Bugün, 4 Mayıs 2024 Cumartesi

CHP`den Esnaf Baskanlarina protesto

CHP`den Esnaf  Baskanlarina protesto

CHP Istanbul Milletvekili Gürsel Tekin, Istanbul`da esnafi temsil eden oda baskanlarini esnafin yasadigi sorunlara sessiz kalmalari dolayisiyla protesto etti

 CHP’den Esnaf  Baskanlarina protesto
CHP Istanbul Milletvekili Gürsel Tekin, Istanbul’da esnafi temsil eden oda baskanlarini esnafin yasadigi sorunlara sessiz kalmalari dolayisiyla protesto etti
 
 
Üçüncü kez Istiklal Caddesi’ne gelen CHP Istanbul Milletvekili Gürsel Tekin ve Sezgin Tanrikulu CHP Beyoglu Ilçe Örgütü üyeleri bu kez esnaf ve ticaret odasi baskanlarini, esnafin yasadigi sorunlara sessiz kalmalari dolayisiyla protesto ettiler.  
 
Yüzlerine Türkiye Odalar ve Borsalar Birligi Baskani M. Rifat Hisarciklioglu, Istanbul Ticaret Odasi Baskani Ibrahim Çaglar, Istanbul Esnaf ve Sanatkarlar Odasi Baskani Faik Yilmaz,  Istanbul Sanayi Odasi Baskani Erdal Bahçivan’in maskelerini takan gençlerle Istiklal Caddesi’nde basina açiklamalarda bulunan CHP Istanbul Milletvekili Gürsel Tekin, ‘Esnafi temsil eden baskanlar Istiklal Caddesi esnafi ve tüm Istanbul’da esnafin yasadigi sorunlari neden görmüyor, duymuyor, dile getirmiyor. Kiralar almis basini gidiyor. Stopaj vergilerinde hiçbir degisiklik yok ’ diye konustu.   
 
Türkiye Odalar ve Borsalar Birligi Baskani Hisarciklioglu’nun esnifin yasadigi sorunlari olmadigini söyledigini ancak esnafin yüzlerce sikintiyla karsi karsiya kaldigini belirten Tekin, oda baskanlarini Istiklal Caddesi’ne davet etti.  
 
CHP Istanbul Milletvekili Sezgin Tanrikulu da hükümetin esnafin bu sorunlarini çözmek için acil adim atmasi gerektigini vurguladi.2005’’ten beri bir takim sikintilarla karsi karsiya oldugunu belirter Beyoglu esnafi Tahir Berrak Karasu, Istiklal Caddesi’nde yüze yakin dükkanin el degistirdigini ve bir o kadar da dükkanin kapandigini belirterek, ‘Türkiye’nin hiçbir yerinde uygulanmayan masa sandalye uygulamasi devam ediyor. Çöp vergisinin yanina bir de kati atik çöp vergisi koydular. Esnafimiz ruhsat alamiyor. Istiklal Caddesi’nin her tarafina Arapça tabelalar asilmaya baslandi. Esnafa bir an evvel kolayliklar saglanmali’ diye konustu.  Yüzlerine oda baskanlarinin maskelerini takan gençler daha sonra Istiklal Caddesi’nde esnaflari ziyaret ederek, sorunlarini dinlediler.

 



  • Cumartesi 17 ° / 12.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 17 ° / 11.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 17.8 ° / 9.5 ° Güneşli