Bugün, 6 Mayıs 2024 Pazartesi

`CHP afisi astirmamak suç mu seref mi?`

`CHP afisi astirmamak suç mu seref mi?`

Ankara Büyüksehir Belediye Baskani Melih Gökçek`ten ses kayitlari ile ilgili sok sözler!

`CHP afisi astirmamak suç mu seref mi?`

 

Ankara Büyüksehir Belediye Baskani Melih Gökçek`ten ses kayitlari ile ilgili sok sözler!

Basbakan Tayyip Erdogan`in oldugu iddia edilen ses kayitlarini elestirdigi ve Basbakan`a destek çiktigi için kendisinin de ses kayitlarinin internete verildigini savunan Ankara Büyüksehir Belediye Baskani Melih Gökçek, "Ne yapmisim, suçum ne? Cumhuriyet Halk Partisi`nin afislerini asmayi engellemisim. Suçu bak, suça. Seref midir, suç mudur siz karar vereceksiniz" dedi.

Gökçek, dün özetle sunlari söyledi: "Birileri rahat oturmuyor. Dün (önceki gün) açilis töreninde Sayin Basbakanimizin hakkinda kalkip bazi ifadeler kullandim. Arkasinda oldugumu ifade ettim. Bir de baktim ki aksam 2 tane de benimle ilgili kaset çikmis. Daha fazlasini çikartmazlarsa namertler. 2`nci bir kasetim çikmis, dogalgazi özellestirdik, özellestirdikten sonra Melih demis ki, `Bu dogalgazcilar milleti sikistiriyor, ben tasvip etmiyorum.` Bunu söylemisim, bir de bunun kasetini getirdiler. Insallah bundan sonrakiler de böyle çikar. Yilmak yok, Türkiye demokrasi sinavindan geçiyor. Sayin Basbakanimizin ülkeye yaptigi yatirimlari hazmedemiyorlar. Kiskaniyorlar ve korkuyorlar, Osmanli yeniden diriliyor Allah`in izniyle."

CHP`DEN SUÇ DUYURUSU

Bu arada CHP Genel Baskan Yardimcisi Umut Oran,  `Vatandas vergisini veriyorsa hükümet de hesap verecek` konulu afislerinin sansüre ugramasiyla ilgili Basbakan Erdogan`in yani sira buna iliskin konusmalari internete düsen Melih Gökçek ve Erdogan`in Danismani Mustafa Varank hakkinda suç duyurusunda bulunacaklarini açikladi. Konuyu Meclis gündemine de tasiyan Oran, sunlari söyledi: "Sosyal medyada ve internette yer alan ses kayitlarina göre Gökçek, Varank`i aramis, partimizin Istanbul, Ankara ve Izmir`de afisler yayinlayacagini bildirmis, bunlarin engellenmesi noktasinda Basbakan`in bir talimati olup olmadigini sormus. Daha sonra ikili arasindaki görüsmede Varank, Gökçek`e afislerin yayinlanmamasi yönündeki Basbakan`in talimatini bildirmistir. Erdogan eger Türkiye`de bir suç örgütü ariyorsa önce etrafina bakmalidir. Yüksek Seçim Kurulu da konuya el atmali."

Kaynak Gerçek Gündem

 



  • Pazartesi 17.8 ° / 9.5 ° Güneşli
  • Salı 19.2 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Çarşamba 22.5 ° / 14.5 ° Güneşli