Tarih: 01.01.2018 00:00

CHP Avcilar ne yapmak istiyor?

Facebook Twitter Linked-in

 CHP Avcilar ne yapmak istiyor?

Avcilar siyasetinde son dönemde ilginç olaylar yasaniyor.

Yaptigi çalismalarla Istanbul’daki en basarili belediye baskanlari arasinda gösterilen Dr. Handan Toprak, AKP’den göremedigi muhalefeti farkli siyasi hesaplar içine giren CHP ilçe örgütünden görüyor. Sagduyulu partililer ise yasanan olaylardan bir hayli rahatsiz.

Baskanin basarili performansi siyasi rakiplerini tedirgin etti

Avcilar’da yapilan hizmetlere ve bu hizmetlerin halk üzerindeki etkisine bakildiginda ilçede bazi seylerin son iki yilda büyük degisim gösterdigi net bir sekilde görülüyor. 2014 yerel seçimlerinde Istanbul’daki 39 ilçede AK Parti ile CHP arasinda rekabetin en yüksek oldugu yerler arasinda Avcilar gösteriliyordu. Dr. Handan Toprak Benli, 7 Bin 500 oy gibi kritik bir farkla ipi gögüsleyerek CHP’nin Avcilar’daki iktidarini sürdürdü. Avcilar’a gereken hizmetleri yapmak için genç ve dinamik bir ekiple sahaya inen Belediye Baskani Handan Toprak, belediyenin rutin faaliyetlerine kalite kazandirarak, sosyal belediyecilik alaninda da basarili isler yapti.

Makam odasina tikanip kalmayan, sürekli mahallelerde halkin içinde dolasan, “Önce Insan” söylemiyle herkese esit bakan bir baskan portresi çizmesi kisa sürede halkta olumlu cevap buldu. Istanbul’daki tek kadin belediye baskani olarak kisa sürede gösterdigi bu basarili performans siyasi rakiplerini tedirgin etti.

CHP’nin Avcilar’daki dezavantaji

AK Parti’ye muhalefet yaptiracak bosluk birakmayan ve yapilan arastirmalara göre; aradaki oy farkini giderek açan Dr. Handan Toprak’a asil muhalefet ise parti içinden geldi.

Simdiden 2019 hesaplari yapanlar “içerideki” bazi kisiler üzerinden, bir taraftan belediyenin çalismalarini sekteye ugratip, diger taraftan da bunu tetikçi gazeteciler üzerinden kamuoyuna yaymaya çalisiyor. CHP’nin elindeki Avcilar gibi önemli bir belediyeyi AK Parti’ye altin tepside sunmaya çalisan CHP’li bazi yöneticilere partililer de oldukça tepkili.

Partililere göre; CHP’nin Avcilar’daki en büyük avantaji basarili bir belediye baskanina sahip olmasi, yine en büyük dezavantaji ise hiçbir siyasi çalisma yapmadan AKP’den daha çok kendi belediyesine muhalefet eden bir ilçe yönetiminin olmasi.

Gerek ilçe yönetimi gerekse bazi meclis üyelerinin daha simdiden AKP ile isbirligi yaparak, 2019 hedefiyle kendi belediyelerine muhalefet etmeleri ise partilileri rahatsiz ediyor.

Son grev her seyi ortaya çikartti

Son olarak belediyede yapilan grevin asil hedefinin siyasi hesaplara dayandirildigi ve emekçiler üzerinden belediye baskaninin yipratilmaya çalisildigi da net bir sekilde ifade ediliyor. Partililer tarafindan greve yönlendirilen isçilerin durumunu yandas medyaya servis ederek bu haberleri CHP Genel Merkezi’ne tasiyan CHP’li yöneticilerin bu hareketleri de fotografi net bir sekilde ortaya koyuyor.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —