç yapti.

Itiraz dilekçesi sundular

Meslektaslarinin serbest birakilmasini istediklerini belirten Bolaç,``Dernegimize ve meslektaslarimiza yapilan bu saldirilar, toplumsal muhalefeti diri tutan tüm kesimlere yapilmis topyekun bir saldiridir`` ifadesini kullandi.

Avukatlar, açiklamanin ardindan adliyenin ilgili birimlerinin bulundugu kata çikarak, ``dosyadaki kisitlamanin kaldirilmasi`` ve``tutukluluklarin kaldirilmasi`` taleplerine iliskin birer dilekçe sundu. Avukatlarin, tutukluluga itiraz dilekçesinde, 78 avukatin imzasinin yer aldigi belirtildi.

Cumhuriyet