Bugün, 4 Mayıs 2024 Cumartesi

CHP`DE KIM DOGRU SÖYLÜYOR

CHP`DE KIM DOGRU SÖYLÜYOR

CHP Istanbul Il baskanliginin CHP Esenler belediye meclis üyesi Mustafa Usta`nin il disiplinine verilmesinin nedenleri CHP`lilerce tartisiliyor. Bizde Usta`ya tepligat yapilmadan Esenler belediye meclisine, hatta AKP`lilere partiliniz olan birisini neden

 

CHP’DE KIM DOGRU SÖYLÜYOR ?
 
CHP Istanbul Il baskanliginin CHP Esenler belediye meclis üyesi Mustafa Usta’nin il disiplinine verilmesinin nedenleri CHP’lilerce tartisiliyor. Bizde Usta’ya tebligat yapilmadan Esenler belediye meclisine, hatta AKP’lilere partiliniz olan birisini neden sikayet ettiniz sorusunu telefonla Il sekreteri Hakki Saglam’a sorduk.
 
Saglam’la yaptigimiz telefon konusmasinin özeti söyle; Saglam, ben ilçe baskanligina gönderdigim yaziyi önce Meclis Üyemiz Mustafa Usta’ya teblig edilmesini söyledim. Benim yapilan bu hareketten asla haberim yok, evrak üzerinde oynamalardan ise bir bilgim kesinlikle yok. Il disiplinine verilen arkadasimizin masuniyet karinesi var. Pesin kimseyi suçlu ilan etme hakkimiz yok.” Dedi.
 
Il sekreteri Hakki Saglam’a sorduk. Evrak üzerinde oynama var. Meclis üyesine tebligat yapilmadan il baskanliginin Usta hakkindaki düsüncelerini AKP grup baskanina bildirerek Meclis Kürsüsünden AKP’lilerce okunmasi ve partimizin AKP’lilerce masaya yatirilmasi sizce dogru bir hareketmidir bu konuda ne yapmayi düsünüyorsunuz.
 
‘’Saglam, benim bu yapilan sikayetten ve gelismelerden haberim yok. Ben herhangi bir talimat vermedim dedi.’’ Ancak haberim yokla isi geçistiremezsiniz. Yapilan bu hareket, etik olmadigi gibi parti suçu degilmidir ? Bu suçu isleyenler hakkinda herhangi bir yaptirim uygulayacaginizdan neden bahsetmediniz?

 
Simdi CHP’linin kafasina su sorular takilmaz mi ?

 
Yaklasan mahalle, ilçe, il kongreleri öncesi Il Baskani Cemal Canpolat ve ekibi gelecege dönük kurtulus yolunun, mevcut yapinin korunmasinin bu sekilde gerçeklesecegini planliyorlar. Hele ki bir önceki dönem Il Kurulutayi’nda destek vermeyen CHP’lilerin dünden ipleri çekildigini görüyorlar. Esenler belediye meclis üyesi Mustafa Usta’nin yasadiklarini örnek göstererek derin bir düsünceye daliyorlar. 

’Yine CHP’li üyeler söyle düsünüyor.’’
 
Il baskanligi toplaniyor, ilçe baskaninin sikayetini degerlendiriyor. Iyi, güzel peki sikayet edileni neden dinleme zahmetinde bulunmuyor? Bu sorulari yönettiginiz il sekreteri “herkesin masuniyet karinesi var, Usta il disiplinine gider ifadesini verir ve verilen karara uyar” diyor. Sayin il sekreterimiz Hakki Saglam Bey, Mustafa Usta’nin gururu, onuru ve seçme seçilme hakki ne olacak? Sizlerin aldigi karar ve yazdiginiz su suçlamaya göre “parti tüzügümüzün 67-68 A –b ve d diger maddeleri uyarinca kesin ihracina, ayrica 68/ f bendi geregince tedbir uygulanmasina karar vermisler’’. Sizin bu karariniza hangi disiplin kurulu itiraz edebilir, siz karari vermissiniz is bitmis HOCAM diyorlar. Herkes biliyor ki tedbirli demek CHP faaliyetlerinde bulunamaz demektir.

CHP Esenler Ilçe Baskaninin Dilekçesi...


Iste üzerinde oynanan ve Belediye Meclis Baskanligina verilen Il Baskanligi Dilekçesi...



Sayin Il Baskanliginin Antetli kagidin üzerine Ilçe Baskani Ütebay kendi kasesini vurdugu yetmezmis gibi, üst köseye dikkatli baktiginizda Il Baskanliginin Yazisinin üzerine Ilçe Baskanligi yazisini yerlestirdigini görebilirsiniz.


 


  • Cumartesi 17 ° / 12.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 17 ° / 11.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 17.8 ° / 9.5 ° Güneşli