Bugün, 19 Mayıs 2024 Pazar

CHP: AKP üye çaliyor

CHP: AKP üye çaliyor

CHP Örgütlerden Sorumlu Genel Baskan Yardimcisi Adnan Keskin, Türkiye`de 60 bin kisinin hem CHP, hem de AKP`ye kayitli bulundugunun tespit edilmesi üzerine iktidar partisini `üye çalmakla` suçladi.

IZMIR- CHP Örgütlerden Sorumlu Genel Baskan Yardimcisi Adnan Keskin, Türkiye`de 60 bin kisinin hem CHP, hem de AKP`ye kayitli bulundugunun tespit edilmesi üzerine iktidar partisini `üye çalmakla` suçladi.

CHP Genel Sekreteri Bihlun Tamayligil ile birlikte ilçe turlari gezisine baslayan CHP Genel Baskan Yardimcisi Adnan Keskin`in ilk duragi Gaziemir oldu. Ilçe Baskani Umut Tekin ve Gaziemir Belediye Baskani Halil Ibrahim Senol`un karsiladigi ikiliye Il Baskani Ali Engin ve yönetim kurulu üyeleri de eslik etti.

BIR USTALIKLARI DAHA ÇIKTI
Gaziemir Ilçe Baskanligi`nda basin mensuplarina degerlendirmelerde bulunan Adnan Keskin, Yargitay Cumhuriyet Bassavciligi`nin yaklasik 60 bin kisinin hem CHP, hem de AKP`ye üye olmasiyla ilgili tespiti sonucu yaptigi islemleri degerlendirdi. Türkiye`de ilginç gelismelerin yasandigini söyleyen Keskin, "Yolsuzluklarda ustaligini kanitlayan AKP yeni alanda da becerisini sergiledi. Üye çalmada ne kadar usta oldugunu son günlerde ortaya çikan üye tablosu ile gösterdi. Yargitay Cumhuriyet Bassavciligi`ndan gelen karar ile bu durum ortaya çikti. CHP`nin 60 bine yakin üyesi AKP`nin üye üretme merkezinde yapay bir takim belgelerle kendi üyeleri gibi bildirilmistir. Cumhuriyet Bassavciligi bu kadar yüksek oranda bir kisiyi iki partiye de üye oldugu için düsürdü" dedi.

"BELGELERI AÇIKLAMAZLARSA ÜYE HIRSIZLIGIYLA ITHAM EDECEGIZ"
Genel Sekreter Tamayligil ile birlikte yürüttükleri çalismalarda CHP’ye kayitli kisilerin yüzde 90’inin AKP’ye üyelik için basvurmadigini söyleyen Keskin, “AKP’ye kayitli görünen arkadaslarimiz bizzat o partinin ilçe baskanliklarina basvurarak partilerine kayitli olduguna iliskin kayit fislerini soruyor. Maalesef AKP’liler böyle kayitlarin ellerinde bulunmadigini gerekçe göstererek talepleri reddetmislerdir. Bu duruma sebebiyet veren iktidar partisinin üst düzey yöneticileri yavuz hirsiz misali televizyon karsisina çikarak böyle bir olumsuzluk varsa kabul etmeyeceklerini, gerekeni yapacaklarini kamuoyuna anlatmislardir. Siyasi Partiler Kanunu’na göre bir partiye üye olmak isteyen kisi üç nüshadan olusan bir kayit fisi imzalar. Bunun bir nüshasi ilçeye, digerleri ile ve sonuncusu da genel merkeze gönderilir. AKP’nin üst düzey yöneticileri bizim bizim parti mensuplarimiz ile ilgili ellerinde böyle bir belge varsa kamuoyuna açiklamalidir. Sahketarliklari net oldugu için, ellerinde böyle bir belge bulunmadigi için her konuda oldugu gibi isi gündemden düsürmeye çalisiyorlar. Biz bu sahtekarliklari yapanlari sikayet edecegiz. Ellerindeki belgeleri açiklamazlarsa üye hirsizligiyla itham edecegiz. Bizim partimizin onuruyla oynayanlarin bu kisilerin yargi karsisinda hesap vermesi için gereken çalismayi yapacagiz” diye konustu.

ÖZGÜVEN SORUSUNA YANIT: NIYE KAÇSIN KI?
Dikili Belediye Baskani Osman Özgüven’in 8 yil 4 aylik hapis cezasinin Yargitay’ca onanmasinin ardindan yurtdisina çikmasiyla ilgili sorulara da yanit veren Keskin, dosyanin henüz Yargitay’dan gelmedigini belirtti. Keskin, “Bizim ilgili arkadaslarimiz zaten çalismalari yürütüyor. Zaten arkadasimiz yurtdisina karar açiklanmadan önce gitmis. Niye kaçsin ki? bir anlamda o kadar kendi özgür iradesi ile ilgilidir. Bizi temsilen yarin Dikili’de yapilacak mitinge il baskanimiz gidecek” degerlendirmesini yapti.



  • Pazar 22.5 ° / 13.8 ° false
  • Pazartesi 22.5 ° / 13.7 ° Güneşli
  • Salı 22.6 ° / 13.4 ° Güneşli