Bugün, 18 Mayıs 2024 Cumartesi

CHP Esenler`de 30 Agustosu alternatif kutladi

CHP Esenler`de 30 Agustosu alternatif kutladi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Esenler ilçe örgütü 30 Agustos Zafer Bayrami`nin 94.yildönümünüAtatürk Aniti`na çelenk koyarak alternatif bir kutlama programi gerçeklestirdi.

CHP Esenler`de 30 Agustosu alternatif kutladi
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Esenler ilçe örgütü 30 Agustos Zafer Bayrami`nin 94.yildönümünüAtatürk Aniti’na çelenk koyarak alternatif bir kutlama programi gerçeklestirdi. 

Kutlama programina, Il Baskan yardimcisi Aksal Örtüklü, Eski ilce Baskanlarindan Suayip Vardar, Cemal Kaya, Belediye meclis üyesi Kemal Sahin ve vatandaslar katildilar. Ayriyeten Vatan partisi, Hacibektasi Veli Cemevi dernegi Atatürk Aniti’na çelenk koyarak 30 Agustos Zafer Bayramini kutladilar.
 
Sabah 1100 saatlerinde Atatürk Aniti önünde toplanan CHP Esenler ilçe örgütü ve çok sayida vatandas saygi durusu ve Istiklal Marsi’nin okunmasinin ardindan, 30 Agustos Zafer Bayrami`nin 94.yildönümünü  ve bir ulusun varolusunu ifade eden konusmalarla kutladilar.

 
“Baskomutanlik cephelerde kazanilir”


CHP Esenler ilçe Baskani Bülent Ütebay’in kutlama programinda yaptigi konusmada, “ Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk,30 Agustos 1922 yilinda emperyalizmin ordularina, Türk topraklarina katledemeyeceklerini göstermistir. Türk ulusunun bagimsizligi ve bir karis topragi için canini seve seve verebilecegini dünyaya ispatlamistir. Zafer Bayrami olan 30 Agustos onurlu tarihimizin gelecek nesillere tasinmasinda büyük payi olan, önemli bir mirasin hatirlanma günüdür. Baskomutanlik cephelerde kazanilir, bizim baskumandanimiz M. Kemal Atatürk’tür” diyerek günün anlamini belirten konusmasini yapti.


 
“30 Agustos bir sonuç degil baslangiçtir”


CHP Parti meclis üyesi Çetin Soysal:
 Karayilan adli Antep müdafaasi kahramani için söylenen bir türküden alintilar yaparak konusmasina basladi. Soysal, 30 Agustos Zafer Bayrami`nin 94.yildönümünü kutlamalarin için alanda toplananlar tarafindan alkislandi.
 
Soysal, 30 Agustos bir sonuç degil baslangiçtir. Anadolu’da Mustafa Kemal Çoban atesi yakarken, o isyan atesi isgal güçlerine karsi bir durustu. Bu durusun sonucu Dumlupinar’di, 30 Agustostu. Mustafa Kemal, Anadolu topraklarinda bir isyani, bir baskaldiriyi örgütlerken Istanbul’da birileri Mustafa Kemal’in “katli Izmir’de emperyalistler bos durmuyordular, bu büyük devrimi M. Kemalin önderliginde yaptik.
Bu duygu ve düsüncelerle basta büyük komutan Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere sehit silah arkadaslarini rahmet ve sükranla, gazilerimizi de minnetle aniyor sevgi ve selamlarimi sunuyorum” dedi.









 



  • Cumartesi 22.1 ° / 13.7 ° Güneşli
  • Pazar 22.5 ° / 13.8 ° false
  • Pazartesi 22.5 ° / 13.7 ° Güneşli