Bugün, 20 Mayıs 2024 Pazartesi

CHP Bayrampasa Eylül Ayi 2021 Meclis Toplantisi Basin Açiklamasi

CHP Bayrampasa Eylül Ayi 2021 Meclis Toplantisi Basin Açiklamasi

CHP Bayrampasa Ilçe Baskanligi Bayrampasa Belediye Meclisi Eylül 2021 toplantisinda yapilan görüsmeleri ve raporlara verilen oylarini bir basin açiklamasiyla duyurdu, açiklamada;

Haber/Hasan Gürsoy

“CHP Bayrampasa Belediye Meclis Grubu olarak her zaman halkimizin yararina olabilecek gündemlere evet demekle birlikte, yanlis uygulamalari elestirdik, dogrulari ve olmasi gerekenleri söyledik.”

CHP Bayrampasa Ilçe Baskani Hasan Mutlu ve meclis Baskan vekili Av. Atilla Özen imzasiyla yayinlanan basin bildirisi söyle devam edildi.

“Bu kapsamda;

Meclis toplantilarinin canli yayinlanmasi teklifimiz reddedildi.

Bayrampasa Belediyesi’nin 2021 Eylül ayinda gerçeklestirilen toplantisinda, CHP Meclis Grubumuzun Belediye Meclis çalismalarinin Bayrampasa halkina etkin olarak duyurulmasi için toplantilarin Belediye tarafindan canli yayinlanmasi teklifi, AK Parti’nin oylariyla reddedildi.

Belediye Baskanina çerçevesi belirsiz yetki verilemez.

 Meclisin gündemlerinden olan çevre geliri karsiligi yardim için Belediye Baskanina yetki verilmesi teklif kararinin Meclise getirilme usulünü elestirdik. Yetkinin niçin istenildigini, çerçevesinin ne olacagini ve Belediye’ye mali yük getirip getirmeyecegini sorduk. Çevre ve Sehircilik Bakanliginca çevreyle ilgili gerçeklestirilecek proje karsiligi yardimin yapilacagi, projenin henüz mevcut olmadigi, hazirlanacak projenin Belediyeyi de mali yükümlülük altina sokabileceginin açiklanmasi üzerine, henüz hiçbir unsuru belirli olmayan bir proje için Belediye Baskanina ucu açik ve sinirsiz bir yetkinin verilmesinin yanlis oldugunu, katilimci bir anlayisla projenin hazirlanmasi gerektigini belirterek red oyu kullandik. Teklif, AK Parti’nin çogunluguyla kabul olundu.

Trafo alanlarinda güvenlik tedbirleri alinmalidir

Murat Mahallesinde bulunan Dr. Fazil Küçük Parkinda 18,10 m2’lik alanin trafo yapilmasi için TEDAS’a tahsisi maddesine, nüfus artisina bagli olarak trafo ihtiyacinin varligi ve bunun giderilmesi gerektigine vurgu yaparak ve çekincelerimizi belirterek evet dedik. Parklarda trafo alani ayrilmasiyla ilgili daha önce Meclisin önüne gelen gündemlerde belirttigimiz üzere, bu alanlarin asli amaci dogrultusunda kullanilmasinin da en az ihtiyacin giderilmesi kadar önemli oldugu, ilçemizde zaten yesil alanin sinirli bulundugu, elektro manyetik etkileri henüz bilimsel olarak çözülememis bu trafo alanlarinda güvenlik zafiyetleri nedeniyle patlama, yangin, çocuk ölüm ve yaralanma vakialarina rastlandigi, hücrenin iyi izalasyonu ve topraklamanin trafolar için hayati önemde oldugu, bunun denetiminin olasi kaza risklerinin önüne geçmede etkili oldugu dile getirildi. Bu vesileyle Park ve Bahçeler Müdürlügünde Elektrik Mühendisinin olup olmadigi, ilçemizde bulunan trafolarin güvenligiyle ilgili Belediyemizce denetim yapilip yapilmadigini sorduk. Sorunun yanitini bekliyoruz.

Hayvan öldürme ile hayvan yasatma ayni is kapsaminda degerlendirilemez

Veteriner Isleri Müdürlügü’nün 2022, 2023, 2024 yili Eylül ayi ile birlikte 33 ay süreyle Vektör kontrol mücadelesi, basibos sokak hayvanlari toplanmasi ve rehabilitasyonu hizmet alim isi yapilmasi istenilmistir. Bayrampasa Belediyesi Veteriner Isleri Yönetmeligi’nde bu görevin Veteriner Isleri Müdürlügü’ne verildigi, öte yandan Hayvanlari Koruma Kanunu’nda 14.7.2021 tarihli Resmi Gazetede yayimlanan degisikliklerle hayvanlarin “can” olarak kabul edildigi, sahipsiz, güçten düsmüs ya da tehlike arz eden hayvanlarin korunmasi ve bakiminin yapilmasi ile rehabilitasyonunun saglanmasi görevinin Belediyelere yüklendigi, Belediyenin asli ve süreklilik arzeden bu kamusal hizmet ve görevleri hizmet alimi seklinde yerine getirmeyerek Veteriner Isleri Müdürlügünce bu hizmetlerin yapilmasi, gerekli araç temini ve personel istihdaminin saglanmasi gerektigi bildirilerek teklife bu yönüyle red oyu kullanilmistir. Öte yandan bir yanda hayvan öldürme diger yanda hayvan yasatma isinin ayni is kapsaminda degerlendirilmesini de yerinde bulmadigimizi, rehabilitasyon adi altinda hayvanlara eziyet edilerek toplandiklarina, hatta ölmelerine sebebiyet verildigine medyadan sahit olundugunu, bu islerin ayri ayri degerlendirilmesi gerektigini, aksi takdirde Belediyelerin de Hayvanlari Koruma Kanunda yapilan degisiklikler sonrasi cezai sorumluluklarinin dogabilecegini hatirlattik.

Insan ihale yoluyla satin alinamaz

Semih Erden Spor Salonunda Spor Okulu açilmasi için 01.11.2021- 31.12.2022 tarihleri arasinda 14 aylik Spor Egitmeni Hizmet Alimi yapilmasi teklif edilmistir. Cumhuriyet Halk Partisi olarak sporu ve saglikli bir yasami destekliyoruz. Ancak bir egitmen, ihale yapilarak hizmet alimi yoluyla alinamaz. Zaten yapilan mevzuat degisikleri sonrasi personel alimlarinin hizmet alimi yoluyla degil, istihdam seklinde saglanmasi gerekir. Bu kapsamda ihtiyacin sözlesmeli istihdam seklinde karsilanmasi için konunun Komisyona geri çekilmesi yönünde karsi önerge sunduk. Karsi önergemiz AK Parti çogunluguyla reddedildi. Getirilen teklife bu gerekçelerle red oyu kullandik.”



  • Pazartesi 22.5 ° / 13.7 ° Güneşli
  • Salı 22.6 ° / 13.4 ° Güneşli
  • Çarşamba 24.1 ° / 14.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı