Bugün, 17 Mayıs 2024 Cuma

CHP 29 Ekim`de Anitkabir`de

CHP 29 Ekim`de Anitkabir`de

Ankara Valiligi, 30 Kasim`a kadar her türlü yürüyüs ve gösteriyi yasakladi. CHP, ?Neye mal olursa olsun Cumhuriyet Bayrami`nda Anitkabir`de olacagiz` dedi.

 CHP 29 Ekim’de Anitkabir’de

Ankara Valiligi, 30 Kasim’a kadar her türlü yürüyüs ve gösteriyi yasakladi. CHP, ‘Neye mal olursa olsun Cumhuriyet Bayrami’nda Anitkabir’de olacagiz’ dedi.
 
Cumhuriyet Bayrami öncesinde valiliklerden tepki çeken yasaklar geldi. Ilk açiklamayi Ankara Valiligi yapti. Valilik, toplanti, gösteri ve yürüyüsleri 30 Kasim`a kadar yasakladi.
 
“Terör örgütlerinin eylem arayisi içinde olmasi” karara gerekçe gösterildi. Benzer bir açiklama da Gaziantep Valiligi`nden geldi. Valilik, sansasyonel eylem ihtimaline karsi 31 Ekim`e kadar kentte her türlü etkinligin yasaklandigini duyurdu.
 
Yasagin kapsami içinde 29 Ekim ve 10 Kasim`in da olmasi muhalefetin ve vatandaslarin tepkisine neden oldu. 15 Temmuz darbe girisimi sonrasi yaklasik 1 ay süren ‘Demokrasi mitingleri`ni hatirlatan CHP`liler, yasaga ragmen 29 Ekim Cumhuriyet Bayrami`nda Anitkabir`e yürüme karari aldi.
 
"ENGELLENEMEZ"
 CHP Ankara Il Baskani Adnan Keskin, Sözcü`ye yaptigi açiklamada söyle dedi:
 “Herhangi bir kargasaya mahal vermeden sadece Anitkabir`e yürümek istiyoruz. Bununla da ilgili gerekli önlemleri devletin almasini istiyoruz. Türkiye Cumhuriyeti`nin baskentinde güvenlik tedbiri alinamiyorsa yapilacak hiç bir sey yok demektir. Biz yürüyecegiz, neye mal olursa olsun yürüyecegiz.”
 
ADD VE TGB`DEN DE AÇIKLAMA
 Atatürkçü Düsünce Dernegi Genel Merkezi`nden yapilan açiklamada da, “30 Kasim 2016 tarihine kadar yapilan yasaklamanin Cumhuriyet coskusunu ve Atatürk sevgisini engellemek amaçli oldugu anlasiliyor” denildi.
Açiklamada, “Kisisel olarak gerekçe uyduramadiklari bayram günlerinde de degisik bahanelerle, ulusal bayram kutlamalarini tümden iptal ettiler” ifadelerine yer verildi.
 
Türkiye Gençlik Birligi ve Türkiye Liseliler Birligi de 29 Ekim Cumhuriyet Bayrami`nda Anitkabir`e yürümekte kararli olduklarini açikladi. Türkiye Liseliler Birligi Genel Baskani Bora Çelik, “Ankara Valimizi de bu kararini geri çekip milletimiz ile birlikte Ata`miza yürümeye davet ediyoruz.`` dedi.

 



  • Cuma 23 ° / 13.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 22.1 ° / 13.7 ° Güneşli
  • Pazar 22.5 ° / 13.8 ° false