Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

CHP'den Atatürk Havalimani'nda eylem: "Hesap soracagiz"

CHP'den Atatürk Havalimani'nda eylem: "Hesap soracagiz"

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Atatürk Havalimani'nin yikimina yönelik eylem gerçeklestirdi. Atatürk Havalimani önünde açiklamalarda bulunan CHP Istanbul Il Baskani Canan Kaftancioglu, "Atatürk Havalimani'na zarar verenlerden hesap soracagiz

CHP Istanbul Il Baskani Canan Kaftancioglu ve CHP heyeti, pistleri yikilmaya baslanan Atatürk Havalimani'na geldi. Kaftancioglu, yaptigi açiklamada, "Katarli ve Suudi Arabistanli, her kim aliyorsa fakirin tek bir kurusunu cebine atmak üzere buraya teklif verenlerden CHP iktidarinda hesap soracagiz" dedi.

Atatürk Havalimani'nin yikimina yönelik tepkiler devam ediyor.

Canan Kaftancioglu, dün "Atatürk’e, dogaya, kente düsman olanlara bir çift sözümüz var. Doga dostu kurumlar ve kisileri bekliyoruz" diyerek çagrida yapmisti.

Kaftancioglu ve CHP heyeti bugün saat 11.00'de Atatürk Havalimani'na geldi. Heyet arasinda CHP Istanbul Milletvekili Mahmut Tanal, CHP Genel Baskan Yardimcisi Oguz Kaan Salici da yer aldi.

CHP Istanbul Il Baskani Canan Kaftancioglu, burada basin açiklamasinda bulundu.

"Istanbul Havalimani'ni Katarli, Suudi Arabistanli isbirlikçilerine satmak istiyorlar" diyen Kaftancioglu, "Atatürk'ün ismini tasiyan Atatürk Havalimani'ni ne yaparlarsa yapsinlar, zaten gidecekler, Atatürk Havalimani'na zarar verenlerden hesap soracagiz. Bu isin arkasindaki siyasilerden hesap soracagiz. Yasadisi ve hukuksuz bir sekilde buraya is makinesi sokanlardan hesap soracagiz. Katarli ve Suudi Arabistanli, her kim aliyorsa fakirin tek bir kurusunu cebine atmak üzere buraya teklif verenlerden CHP iktidarinda hesap soracagiz" ifadelerini kullandi.

Kaftancioglu'nun açiklamalarindan öne çikanlar söyle:

"Atatürk Havalimani önünde açiklama yaparak, havalimanini katlederek çetelerin nasil ihanet içinde oldugunu gösterecek ve makinelerin bulundugu yerde açiklama yapacaktim. Ama ülkemizde magdurlari korumak yerine suçlululari koruyan anlayis oldugu için makinelerin pisti nasil yerle bir ettiginin görülmesini istemediler. Suçlulugun telasi içindeler.

Atatürk Havalimani, 1912 yilinda asgari amaçlarla ilk defa uçaklarin inmesiyle hizmete girmistir. 1953'te de insaatinin tamamlanmasiyla birlikte uluslararasi uçusa açilmistir. Ihtiyaç oldu ek pistler yapildi, bu devam etti. Sonra kargo terminali açildi. 1998 yilinda, artan yolcu talebi ile birlikte, hatta ödüllü bir yarisma ile bir terminal binasi yapimina baslandi, sonrasinda olanlari biliyoruz. 2000'de yeni binanin açilmasindan sonra 2002'de metro yapildi, 2019 yilinda da tarifeli yolcu trafigine kapatildi. Pandemide sahra hastanesi açildi. Onlarca yer varken bir pistin yarisi katledildi.

Istanbul Havalimaninin Atatürk Havalimani ile beraber çalistirilmamasinin nedeni teknik nedenlerden kaynakli degil. Istanbul ve Atatürk havalimanlarinin ayni anda çalisacak sekilde düzenlenebilecegi biliniyor. Istanbul Havalimaninin sadece yüzde 50'si insa edilmis durumda. Istanbul'daki havalimanlarinin kapasitesine baktiginizda, Atatürk Havalimani kapatildiginda yilda 65 milyon yolcu tasiyordu. Sabiha su anda 35 bin yolcu tasiyor. Istanbul Havalimaninin mevcut kapasitesi 90 milyon. Su andaki halleri ile birlikte bu 3 havalimaninin mevcut kapasitesi 220 milyon iken, yapimini tamamlamak için yüzde 50'yi tamamlamak için ekstradan 250 milyar Euro'luk yeni yatirimin gereksizligi ortada.

Genel Baskanimiz 'Iktidara geldigimizde haksiz-hukuksuz yere yapilmis bütün isletmeleri inceleyek, denetleyecegiz. Hak ettiklerinden bir kurus daha fazla para yatirilmissa hepsini alacagiz" demisti. Bunun korkusunu yasadiklari için bir an önce Istanbul Havalimani'ni Katarli, Suudi Arabistanli isbirlikçilerine satmak istiyorlar. Ancak Katarli ve Suudi Arabistanli is birlikçiler ticaretlerini düsünmezler mi? Elbette biz bu ülkeyi aliriz diyorlar. Ama bizim orayi alabilmemiz için o bölgede baska havalimani olmamali, Atatürk Havalimanini kapatmalisiniz diyorlar. Millet Bahçesi yapacagiz adi altinda Katar'a ve Suudi Arabistan'a peskes çekmek için Istanbul Havalimanini kapatiyorlar. Millet Bahçesi yapacagiz diyerek 84 milyonu kandirmayi deniyorlar.

"Atatürk'ün ismini tasiyan Atatürk Havalimani'ni ne yaparlarsa yapsinlar, zaten gidecekler, Atatürk Havalimani'na zarar verenlerden hesap soracagiz. Bu isin arkasindaki siyasilerden hesap soracagiz. Yasadisi ve hukuksuz bir sekilde buraya is makinesi sokanlardan hesap soracagiz. Katarli ve Suudi Arabistanli, her kim aliyorsa fakirin tek bir kurusunu cebine atmak üzere buraya teklif verenlerden CHP iktidarinda hesap soracagiz.

Mustafa Kemal Atatürk, Milli Kurtulus Mücadelesi'ni baslattigi günlerde, Gençlige Hitabesinde ne demisti? 'Iktidara sahip olanlar, gaflet ve dalalet hatta hiyanet içinde bulunabilirler...' Bugün oldugu gibi, biz de buradan diyoruz ki, asla umutsuz olmayacagiz. Geldikleri gibi gidecekler! Geldikleri gibi gidecekler! Geldikleri gibi gidecekler!"



  • Cuma 18.7 ° / 12.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 13.1 ° / 10.8 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 17.7 ° / 9.5 ° Güneşli