Bugün, 19 Mayıs 2024 Pazar

CHP Esenler `den Buruk 19 Mayis Kutlamasi

CHP Esenler `den Buruk 19 Mayis Kutlamasi

Tüm Yurtta oldugu gibi Esenler Cumhuriyet meydaninda 19 Mayis Atatürk`ü anma Gençlik ve Spor bayrami koronavirüs gölgesinde kutlandi.

Esenlerde iki farkli 19 Mayis kutlamasi yapildigi Cumhuriyet meydaninda koronavirüs nedeniyle CHP Esenler 10. ilçe yöneticinin Kaymakamliktan aldigi izin ile çelenk sunumu gerçeklesti. Saygi durusu istiklal marsinin okunmasinda sonra CHP Esenler Gençlik Kolu Baskani Ersel Aydogdu yaptigi konusmasinda;

“19 Mayis. Saraya karsi milli egemenlik, emperyalizme karsi tam bagimsizliktir 19 Mayis”

“5 yil boyunca Esenler Gençlik Örgütüne hizmet etmenin gururu ile bu göreve yeniden seçilmenin heyecani ile simdi umutla, gelecege hep birlikte yürüyoruz.

Ve simdi bizler Esenler’in ve Istanbul’un gelecegi için sizlerden de aldigimiz güçle üretmeye ve daha çok çalismaya devam edecegiz. Bu mücadelede en büyük gücümüz, sanli tarihimiz. Bu sebeple gelecege umutla bakarak HERSEY ÇOK GÜZEL OLACAK diye haykirarak aydinlik yarinlara emin adimlara yürüyoruz.

101 yil evvel, sarayin kulluk ettigi, emperyalizmin esir almak istedigi, umutlarini tüketmis, esareti kabul etmis, yoksullugun altinda ezilmis bir milletin umutsuzca kurtulusunu bekledigi günlerde söyle seslenmisti sair; “Vatanin bagrina düsman dayadi hançerini; yok mudur kurtaracak bahti kara maderini?” demisti.  Ve sonra bu siire atifta bulundu mavi gözlü bir komutan dedi ki “Vatanin bagrina düsman dayasin hançerini; bulunur kurtaracak, bahti kara maderini” demisti.

19 Mayis; dirilis, uyanistir, bas kaldiridir, 19 Mayis. Saraya karsi milli egemenlik, emperyalizme karsi tam bagimsizliktir 19 Mayis.

Ve bizler Atatürk’ün evlatlari, 19 Mayis’i unutanlara, 19 Mayis’i unutturmaya çalisanlara ragmen bu topraklarda büyük bir gururla 19 Mayis’i kutlamaya devam edecegiz. Atamizin açtigi yolda, gösterdigi hedefe durmadan yürümeye devam edecegiz.

Biz bu yolda yürürken Atamizin bizlere biraktigi mektubu rehber edecegiz. O mektubun adi NUTUK’tur. 19 Mayis’ta Samsun’a çiktim diye baslayan ve bu aziz vatanin kurtulusunu Türk gençligine armagan ettigi o mektup.

19 MAYIS ATATÜRKÜ ANMA, GENÇLIK VE SPOR BAYRAMINIZI KUTLUYORUM”dedi.

Ütebay “Mazlum milletler Atatürk’ü örnek lider aldi”

Aydogdu’nun konusmasinin ardindan tören sona erdi. CHP Esenler Ilçe Baskani Bülent Ütebay gazetemize yaptigi açiklamasinda;  “bütün mazlum milletlerin feyiz aldigi emperyalizmle karsi verilen savasin ve mücadelenin baslangiç noktasidir. Onun içindir ki bu mazlum milletler Atatürk’ü bir örnek lider olarak görmüslerdir. Bu vesile ile tüm halkimizin ve Esenler ’in hem 19 Mayis Atatürk’ü anma Gençlik ve Spor Bayramini Ayni zamanda da Ramazan Bayramini kutlarim”.



  • Pazar 22.5 ° / 13.8 ° false
  • Pazartesi 22.5 ° / 13.7 ° Güneşli
  • Salı 22.6 ° / 13.4 ° Güneşli