Bugün, 22 Ekim 2024 Salı

CHP`den RUBAFED`e ziyaret

CHP`den RUBAFED`e ziyaret

Cumhuriyet Halk Partisi`nin önemli isimleri Rumeli Balkan Federasyonu`nun yeni seçilen Yönetimine hayirli olsun ziyaretinde bulundu.

CHP’den RUBAFED’e ziyaret

Cumhuriyet Halk Partisi’nin önemli isimleri Rumeli Balkan Federasyonu’nun yeni seçilen Yönetimine hayirli olsun ziyaretinde bulundu.

RUBAFED’in Fatih’teki Genel Merkezi’nde gerçeklesen ziyarete CHP Genel Baskan Yardimcisi Faik Öztrak, Milletvekili Bihlun Tamayligil, PM Üyesi Ümran Köksüz, Istanbul Il Baskani Murat Karayalçin ve Rumeli Balkan Federasyonu Yöneticileri ve Üye Dernek Baskanlari ile birlikte TEK Rumeli TV Yönetim Kurulu Baskani Atilla Baykal katildi.

Gayet samimi bir ortamda gerçeklesen ziyarette ilk konusmayi Rumeli Balkan Federasyonu Genel Baskani Ayhan Bölükbasi yapti. Konusmasina geçtigimiz yerel seçimlerde Rumelili adaylarin yasadigi sikintilari anlatarak baslayan Genel Baskan Bölükbasi kisaca sözlerine su sekilde devam etti;

 

 “Önümüzdeki genel seçim ülkemiz açisindan önem arz etmektedir ve Istanbul’da ciddi bir hemseri kitlemizin var. Tabi Milletvekili listeleri sekillenirken Rumeli Balkan camiasi mensuplarini seçilebilir yerlerde görme beklentimiz devam etmektedir. Listelerin bu kitleyi de göz önüne alinarak sekillenecegi inancimizi bir kez daha yeniliyoruz. Tabi bir üzüntümüzü de paylasmak istiyorum. Istanbul Il Teskilati olusurken maalesef hemserilerimizden bir tek kisinin Yönetimde olmamasi camiamizi üzmüstür. Bu bir ciddi eksikliktir. Bu konuda ben derneklerimizden ve camiamizdan bana iletilenleri size arz etmek zaruretindeyim. Bu durum beni de üzmüs ve Cumhuriyet Halk Partisi’ne gönül vermis, sempati duyan ve hatta mensubu olan hemserilerimizi de üzmüstür. Bu ciddi bir eksikliktir ama insallah Milletvekilligi listesi yapilirken bunu telafi edersiniz arzusundayiz ve beklentisindeyiz.”

Öztrak: Hepimizin hatalari olmustur

 

CHP Genel Baskan Yardimcisi Faik Öztrak da, “Biz buraya federasyonunuzun yaptigi son seçimlerden sonra sizleri kutlamaya geldik ama öyle gördük ki, dolusunuz. Ve epeyce de bir serzenis dinleme imkânini bulduk. Bir takim yanlislar olabilir ama artik önümüze bakacagiz. Simdi dediniz ki, Istanbul Il Yönetimi’nde bir tane bile Rumelili yokmus ama Istanbul Il Baskani Rumeli damadidir. Dolayisiyla dediginiz eksiklik önemli bir ölçüde telafi edilmistir. Tabi CHP yanlis yapti sözünü de Genel Baskan Yardimcisi olarak çok dogru bulmuyorum. Hepimizin hatalari olmustur. Bir daha bu hatalari tekrarlamamak için de elimizden gelen gayreti göstermek zorundayiz” diye konustu.

Karayalçin: Parti tüzügünü dikkate aldim

RUBAFED Genel Baskani Bölükbasi’nin tatli sitemini ise CHP Istanbul Il Baskani Murat Karayalçin ise samimi bir sekilde söyle yanitladi;

 

“Parti Yöneticilerimiz sizleri ziyaret edeceklerini söylediklerinde bende bu ziyarete katilmak istedim. Ben Istanbul uzmani degilim, Istanbul Il Baskanligi’na da talip olmadim. Sayin Genel Baskanimiz ve Merkez Yönetim Kurulumuzun degerli üyeleri tarafindan Istanbul Il Baskanligi’n atandim. Istanbul’un ilçelerinin, Istanbul’un yöneticilerinin, Istanbul’un toplumsal yapisinin, dokusunun ayrintilarina çok dogal olarak vakif biriside degilim.

Dogrusu bu ortamdan seçime çok az bir sürfe kala Istanbul Il Yönetimi’ni olustururken biraz önce siralamis oldugum gerekçelerle olusan Yönetimin, Istanbul’u tam anlamiyla temsil ettigini iddia etmek durumunda da degilim. Ancak bu olusumdan ben partinin tüzügünün ön gördügü çerçeve disindan baskaca unsurlari dikkate almis degilim. Bunu da ifade etmek isterim. Yani Istanbul Il Yönetiminden su kesimden su kadar, bu kesimden bu kadar yönetici olsun düsüncesini tasimadim.

Sonuçta bana yeni yönetimde Rumelili hemserilerimizin temsil edilmedigi söylendiginde bundan üzüntü duydum. Ve birazda o mahcubiyetle arkadaslarimin sizlere yapacagi bu ziyarete katilma ihtiyacini duydum. Mahcubiyetimi bir ölçüde telafi etmek istedim. Allah’tan bu arada esimin Edirneli oldugu tespit edildi. Yani öyle hafifletici bir neden olmasaydi her halde Sayin Federasyon Baskanimizdan daha agir bir elestiriye muhatap olacaktim. Es durumuyla canimi kurtardigimi görüyorum. Ayrica Milletvekilligi seçimi noktasinda söylediklerinize gelince burada PM Üyesi arkadaslarimiz var, Genel Baskan Yardimcimiz var. Merkez tarafindan verilecek karari da sizin hemserileriniz verecekler.  Bende Rumelili hemserilerimizin bu listelerde olmasindan çok büyük bir memnuniyet duyacagimi belirteyim. Rumelililer Cumhuriyet Halk Partisine yakisir, Cumhuriyet Halk Partisi de Rumelililere yakisir.” 

Haber;yildiray yilmaz



  • Salı 17.5 ° / 14.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 18.8 ° / 13.5 ° false
  • Perşembe 18.1 ° / 13.8 ° Güneşli