Bugün, 21 Eylül 2024 Cumartesi

CHP Esenler; Çocuk istismari cezalari caydirici olmali

CHP Esenler; Çocuk istismari cezalari caydirici olmali

CHP Esenler Ilçe Gençlik ve Kadin kollari birlikte düzenledikleri basin toplantisiyla son günlerde kamuoyunu fazlasiyla rahatsiz eden çocuk istismari konusunda açiklamalarda bulundular.

CHP Esenler; Çocuk istismari cezalari caydirici olmali

CHP Esenler Ilçe Gençlik ve Kadin kollari birlikte düzenledikleri basin toplantisiyla son günlerde kamuoyunu fazlasiyla rahatsiz eden çocuk istismari konusunda açiklamalarda bulundular.

CHP Esenler Gençlik Kollari Baskani Ersel Aydogdu, basin açiklamasina, “Ne zaman bir çocuk ölse gözü evlerinde, annesinin kavurdugu helvada kalir. Yoksul bir çocuk görsem yagmur altinda üsüyen, köprü olmak geçer hiç degilse, içimden” sözleriyle baslayip

“Kardeslige ve çocuklar için sevgiye, barisa, adil bir dünyaya açilan köprü olmak adina toplanan tüm dostlara selam olsun! Var olun!” dedi.

Kamuoyunun, her geçen gün çocuk istismari haberiyle sarsildigini, bu tür haberlerin vatandaslari derinden yaraladigini ve ülkenin gelecegi hakkinda herkeste bir kaygi uyandirdigini belirten Baskan Aydogdu, her yil, ülke genelinde ortalama 7 bin çocugun istismara ugradigini ve bu durumun sorumlularinin koltuklarini korumaya, olani biteni seyretmeye devam ettigini ileri sürdü.

‘CEZALAR CAYDIRICI OLMALI’

Ülkede bunlar yasanirken, mevcut iktidarin, müftülere tanidigi yetkiler ile çocuk gelinlerin mesrulastirilmasini sagladigini iddia eden Aydogdu, çocuk gelinlerin olusmasinin sadece verilen bu yetkilerle degil, ayni zamanda yoksulluk ve düsük egitim seviyesiyle de orantili oldugunu ifade ederek “Erken evliliklerin önlenmesinde en etkili çözüm, hiç kuskusuz kiz çocuklarinin egitimine odaklanan ve sosyal esitsizligin azalmasini hedef alan stratejiler ve politikalardir. Ne, bu tür politikalara dair bir adim, ne de suçu isleyenlere verilmis caydirici bir ceza görememis olmak, ülkeyi yönetenlerin bu olaylar karsisindaki tutumunu açik bir sekilde gösteriyor. Esenler Gençlik Örgütü olarak buradan sesleniyoruz! Suçluyu degil de, çocugun rizasinin oldugunu iddia edip çocuklarimizi hedef alan, suçu isleyenlerin sokaklarda ellerini kollarini sallaya sallaya dolasmasina müsade eden, hiçbir platformda varligina rastlayamadigimiz adalet uygulamalari da bizi utandiriyor!” dedi.

 



  • Cumartesi 22.7 ° / 20.5 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 25 ° / 20.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 24.5 ° / 19.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı