Bugün, 3 Mayıs 2024 Cuma

CHP Esenler Ilçe Baskani Bülent Ütebay Deprem mahallinde!

CHP Esenler Ilçe Baskani Bülent Ütebay Deprem mahallinde!

CHP Esenler Ilçe Baskani Bülent Ütebay Deprem mahalline CHP Il baskan yardimcilari, IBB meclis üyeleri ve ilçe baskanlarindan olusan 10 kisilik komisyon Elazig’a gitti.

Malatya ve Elazig’da meydana gelen deprem için Elazig’a giden CHP Esenler Ilçe Baskani Bülent Ütebay gazetemize yaptigi açiklamada  CHP Istanbul Il ve Ilçe Örgütleri ve Belediyeleri vatandaslarimizin yaralarini sarmak için her türlü destege haziriz söyle konustu;

Ütebay “ Elazig’da meydana gelen deprem sonrasinda Istanbul Il  Baskanligimiz öncülügünde CHP Acil Deprem Komisyonu kuruldu. Komisyon üyelerinin belirlenmesinden sonra (7 kisi) 2 Il baskan yardimcisi, 1 Ilçe baskani 2 ilçe meclis üyesi grup baskan vekili, IBB meclis üyelerimizden Ali Gökmen ve Saban Cebir ile saat 01:00 da Alibeyköy IBB Lojistik Merkezinde toplandik. Saat 02:00 itibari ile Elazig’a yola çiktik.

Istanbul Büyüksehir Belediyemizden arama kurtarma ve lojistik destek ekipleri de deprem bölgesine ulasip arama kurtarma faaliyetlerini yürüttüler. 

Komisyon olarak biz 17:30 da Elazig Sivrice ilçesine ulastik. Bölgede meydana gelen tahribati Sivrice Ilçe baskanimiz ve yönetimi ile birlikte tespit etme sansimiz oldu. Yaklasik 1.200 haneli ilçede 200-250 evin hasarli oldugu, toplam 3 kisinin öldügü ilçede esnaf ve halk ziyaretlerimizi gerçeklestirdik.

IBB Baskanimiz Ekrem Imamoglu’nunda katilimi ile Jandarma karakolunda olusturulan kriz merkezinde Sivrice Kaymakami ve Belediye Baskanindan brifing alindi. Depremde Hasar gören Esnaflari ziyaretimiz sirasinda siddetli bir artçi depremle de karsi karsiya kaldik. Saat 21:00 gibi Sivrice den Elazig’a hareket ettik yarin sabah diger hasar alan bölgeleri komisyon tarafindan ziyarete edilecek.”



  • Cuma 17.7 ° / 12.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 17 ° / 12.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 17 ° / 11.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı