Bugün, 20 Eylül 2024 Cuma

CHP`den Istanbul`da cemaatçi baskan adayi

CHP`den Istanbul`da cemaatçi baskan adayi

Cumhuriyet`ten Ayse Sayin`in haberine göre CHP yönetimi, oy oraninin düsük oldugu Istanbul Bagcilar`a ilahiyatçi danismani Muhammet Çakmak`i aday gösterme karari aldi. Çakmak, CHP lideri Kemal Kiliçdaroglu`nun da talebi dogrultusunda Bagcilar Belediye bas

CHP`den Istanbul`da cemaatçi baskan adayi

Cumhuriyet`ten Ayse Sayin`in haberine göre CHP yönetimi, oy oraninin düsük oldugu Istanbul Bagcilar’a ilahiyatçi danismani Muhammet Çakmak’i aday gösterme karari aldi. Çakmak, CHP lideri Kemal Kiliçdaroglu’nun da talebi dogrultusunda Bagcilar Belediye baskan aday adayligi için de dün basvurusunu resmen yapti.

Ilahiyatçi Muhammet Çakmak`in en önemli özelligi Gülen cemaatine yakinligi.

Elazigli Halidi Naksibendi seyhi Halit Hoca`nin torunu Dr. Muhammet Çakmak, Aksam gazetesinden Özlem Akarsu Çelik’e verdigi röportajda “Fethullah Gülen bilgedir, selamliyorum” ifadelerini kullanmisti. 2004-2007 yillari arasinda DYP Genel Baskani Mehmet Agar`a danismanlik yapan Çakmak, Gülen hakkinda sunlari söylemisti:

“Fethullah Hoca Türkiye`de bir fenomendir, kimsenin görmezden gelemeyecegi bilge bir adam. Fakir halkin çocuklarinin okumasi için sonsuz gayret gösteren biri. Iyi seyler yapiyor. Insanlar mesailerini, paralarini bireysel dünyanin görkemlerine harcarken, Fethullah Hoca Türkiye`nin ve dünyanin her yerinde okullar açiyor. Önce egitime hizmet veren herkesi sonsuz saygiyla selamliyorum. Fethullah Hoca, Türk toplumunun temel deger sistemine ve milletin, devletin daha da güçlenmesine katki yapan bir kisidir. Saygiyla izliyoruz.”

Odatv.com



  • Cuma 24.2 ° / 19.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 22.7 ° / 20.5 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 25 ° / 20.1 ° Güneşli