Bugün, 3 Mayıs 2024 Cuma

CHP Esenler ?HAYIR? Çalismalarina Basladi!

CHP Esenler ?HAYIR? Çalismalarina Basladi!

CHP Istanbul 2. Bölge Milletvekili Aykut Erdogdu ?Ak Partiye oy veren biri CHP Genel Baskaninin Partili Cumhurbaskani olmasini ister mi? Istemezler ?dedi.

CHP Esenler “HAYIR” Çalismalarina Basladi!

CHP Istanbul 2. Bölge Milletvekili Aykut Erdogdu “Ak Partiye oy veren biri CHP Genel Baskaninin Partili Cumhurbaskani olmasini ister mi?  Istemezler ”dedi.

CHP Esenler Ilçe Baskanligi tarafindan Sivas Divrigi Ovacik Köyü Yardimlasma Dernegi’nde “Referandumda Niçin Hayir Demeliyiz ?” konulu panel düzenledi.

Düzenlenen Panele CHP Esenler Ilçe Baskani Bülent Ütebay moderatörlük yapti. Panele konusmaci olarak davet edilen CHP Istanbul 2. Bölge Milletvekili Aykut Erdogdu iktidari elestirip Referandum ’da Hayir oyu kullanilmasini istedi.

 

Türkiye Referandum sürecine girdi. Ülkenin dört bir yaninda siyasi partiler Evet ve Hayir oyunun kullanilacagi Referandum için vatandaslari bilgilendirmek ve oylarinin rengine tesir etmek için propagandaya basladi. CHP Esenler Ilçe Baskanligi da Sivas Divrigi Ovacik Köyü Yardimlasma Dernegi’nde “Referandumda Niçin Hayir Demeliyiz ?” konulu panel düzenledi. Panele CHP Esenler Ilçe Baskani Bülent Ütebay moderatörlük yapti.

 

CHP Ilçe Baskani Bülent Ütebay panelde açilis konusmasi yapti ve : “Türkiye sikintili bir dönemden geçiyor. Her sabah bir sehit haberi ile uyaniyoruz. Yüreklerimiz yaniyor. Ekonomik bir çöküntü içerisindeyiz. Dolar Euro almis basini gidiyor. Bütün bunlar önemsizmis gibi ülkede rejim degisikligi hedefleniyor. Vekillerimiz sabahlara kadar çalisti. Aceleci bir referandum hedefleniyor. CHP olarak buna “Hayir” diyoruz. Türkiye’de Baskanlik Sistemi gelince sanki issizlik bitecek ekonomi düzelecek izlenimi verilmek isteniyor. Bu süreçte “Neden Hayir ?” demeliyiz sorusunu açiklayacagiz. Milletvekillerimizi, Akademisyenleri, Parti Meclis Üyelerini sizler ile bulusturacagiz. Bilinçlenmenizi istiyoruz.” dedi.

 

Baskan Ütebay’dan sonra CHP Istanbul 2. Bölge Milletvekili Aykut Erdogdu’ya söz verildi. Milletvekili Erdogdu konusmasinda “ Devlet Yasama, Yürütme ve Yargi olarak güçler ayriligi ilkesinden aliyor. Bu güçler bir araya gelmemelidir. Bir araya gelirse bunun adi Padisahlik olur. Tek adam rejimine kasiyiz. Kurtulus Mücadelemizden sonra Anadolu’muz ve Trakya’nin bir bölümü elimizde kaldi. Bu teklif ile Partili Cumhurbaskani gelecek. Devletin Bas Komutani Partili olmaz. Ak Partiye oy veren biri CHP Genel Baskaninin Partili Cumhurbaskani olmasini ister mi ?  Istemezler. Cumhurbaskani Bagimsiz ve tarafsiz olmalidir. Türkiye’yi karanliga sürüklememek adina bunu vatandaslarimiza anlatmaliyiz.” dedi.

 

Dernek merkezinde yapilan panele yaklasik 150 kisi katilim sagladi. Milletvekili Aykut Erdogdu’nun konusmasi sirasinda yaptigi salon yoklamasinda Panele katilanlardan 3’ünün hiçbir siyasi parti üyeliginin olmadigi ortaya çikarken 1 kisinin AK Parti seçmeni oldugu geri kalan seçmenlerin tamaminin ise CHP ‘nin üyesi oldugu ortaya çikti.

 

Panelde CHP Ilçe Baskani Bülent Ütebay’in CHP Genel Baskani Kemal Kiliçdaroglu’nun Ankara’da düzenledigi Il ve Ilçe Baskanlari ile bulustugu toplantidan bahsetmemesi dikkat çekti.

 

Bir “Hayir” propagandasi salonu dolduran Esenlerli CHP’lilerin alkislari ile son buldu. haber: engin belli


 

 DSC_0826 DSC_0854 DSC_0862 DSC_0869 DSC_0882 DSC_0885 DSC_0889



  • Cuma 17.7 ° / 12.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 17 ° / 12.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 17 ° / 11.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı