Bugün, 19 Mayıs 2024 Pazar

CHP Esenler 23 Nisan`iKutladi!

CHP Esenler 23 Nisan`iKutladi!

Bugün tüm Türkiye`de oldugu gibi Esenler`de de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayrami ve TBMM`nin 94. kurulus yildönümü kutlandi.

CHP Esenler 23 Nisan’iKutladi!
 
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayrami, Türkiye Cumhuriyeti`nin kurucusu ve ilk Cumhurbaskani olan Mustafa Kemal Atatürk’ün dünya çocuklarina armagan ettigi büyük bir bayramdir.

23 Nisan Ulusal Egemenlik Bayrami 1 Kasim 1922`de saltanatin kaldirilmasiyla, önce 1 Kasim olarak kabul edilen, sonra 1935`te 23 Nisan Ulusal Egemenlik Bayrami`yla birlestirilen Hâkimiyet-i Milliye Bayrami ile Himaye-i Etfal Cemiyeti`nin 1927`de ilan ettigi ve ilki Atatürk`ün himayesinde düzenlenen 23 Nisan Çocuk Bayrami`nin kendiliginden birlesmesiyle olustu. 1980 darbesi döneminde Milli Güvenlik Konseyi, bu bayrama resmî olarak "23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayrami" adini verdi.
 
Bugün tüm Türkiye’de oldugu gibi Esenler’de de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayrami ve TBMM`nin 94. kurulus yildönümü kutlandi.
 

 

Esenler’de protokol yapilmadi, ancak CHP Esenler Ilçe Örgütü “Bu böyle gitmez“ diyerek ilçede sönük geçen kutlamalari coskuya çevirdi. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramini anlamina uygun kutlamayi Esenler halkina yasatti.
 
CHP heyeti, Saat 10.30 da Atatürk anitina çelenk koydular. Saygi durusunun ardindan Istiklal Marsini hep birlikte okudular. CHP Esenler Ilçe Baskani Halil Özden günün Önem ve anlamini belirten kisa bir konusma yapti.
 
Törenlerin ardinda CHP Esenler Gençlik Kollari tarafindan Esenler Cumhuriyet Meydani`nda düzenlen etkinlikte çocuklarla birlikte 23 Nisan Ulusal Egemenlik Çocuk Bayrami coskuyla kutlandi. Gençlik Kollari`nin düzenledigi etkinlikte çocuklar ile birlikte alan senlendi. CHP standinin etrafinda toplanan aileler ve çocuklar hazirlanan çesitli bayali kalemler ile yüzlerine çesitli renklerde resimler ve Türk Bayragi resimleri yaptirdilar. Promosyon olarak seker, balon ve kitap dagitildi.


   
Esenler`deki törenlerin sakin geçmesine ragmen Istanbul’un diger ilçelerinde bir hayli sikintili geçti. Bu sene 23 Nisan Çocuk Bayrami`nda çocuklar yaka paça gözaltina alindilar. 
 

Istanbul`da Eyüp Feshane’de gerçeklestirilen resmi 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayrami etkinliginde "Berkin Elvan Ölümsüzdür" pankarti açan ve slogan atan 4 çocuk gözaltina alindi. Istanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, ögrencilere ödül vermek için sahneye çiktigi sirada slogan atip pankart açan bir erkek ve bir kiz iki çocuk polis tarafindan gözaltina alindi. Yaka paça götürülen 2 çocuk Ferhane’de kapali alana alindi. Polis kapilari kapatarak gazetecilerin görüntü almasini engelledi.
 
2 çocugun gözaltina alinmasinin ardindan tören devam ederken 1 çocuk daha slogan atmaya basladi. 3`üncü çocuk da gözaltina alinirken olayi görüntülemeye çalisan kameramanlar bir sivil polisin saldirisina ugradi. Gözaltina alinan 4 çocugu götürmeye çalisan polislerden biri yere düstü. Yere düsmesinin ardindan ayaga kalkan polis olayi görüntüleyen kameramanlara saldirdi.
 



  • Pazar 22.5 ° / 13.8 ° false
  • Pazartesi 22.5 ° / 13.7 ° Güneşli
  • Salı 22.6 ° / 13.4 ° Güneşli