Bugün, 23 Nisan 2024 Salı

CHP’den tek araci olan emeklilerden ‘Motorlu Tasitlar Vergisi alinmasin’ teklifi

CHP’den tek araci olan emeklilerden ‘Motorlu Tasitlar Vergisi alinmasin’ teklifi

CHP Gaziantep Milletvekili Irfan Kaplan, tek araci olan emeklilerden Motorlu Tasitlar Vergisi (MTV) alinmamasi için TBMM’ye kanun teklifi verdi. Kaplan, TBMM’ye sundugu kanun teklifinde, 1600 motor gücü ve degeri 70bin lirayi asmayan tek araca sahip olan

Kaplan kanun teklifi gerekçesinde su ifadelere yer verdi: “Ülkemizde, artan ekonomik krizle birlikte yillarca çalismis, emeklilige hak kazanmis vatandaslarimiz ne yazik ki maddi anlamda birçok sikinti yasamaktadir. Evini geçindirmekte zorlanan emekli vatandaslarimizin çogu zar zor paralar biriktirip aldiklari arabalarini artan benzin, mazot fiyatlarindan sonra kapilarinin önüne dahi çikaramamaktadirlar.

Tek meskeni olup baska bir gayrimenkule sahip olmayan, yazlik ya da baska bir meskende hissesi olmayan emekliler emlak vergisinden muaf olabilmektedir. Kosullari yerine getiren emekliler, gayrimenkulün bagli bulundugu belediyelere muafiyet dilekçesi vererek emlak vergisi zorunlulugundan muaf olabilmektedir.

Ayni sekilde, emeklilere ait tek araç olup ekli (I) Sayili Tarifeye göre motor silindir hacmi 1600 cm3 ‘ü geçmemekle birlikte degeri 70.000 Türk Lirasini asmayan tasitlarda Motorlu Tasitlar Vergisinden muaf tutulmalidir.”



  • Salı 23 ° / 14.1 ° false
  • Çarşamba 21.7 ° / 16.1 ° Güneşli
  • Perşembe 19.4 ° / 14.2 ° Güneşli