Bugün, 19 Mayıs 2024 Pazar

CHP`den Emek Bürolari Hamlesi

CHP`den Emek Bürolari Hamlesi

CHP Isçi Sendikalari ve Sivil Toplum Kuruluslarindan Sorumlu Genel Baskan Yardimcisi Veli Agbaba öncülügünde hazirlanan CHP Emek Bürolari Yönetmeligi Parti Meclisi`nde görüsülerek kabul edildi.

CHP`den Emek Bürolari Hamlesi

CHP Isçi Sendikalari ve Sivil Toplum Kuruluslarindan Sorumlu Genel Baskan Yardimcisi Veli Agbaba öncülügünde hazirlanan CHP Emek Bürolari Yönetmeligi Parti Meclisi’nde görüsülerek kabul edildi.

Bu yönetmelik ile parti bünyesinde, emek kesiminden milletvekilleri, Parti Meclisi üyeleri, farkli isçi ve kamu çalisanlari konfederasyonundan temsilciler, akademisyenler, güvencesiz çalisan temsilcileri ve emekli temsilcilerinden olusacak Emek Bürolari kurulacak. Genel Merkez, il, ilçe baskanliklarinda olusturulacak Emek Bürolari, CHP ile emek hareketlerini yakinlastirarak, emekçilerin sorunlarinin çözümünde etkin rol oynayacak ve politika üretilmesine katki saglayacak.
 
CHP’nin Antalya kampinda Parti Meclisi üyelerine sunum yapan Genel Baskan Yardimcisi Veli Agbaba, Emek Bürolarinin islevini su sekilde anlatti:
 
“Her bölgenin, her ilin emek alani ile ilgili sorunu farkli olabiliyor. Örnegin Zonguldak’ta kurulacak Emek Bürosu, o ildeki en yogun emek alanlarindan biri olan madencilerin sorunlarini tespit edecek, fikir ve çözüm üretecek. Bunu o ildeki akademisyenler, isçiler, sendikacilar, uzmanlar yapacak.Çalistaylar, fikir toplantilari, paneller düzenlenecek. Böylece CHP’nin üretecegi politikalarin, diline yerlestirecegi söylemlerin tespit edilmesi için, konuyu sorunu yasayanlara dokunarak, hatta bizzat yasayanlardan alacagiz. Kocaeli’de otomobil fabrikasi isçilerinin sorunlarini, Bursa’da tekstil isçilerinin sorunlarini, Izmir’de petrol isçilerinin sorunlarini Emek Bürolari yerinde ve bizzat yasayanlarla tespit edecek, politika üretecek.Emek Bürolari politika üretme süreçlerini illere ilçelere yayacak ve CHP’yi fikren zenginlestirecek. Sadece politika üretmekle de kalmayacak, o ilde emek kesiminin sorunlarina bilfiil müdahil olacak, hak temelli yasal eylemlere katki sunacak, CHP’yi emek alanina sokacak, sendikalarla yakinlastiracak, eylemlere katki sunulmasini saglayacak. Böylece emekçiler ile CHP arasinda insanlarin yasadiklari sorunlar üzerinden iletisim kurulabilecek. “



  • Pazar 22.5 ° / 13.8 ° false
  • Pazartesi 22.5 ° / 13.7 ° Güneşli
  • Salı 22.6 ° / 13.4 ° Güneşli