Bugün, 5 Mayıs 2024 Pazar

CHP'den kayyum tepkisi: Yeni bir saray darbesi yapildi

CHP'den kayyum tepkisi: Yeni bir saray darbesi yapildi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Sözcüsü Faik Öztrak, Diyarbakir, Van ve Mardin büyüksehir belediye baskanlarinin görevden alinip yerlerine kayyum atanmasiyla ilgili yaptigi açiklamada, "Millet iradesine ve sandigin namusuna yeni bir saray darbesi yapil

CHP Merkez Yönetim Kurulu, Genel Baskan Kemal Kiliçdaroglu baskanliginda toplandi. CHP Parti Sözcüsü Faik Öztrak toplanti gündemine iliskin açiklamalarda bulundu.

Diyarbakir, Van ve Mardin belediye baskanlarinin görevden alinmasina tepki gösteren Öztrak, "Millet tarafindan seçilen baskanlarin görevden alinmasi hukuki degil siyasidir. Seçimle gelen kayyumla gidecekse sandik anlamini kaybeder. Millet iradesiyle inatlasilmaz. Biz CHP olarak hukukun üstünlügünden seçme ve seçilme hakkinin üstünlügünden taraf oldugumuzu bir kez daha ilan ediyoruz" diye konustu.

"ERDOGAN'IN MERHAMETSIZ ZULMÜNE HER ZAMAN KARSI ÇIKTIK"

"Millet iradesine ve sandigin namusuna yeni bir saray darbesi yapildi" diyen Öztrak, söyle devam etti:

"5 ay önce millet iradesiyle göreve gelen belediye baskanlari bu sabah görevden alindi ve valiler kayyum olarak atandi. Ülkemizde belediye baskani olmanin kosullari bellidir. Hukukun üstünlügü yok sayilmistir. Darbe döneminde ne yapildiysa bugün de aynisi yapilmistir. Biz adalet ve demokrasinin tarafindayiz. Erdogan'in merhametsiz zulmüne her zaman karsi çiktik."

 



  • Pazar 17 ° / 11.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 17.8 ° / 9.5 ° Güneşli
  • Salı 19.2 ° / 10.4 ° Güneşli